Die kommissie nooi kommentaar op hersiene riglyne vir staatssteun vir staatshulp

| 16 Januarie 2020

In ooreenstemming met die Europese Green Deal en die EU se doelwit om die eerste klimaatsneutrale ekonomie teen 2050 te word, het die Kommissie vandag 'n openbare konsultasie van stapel gestuur waarin alle belanghebbende partye gevra word oor die hersiene riglyne vir staatssteun vir EU-emissiehandelstelsels (die 'ETS-riglyne').

Hierdie riglyne is daarop gemik om die risiko van 'koolstoflekkasie' te verminder, waar ondernemings produksie met minder ambisieuse klimaatbeleid na lande buite die EU verplaas, wat lei tot minder ekonomiese aktiwiteit in die EU en geen vermindering in kweekhuisgasvrystellings wêreldwyd nie. Die ETS genereer (i) direkte koste, en (b) indirekte koste. Die EU ETS-richtlijn maak voorsiening vir vergoeding vir beide tipes koste. In die konteks van die Europese Green Deal, sou die konsep hersiene riglyne vir staatssteun vir staatssteun, die lidlande in staat stel om ondernemings te vergoed vir indirekte koste onder strenger voorwaardes as voorheen.

Belanghebbendes word uitgenooi om kommentaar op die konsultasie van vandag teen 10 Maart 2020 te lewer. Die konsepriglyne en alle besonderhede oor die openbare konsultasie is beskikbaar aanlyn. Uitvoerende vise-president Margrethe Vestager, verantwoordelik vir die mededingingsbeleid, het gesê: “Die hersiening van die EU-riglyne vir staatssteun vir emissiehandel is 'n belangrike onderdeel van die Europese Green Deal, met die doel om wêreldwye kweekhuisgasvrystellings te beperk. Vandag nooi ons opmerkings oor ons konsepriglyne wat die doelstellings van die Green Deal volledig weerspieël en staatssteun fokus op sektore wat die grootste gevaar is vir koolstoflekkasie. ”

Die volledige persverklaring is aanlyn beskikbaar in EN, FR, DE.

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , ,

kategorie: 'N Voorblad, omgewing, EU, Europese Kommissie, Staat steun

Kommentaar gesluit.