#Brexit - Parlementslede besorg oor die regte van die burgers

| 16 Januarie 2020
Uitsig op 'n generiese teken van die VK / EU as lugreisigers voortgaan met paspoortbeheer op 'n Britse lughaweParlementslede is bekommerd oor die regte van die burgers van die EU en die Verenigde Koninkryk, insluitend vryheid van beweging © Shutterstock.com/1000 Woorde

Die parlement beklemtoon dat versekerings nodig is vir die beskerming van die regte van die burgers om sy toestemming tot die onttrekkingsooreenkoms te verseker.

In 'n resolusie wat Woensdag (15 Januarie) goedgekeur is, neem lede van die lede van die burgers die regte van die burgers in die konteks van Brexit op en beklemtoon dat hul toestemming tot die onttrekkingsooreenkoms rekening hou met die "ervarings wat opgedoen is en die versekering gegee is" oor hul beskerming. Die parlement spreek veral kommer uit oor die toepassingsgebaseerde benadering wat in die Britse EU-skikkingskema gebruik word, die afwesigheid van fisieke bewys vir suksesvolle aansoekers en die toeganklikheid daarvan, onder andere.

Parlementslede bevraagteken die opstelling en onafhanklikheid van die UK se 'onafhanklike gesag' wat in die onttrekkingsooreenkoms voorsien is, en verklaar dat hulle die instelling van 'n gesamentlike meganisme vir die ondersoek van die Europese Parlement en die Britse parlement sal verwelkom.

Die aangenome teks vra dat daar inligtingsveldtogte van stapel gestuur moet word om burgers voor te berei en dring regerings in EU27-lidlande aan om konsekwente en ruimhartige maatreëls te tref om regsekerheid te bied vir Britse burgers wat op hul grondgebied woon.

Die resolusie is met 610 stemme voor, 29 teen en 68 onthoudings aanvaar, na 'n debat Dinsdag wat grootliks gefokus het op die toekoms van vryheid van beweging en die impak van Brexit op die lewens van die burgers beperk het.

Video van verklarings van Nikolina Brnjac, wat die Kroaatse presidentskap van die Raad verteenwoordig en deur Ursula von der Leyen, president van die Kommissie

Video van Parlementslede se debat

Video van afsluitende verklarings deur Michel Barnier, die hoofonderhandelaar van die EU vir die UK uit die EU, en Nikolina Brnjac

agtergrond

Om in werking te tree, moet die onttrekkingsooreenkoms tussen die Europese Unie en die Verenigde Koninkryk met 'n eenvoudige meerderheid van die uitgebrachte stemme deur die Europese Parlement goedgekeur word (Artikel 50 (2) van die Verdrag oor die Europese Unie). Die parlement sal oor die onttrekkingsooreenkoms stem nadat die bekragtigingsproses in die Verenigde Koninkryk voltooi is.

Deel twee van die onttrekkingsooreenkoms beskerm EU-burgers in die Verenigde Koninkryk en Britse burgers in ander EU-lande, sowel as hul gesinne. Volgens die bepalings daarvan sal alle sosiale sekerheidsregte onder die EU-wetgewing gehandhaaf word en die regte van die burgers deur hul leeftyd gewaarborg word. Alle toepaslike administratiewe prosedures moet deursigtig, glad en vaartbelyn wees. Die implementering en toepassing van hierdie voorwaardes sal toesig hou deur 'n onafhanklike owerheid met bevoegdhede gelykstaande aan die van die Europese Kommissie.

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , , ,

kategorie: 'N Voorblad, Brexit, EU, Europees Parlement, UK

Kommentaar gesluit.