Ministeriële vergadering van die EU en #Kazakhstan Samewerkingsraad

| 20 Januarie 2020

Die EU-Kazakstan Samewerkingsraad hou 'n vergadering op ministeriële vlak vandag (20 Januarie) om die huidige stand van verhoudinge tussen die EU en Kazakstan te bespreek, en die volgende stappe van die Verbeterde Vennootskaps- en Samewerkingsooreenkoms (ECPA) wat op 21 Desember 2015 onderteken is. Die EPCA met Kazakstan is die enigste sodanige ooreenkoms wat die Europese Unie het met 'n Sentraal-Asiatiese land. Die Kazakse afvaardiging word gelei deur HE Mukhtar Tleuberdi, Minister van Buitelandse Sake van die Republiek van Kazakstan.

Agenda hoogtepunte

Die Samewerkingsraad sal die vennootskaps- en samewerkingsooreenkoms tussen die EU en Kazakstan, politieke, ekonomiese en handelsaangeleenthede, sowel as streeks- en internasionale ontwikkelings bespreek.

Dit word onder voorsitterskap van die Kroatisse minister van Buitelandse Sake en Europese sake, HE Gordan Grlić Radman, namens die EU-verteenwoordiger van buitelandse sake. Die Kazakse afvaardiging sal gelei word deur HE Mukhtar Tleuberdi, minister van buitelandse sake van die Republiek Kazakstan.

Die Samewerkingsraad sal kyk na die stand van sake en die volgende stappe rakende die Verbeterde Vennootskap en Samewerkingsooreenkoms (ECPA) wat op 21 Desember 2015 onderteken is.

Ministers sal samewerkings- en politieke, ekonomiese en handelsaangeleenthede bespreek - insluitend interne hervormings, oppergesag van die reg en menseregte.

Die Samewerkingsraad sal ook streeks- en internasionale ontwikkelings en samewerking saam met veiligheidskwessies hersien.

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , , , ,

kategorie: 'N Voorblad, EU, Kazakstan, Kazakstan

Kommentaar gesluit.