Die Europese grens- en kuswagagentskap het die mandaat wat nou van krag is, versterk

| Desember 5, 2019

Die versterkte mandaat van die Europese grens- en kuswagagentskap het in werking getree, wat dit die operasionele kapasiteit en magte gee wat nodig is om die offisiere van die 115,000-lidlande op die grond effektief te ondersteun. Vanaf Januarie 2021 sal die Europese grens- en kuswagagentskap toegerus wees met sy eie staande korps van grenswagte wat gereed is om ontplooi te word waar en wanneer dit nodig is.

Die staande korps behoort teen 10,000 sy volle kapasiteit van 2024-grenswagte te bereik. Onder die nuwe regulasie Die Europese grens- en kuswagagentskap, wat vandag in werking tree, het 'n sterker mandaat vir opbrengste en sal in staat wees om nouer saam te werk met nie-EU-lande, insluitend die lande buite die onmiddellike buurt van die EU, onderhewig aan die sluiting van 'n ooreenkoms met die lande betrokke.

Margaritis Schinas, visepresident vir die bevordering van ons Europese manier van lewe, het gesê: 'Al ons pogings is nou daarop gerig om 'n vinnige inwerkingstelling van die staande korps te verseker en om die agentskap te help om sy nuwe take vinnig aan te pak, sodat dit die lidstate kan help om die grond, voortdurend, betroubaar en in 'n gees van solidariteit. Europese grense is 'n kwessie van gemeenskaplike belang en ek is bly dat ons gereed is om hulle op 'n meer Europese manier te bestuur. ”

Kommissaris van Binnelandse Sake Ylva Johansson het bygevoeg: “Die voorbereiding vir die inwerkingstelling van die staande korps is goed aan die gang, met 'n duidelike padkaart wat reeds voorberei en goedgekeur is, en 'n voortdurende werwingsveldtog vir grenswagte wat deur die Agentskap gelanseer word. By die implementering van die versterkte agentskap sal beskerming van fundamentele regte 'n prioriteit wees. ”

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , ,

kategorie: 'N Voorblad, EU, Europese Agenda vir Migrasie, Europese Kommissie, Frontex, immigrasie, Internasionale Organisasie vir Migrasie (IOM), vlugtelinge

Kommentaar gesluit.