Senior Navorsingsgenoot, Rusland en Eurasië-program, Chatham House

'N Regstreekse uitsending van Vladimir Poetin se jaarlikse toespraak aan die Federale Vergadering van die Russiese Federasie, gesien op die Leader Tower-skerm in St Petersburg. Foto: Getty Images.'N Regstreekse uitsending van Vladimir Poetin se jaarlikse toespraak aan die Federale Vergadering van die Russiese Federasie, gesien op die Leader Tower-skerm in St Petersburg. Foto: Getty Images.

Vladimir Poetin se voorgestelde grondwetlike hervormings sal die politieke regime van Rusland verander en hom toelaat om sy greep op mag te verleng wanneer sy vierde presidensiële termyn in 2024 verstryk.

Die voorstelle dui daarop dat hy nie na 2024 'n nuwe termyn as president sal verkies nie, maar dat hy die grond voorberei vir die behoud van mag nadat hy die presidentskap verlaat het. Die veranderinge sal tjek- en saldo's op sy naasbestaandes meebring en verseker dat die regbank, wetgewende en uitvoerende liggame passief bly.

Dit is onwaarskynlik dat die Staatsduma, die laerhuis van die parlement, die boot sal laat rots met die verkiesings wat in 2021 nader. Die voormalige premier Dmitri Medwedef se kabinet is vervang deur 'n waarnemende regering onder leiding van 'n nuwe premier, Mikhail Mishustin. Die hoogste howe sal verder verswak word deur Poetin se voorstel om die president die mag te gee om regters te ontslaan.

Die meeste van die voorgestelde wysigings is vaag. Besondere spesifieke voorstelle sluit in die vereiste dat enige presidentskandidaat 'n minimum van 25 jaar in Rusland moet wees voor die verkiesing, en dat elkeen wat op enige tydstip in sy lewe 'n verblyfpermit in die buiteland het, nie in aanmerking kan kom nie. Dit is duidelik daarop gemik om politieke opposisie wat in die buiteland gebaseer is, uit te skakel.

Terwyl Poetin 'n gewilde stem oor die grondwetlike veranderinge (wat nie deur die wet vereis word nie) genoem het, is dit belangrik om daarop te let dat hy nie die term 'referendum' gebruik het nie, wat sou vereis het dat die uitslag opgevolg sou word. Hoe dit ook al sy, dit is duidelik dat Poetin, sonder maklike buitelandse beleid en militêre oorwinnings, sal probeer om sy legitimiteit deur 'n volksstem te bevorder. Die huidige federale verkiesingsiklus begin volgende jaar en eindig in 2024 met die presidentsverkiesing.

Die belangrikste vraag is nou hoe Poetin die beheer oor die land sal behou siloviki, Rusland se politieke elite, hoewel hy hierdie taak vir homself vergemaklik het deur van die sterkste spelers deur middelvlakbeamptes te vervang en die gesag van die oorblywendes te verswak.

Die voorstelle om tydens die aanstelling met die Federasieraad, die parlementsgebou, te konsulteer siloviki en om die president in beheer van wetstoepassing te hou, is 'n rookskerm. Poetin sal sy mag konsolideer deur sy leierskap by die Veiligheidsraad en deur voorsitter van die Staatsraad. Om hierdie rede poog Poetin om die Staatsraad, wat in 2018 herontwerp is om senior regeringsministers in te sluit, in die grondwet te verleen.

Dit is nog te vroeg om seker te wees van die groot begunstigdes van hierdie uitmergelende hervormings, hoewel Sergey Sobyanin, die huidige burgemeester van Moskou, waarskynlik Poetin se adjunk by die Staatsraad sal word. Die hoof van die ouditkamer, Alexei Kudrin, en adjunk-stafhoof Sergei Kiriyenko, sal waarskynlik ook baat by die veranderinge, nadat hulle help om Poetin se politieke en ekonomiese strategieë te ontwikkel voor die presidentsverkiesing in 2018.

Die ouditkamer, onder leiding van Kudrin, sal nou die mag hê om Rostekh, Rosneftegaz en Gazprom, organisasies wat met groot siloviki figure Sergey Chemezov en Igor Sechin. Die rol wat aangebied word aan Medwedef - ondervoorsitter van die Veiligheidsraad - sal nuut geskep word: die omvang is onduidelik, maar dit is onwaarskynlik dat Poetin van sy invloed op die siloviki.