Die kern van die #5G-probleem

| Desember 10, 2019

Gegewe hoe 5G-netwerke ons verskaffingskettings ondersteun, is die sogenaamde Huawei-probleem waarskynlik nie deel van 'n groot winskoop tussen die VSA en China nie. Die uitsluiting van Chinese 5G-verkopers is egter miskien nie 'n opsie vir Singapoer en Europa wat op ander maniere moet reageer nie, skryf Hosuk Lee-Makiyama.

Cyber-bedrywighede is nou relatief algemene strategiese instrumente wat deur wêreldmagte ontplooi word. Maar in die era van ekonomiese staatskaping, waar kommersiële belange die kern vorm van die doelwitte van buitelandse beleid, is kuberbedrywighede ook 'n kragtige instrument vir nywerheidsbeleid.

Bedreigde groepe wat deur die staat geborg word, het handelsgeheime namens hul nasionale kampioene en ondernemings in staatsbesit versamel. Hierdie bedrywighede is ook dikwels gerig op verrassende alledaagse ondernemings in elke sektor, insluitend chemikalieë, hotelle, bedryfsagteware, lugdienste of bankdienste.

5G en China-Amerikaanse ontkoppeling

5G-ontplooiing is sentraal tot die huidige ontkoppeling van die Verenigde State en China leitmotief, as gevolg van hoe dit die totale aanslagoppervlak sal verhoog. Markvoorspellings wys dat die hoeveelheid data wat op Cloud gestoor is, met 'n faktor agt sal styg, tot 160 zettabytes. Die aantal gekoppelde toestelle sal oor net drie jaar verdriedubbel namate die Internet of Things (IoT) 26 miljard nuwe toestelle, waaronder meters, voertuigonderdele, besigheidstoerusting en huishoudelike items, verbind.

Aangesien die meeste gekoppelde items nie oor die bewerkingskrag of fisiese afmetings beskik om enige sekuriteitstoepassings aan te bied nie, kom die vertroulikheid van ons netwerke neer op die 5G-netwerk wat die toestelle verbind.

Maar die risiko's kan nie net aan die bedrag van data - dit is ook hoe ons gebruik dit. 5G ondersteun alle ander lae kritieke infrastruktuur, soos padvervoer, verskepings, finansiële argitektuur of hulnetwerk; dit stel nuwe industriële toepassings in wat gebruik kan word vir intydse beheer. Die voordele van kuberdiefstal vandag is hoofsaaklik waardevolle inligting, soos planne, bloudrukke of aanbiedinge.

Mededingers sal egter binnekort beheer kan kry oor belangrike bedryfs- of regeringsfunksies; of selfs volledige organisasies en prosesse herhaal met presiese geografiese liggings, toerustinginstellings en werkmetodes.

Hierdie uitdagings raak alle akteurs en nie net China en die VSA nie. Mededingende bedrywe in plaaslike hubs of kennisintensiewe ekonomieë soos Singapoer is ook natuurlike teikens. Beramings deur die Sentrum vir Strategiese en Internasionale Studies (CSIS) in Washington DC toon dat kubermisdaad 'n jaarlikse verlies van SG $ 2 miljard aan die BBP of ekonomiese produksie beïnvloed. As die getal korrek is, is die verliese in R & D en werksgeleenthede gelykstaande aan die verlies van 2,000-werknemers onder die land se beste en helderste vir die mededingers.

Nie-tegniese oorsake van ontknoping van 5G

Die tegniese kompleksiteit van 5G maak ons ​​netwerke kwesbaarder vir bedreigingsakteurs, menslike foute en ontwerpfoute. Tegniese aangeleenthede kan deur middel van tipesertifisering, keuring van kode of oorsig van die verskaffingskettingintegriteit deur die nasionale owerhede aangespreek word voordat dit ontplooi word, maar dit is nie in staat om alle risiko's uit te wis nie.

Vervaardigers bou nie net antennas, rakke en basisstasies nie; hulle onderhou, bestuur en werk dit ook voortdurend onder hul beheer. Met ander woorde, die verkopers word vertrou om ons nasionale belange en privaatheid van gebruikers op die voorgrond te plaas. Die Amerikaanse nasionale veiligheidsagentskap (NSA) -programme vir stroom data-insameling het egter getoon dat tegnologieverskaffers die wette en verpligtinge in hul tuis jurisdiksies volg.

China se nuwe nasionale intelligensiewetgewing dwing ook sy ondernemings of burgers om data of 'kommunikasie-instrumente' wat oorsee gestuur word, af te gee. Die belangrikste is dat die kwesbaarheid teen sulke staatsaktiwiteite nie op tegniese maniere geïdentifiseer of versag kan word nie.

Die reaksies van sowel China as die VSA op 5G het gebruik gemaak van die bepalings van ekonomiese staatswerk - veral handelsbeleidsinstrumente soos invoerverbod en uitvoerlisensies. Dit is net soveel om hul data te beskerm as 'n poging om die pariteit van mededingendheid tussen hulle te verander. Albei kante het 'n sterk wrok oor die uitkomste van die Uruguay-ronde of die toetrede van China tot die WHO, al is dit om verskillende redes.

Aangesien beide partye veranderinge in die huidige wêreldwye ekonomiese bestel beywer, en gegewe die sterk komplementariteit van hul ekonomieë, sal die ontkoppeling waarskynlik lei tot 'n nuwe onderling aanvaarbare ooreenkoms.

Die geval van 5G is egter anders en sal onwaarskynlik deel uitmaak van so 'n ooreenkoms. Dit is nie die tipiese aanloop tot proteksionisme nie, omdat die VSA nie eens enige vervaardigers het om te beskerm nie. In plaas daarvan kan die Amerikaanse en China se telekommunikasiestandaarde selfs verder daal, tot die punt waar die telekommunikasie-toerusting moontlik nie meer interoperatief is nie.

Kern in internasionale publiekreg

Intussen stap Singapore en die Europese moondhede 'n baie nou gang tussen die skaduwees wat deur twee mededingende visioene - Trump s'n, gewerp word Amerika Eerste en Xi Jinping s’n China droom. 'N Nuwe 5G-risikobepaling wat deur die Europese Unie gepubliseer is, is reg genoeg om te erken dat buitelandse intelligensie-aktiwiteite 'n bedreiging vir die strategiese outonomie daarvan inhou.

Nogtans is 'n volledige ontkoppeling nie 'n lewensvatbare opsie nie, selfs op kort termyn: Huawei lewer en bedryf ongeveer die helfte van die selfoonnetwerke in Duitsland, waar dominante operateurs deur hul aandeelhouers onder druk geplaas word om dividende uit te betaal eerder as om in hoogstaande netwerke te belê. .

Die Chinese mark is ook baie meer krities vir ondernemings in Singapoer en Europa as vir hul Amerikaanse eweknieë. China is verantwoordelik vir vyf persent van Duitsland se oorsese beleggingsvoorraad - in vergelyking met net een persent vir die VSA - terwyl China verantwoordelik is vir 'n groot aantal 20 persent van die buitelandse beleggings in Singapoer. Europese 5G-verkopers - Nokia en Ericsson - word nou in die Chinese mark gemarginaliseer en sal moontlik nie daarsonder oorleef nie.

Terwyl al die nasies spioeneer, kan ons nie meer die risiko's van groot hoeveelheid versameling van data in ons netwerke vermy nie. In reaksie hierop het lande soos Japan verkies om 5G-lisensies aan die operateurs toe te ken met die "veiligste" komponente en uitrolplanne. Frankryk het verkies om Chinese verkopers slegs gedeeltelik uit te sluit van sensitiewe gebiede, waaronder die administratiewe sentrum in Parys; die uitsluiting is ook van toepassing op die kernnetwerke wat meer inligting as die rand bevat.

Limiete van diplomatieke oplossings

'N Onlangse opdatering van die Duitse telekommunikasie-regulasies vereis dat die operateurs tussen die verskaffers moet diversifiseer om nie' monokulture 'te word nie, hoewel kanselier Merkel landwyd belaglik geraak het toe die drempel presies saamgeval het met Huawei se huidige markaandeel in Duitse telekommunikasie-operateurs.

Eensydige maatreëls soos gedeeltelike uitsluitings of diversifikasie beperk slegs die moontlike skade as gevolg van oortredings en ontwrigting, maar verminder nie die risiko van voorvalle nie. Diplomatieke oplossings, soos interregeringsooreenkomste sonder “spioenasie”, is alom ondoeltreffend. In teenstelling met konvensionele nie-verspreidingsverdrae (wat geverifieer kan word deur terreininspeksies of satellietbeelde), is daar geen effektiewe maniere om die nakoming van kuberbedrywighede te verifieer nie.

Anders as ander afmetings van die ontkoppeling van Amerika en China, het die 5G-probleem 'n kern wat gewortel is in die internasionale publiekreg, naamlik die reg van buitelandse entiteite om regstelling in die Chinese regstelsel te bekom. In vergelyking daarmee het die Obama-administrasie verskeie wette hervorm om nuwe voorsorgmaatreëls in te stel na die Snowden-onthullings, waaronder die Wet op die Regterlike Regstelling van 2015 wat die aangewese lande in staat stel om regstelling in te stel en reg te stel in die geval van verkeerde hantering van persoonlike inligting deur spioenasie.

Die hervormings - of toegewings - het die bedreiging van verskeie lande gekeer wat andersins aanlynplatforms soos Google en Facebook kon sluit en grensoverschrijdende datavloei vir Amerikaanse multinasionale ondernemings geblokkeer het. Die parallelle met die hangende versperring teen Chinese 5G-toerusting is opvallend, en dit sal opvallend wees as China nie gevra word om gelykwaardige hervormings te onderneem nie - selfs om die voorkoms te behou.

As 'n versuim om sulke eise aan China te stel, sou die vraag ontstaan ​​(van die algemene publiek sowel as Amerikaanse amptenare in Washington DC) waarom hul regerings Beijing gunstiger en meer betroubaar behandel as die Obama-administrasie.

Hosuk Lee-Makiyama is die direkteur van die Brusselse Europese Sentrum vir Internasionale Politieke Ekonomie (ECIPE).

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , , ,

kategorie: 'N Voorblad, Sjina, EU, Tegnologie, telekommunikasie, US

Kommentaar gesluit.