#Brexit - 'Ekwivalensie is nie 'n permanente inskrywing nie, dit is 'n herroepbare voorreg'

| 13 Februarie 2020

Die Europese Parlement het 'n oorweldigende meerderheid aanvaar sy standpunt oor die onderhandelinge oor die toekomstige verhouding met die Verenigde Koninkryk. Die resolusie is gesamentlik opgestel deur alle pro-Europese politieke groepe en bevat duidelike standpunte oor alle aspekte van die toekomstige verhouding. Die Europese Parlement lewer duideliker en skerper uitsprake oor billike mededinging (“gelyke speelveld”) as die EU-kommissie op die gebied van finansiële markte en finansiële misdaad.

Sven Giegold, woordvoerder van die finansiële en ekonomiese beleid van die groep Greens / EFA, het gesê: “Die tyd vir spesiale behandeling van die Verenigde Koninkryk is verby. Die poging van die Britse regering om dekades lank sy Londense finansiële sentrum permanente en omvattende toegang tot die Europese finansiële stelsel te gee, is vermetel. Die EU sal nie toelaat dat die besluit oor die Britse finansiële markreëls met Europese reëls versoen word nie. Ekwivalensie is nie 'n permanente inskrywing nie, maar 'n herroepbare voorreg. Wat reeds op alle lande buite die interne mark van toepassing is, geld ook vir Brittanje. As die Verenigde Koninkryk van die Europese reëls afwyk, moet hy verwag om toegang tot die Europese finansiële mark te verloor.

“Met die beslissing van vandag steek die parlement ook sy vinger in die wond van Britse belastingparadys. Die Britse oorsese gebiede onderbreek selfs deesdae die Europese reëls doelbewus. Die Europese Parlement het dit duidelik gemaak dat diegene wat voortgaan om belastingparadys te bedryf, nie gelyktydig toegang tot die finansiële markte van die EU kan hê nie. Ons sal nie belastingparadys in die Karibiese Eilande of in die Thames aanvaar nie. '

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , , ,

kategorie: 'N Voorblad, Brexit, EU, Europese Kommissie, Europees Parlement, UK

Kommentaar gesluit.