EU-streekskonferensie oor verbeterde integrasie vir welvaart in Sentraal-Asië in # Nur-Sultan

| Desember 6, 2019

Die streekskonferensie oor 'Verbeterde integrasie vir welvaart in Sentraal-Asië' het op 27-28 November in Nur-Sultan plaasgevind. Die tweedaagse geleentheid, georganiseer deur die Europese Unie, was 'n geleentheid om die streeksintegrasie tussen die vyf lande in Sentraal-Asië te bevorder en in ooreenstemming met die nuwe EU-strategie vir Sentraal-Asië wat in Junie 2019 aangeneem is.

Die eerste dag van die konferensie is gekenmerk deur die amptelike bekendstelling van drie EU-befondsde ambisieuse meerjaarsprogramme met 'n totale bedrag van EUR 28 miljoen, wat daarop gemik is om handel, regstaat, sowel as beleggings en groei in Sentraal-Asië te ondersteun.

Ambassadeur Sven-Olov Carlsson, hoof van die EU-delegasie in Kazakstan verantwoordelik vir die bestuur van hierdie drie programme, het gesê: “Vandag, vyf maande na die goedkeuring van die gesamentlike kommunikasie oor die EU en Sentraal-Asië, wil ons na die volgende vlak beweeg en verder te belê in streeksamewerking. Ons glo vas dat 'n verbeterde streeksamewerking Sentraal-Asiatiese lande in staat sal stel om hul interafhanklikheid beter te bestuur, hul kwesbaarhede en gedeelde probleme te hanteer, hul ekonomiese groeipotensiaal te ontsluit, die invloed in internasionale aangeleenthede te verhoog en terselfdertyd hul onafhanklikheid en identiteit te behou. Ons verwag baie van die programme wat ons vandag bekendstel, en nie net omdat dit 'n beduidende belegging in die EU-belastingbetalersgeld verteenwoordig nie. Maar ook omdat ons die belangrikheid en relatiewe dringendheid van die begunstigde lande verstaan ​​om vordering te maak met die diversifisering en die maak van hul ekonomieë mededingender ”.

Tydens die ondertekeningseremonie van die drie programme is Ambassadeur Carlsson vergesel deur me Verena Taylor, direkteur van die Direktoraat-generaal van programme by die Raad van Europa, mnr Ashish Shah, direkteur van die afdeling vir landelike programme by die International Trade Center (ITC) en Mnr William Tompson, hoof van die Eurasia-afdeling by die Organisasie vir Ekonomiese Samewerking en Ontwikkeling (OESO). Die Raad van Europa, die ITC en die OESO is die internasionale liggame wat die programme sal implementeer.

Verteenwoordigers op hoë vlak van Kazakstan, Kirgisië, Tadjikistan, Turkmenistan en Oesbekistan het die geleentheid bygewoon, asook verteenwoordigers van die diplomatieke en skenkergemeenskappe.

Die bekendstelling van die programme is gevolg deur 'n ministeriële paneelbespreking oor die uitdagings wat in die nuwe EU-strategie in Sentraal-Asië uiteengesit is, waar dit konkreet bespreek is hoe Sentraal-Asiatiese regerings, die EU en sy vennote, en die privaatsektor van strategie na aksie beweeg . Panelliste, waaronder ministers en adjunkministers vir ekonomie en geregtigheid, het die prioriteite van Sentraal-Asiatiese lande rakende beleggingsaantrekkingskrag en volhoubare en inklusiewe groei bespreek, hul planne om hul plaaslike en internasionale handelsintegrasie te verbeter en onlangse pogings om die oppergesag van die reg te verbeter.

Die tweede dag van die geleentheid word gewy aan die EU-streeksprogram Central Asia Invest, en die toekenningsprojekte wat binne die raamwerk van hierdie program geïmplementeer word, sal geleenthede bied om lesse wat geleer is en die prestasies daarvan uit te ruil en te meet teen die raamwerk vir die plaaslike beleggingsbeleid.

Agtergrondinligting

Met die erkenning van die strategiese rol van Sentraal-Asië, het die EU die regerings van die streek al lank betrokke geraak om integrasie te bevorder, volhoubare ekonomiese groei te ondersteun en gedeelde welvaart te bevorder. Onlangse moderniseringspogings in die streek het gelei tot 'n dieper samewerking met die EU oor handel, inklusiwiteit en ekonomiese diversifikasie. Op grond van hierdie ontwikkelings is die nuwe EU-strategie in Sentraal-Asië deur die EU-lande op 17 Junie 2019 aanvaar. Dit is onder andere die doelwitte vir 'n sterker samewerking, wat die verbetering van die veerkragtigheid en welvaart van die streek, met inbegrip van streeksverbindings, die oppergesag van die reg, beleggingsaantreklikheid en die ontwikkeling van die private sektor, prioritiseer.

Meer inligting oor die EU-Sentraal-Asië-strategie kan gevind word hier afgelaai word en hier afgelaai word.

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , ,

kategorie: 'N Voorblad, EU, Kazakstan, Kazakstan

Kommentaar gesluit.