As #Trump dit reg kry

| November 8, 2019

President Donald Trump (Foto) word vir baie dinge gekritiseer, maar sy keuse van 'n Amerikaanse ambassadeur in Bulgarye behoort nie onder hulle te wees nie. Hy het dit reg gekry en verdien krediet daarvoor, skryf Iveta Cherneva.

Die nuwe Amerikaanse ambassadeur in Bulgarye, Herro Mustafa, praat nege tale en vir iemand met sewe tale soos ek wat baie indrukwekkend is. Sy leer tans Bulgaars, wat haar tiende taal sal wees. Hoeveel Amerikaanse amptenare hou jy daarvan?

Mustafa het grootgeword met 'n intellektuele rolmodel in Noord-Dakota. Haar vader was 'n ondersoekende verslaggewer, en daarom wil sy in Bulgarye die vryheid van die media bekamp, ​​en om 'n rede. Daarvoor het sy plaaslike Bulgaarse ondersteuning ontmoet en maak sy reeds vriende.

Die ambassadeur se agtergrond en ervaring in die politiek in die Midde-Ooste het sy opgedoen terwyl sy in die kantoor van die vise-president, die kantoor van Afghanistan, die kantoor van die sekretaris van politieke sake en by die Nasionale Veiligheidsraad gedien het, benewens haar diplomatieke poste in Irak. , Griekeland en Libanon, berei haar voor vir haar rol in Bulgarye, wat ietwat besonders is wat die politiek in die Midde-Ooste betref.

Bulgarye is nie aktief diplomaties betrokke by konflikoplossing nie, maar is nietemin strategies geposisioneer as die EU-buitegrensland wat die naaste aan die Midde-Ooste is. Die terugkeer van sommige ISIS-vegters met EU-paspoorte van terrorisme in die Midde-Ooste, sal noodwendig deur Bulgarye as 'n poort na die EU gaan. En president Trump was vasbeslote dat Europese lande met ISIS-vegters verantwoordelikheid daarvoor moet neem. Wat met ISIS-vegters gebeur wanneer hulle die eerste keer die EU binnekom - moontlik in Bulgarye - is 'n sleutelvraag. In hierdie sin sal die funksie van Bulgarye en die rol van die Amerikaanse ambassadeur die belangrikste wees.

Dit was my eerste gedagte toe ek die ervaring van ambassadeur Mustafa sien. Dit wil voorkom asof mnr. Trump die strategiese rol van Bulgarye waardeer het toe hy haar presies in die land aangestel het.

Buiten die knoppie-kwessies is daar natuurlik baie te sê oor energiesekuriteit en samewerking tussen die VSA en Bulgarye. Te oordeel na haar eerste vergaderings hier, sal energiesekuriteit 'n prioriteitsgebied vir die ambassadeur wees.

Die Amerikaanse ambassade in Sofia is tradisioneel betrokke op die gebied van kulturele en opvoedkundige uitruil. En dit is iets wat waardeer word deur baie plaaslike Bulgare wat baat gevind het by taalprogramme, en nie net nie.

Daar moet nog gesien word wat die langtermynbydrae van ambassadeur Mustafa tot die Amerikaanse en Bulgaarse betrekkinge sal wees. Sy en haar gesin met twee jong kinders vestig hulle nog steeds.

Uit die eerste indrukke blyk dit dat Donald Trump die regte besluit geneem het.

Iveta Cherneva is 'n skrywer op die gebied van veiligheid en menseregte wat voorheen in vyf VN-agentskappe en in die Amerikaanse kongres gedien het. Haar onlangse kommentaar verskyn in Euro News, Die New York Times, The Guardian, London School of Economics, The Fletcher Forum, euractiv, EU verslaggewer en ander. Iveta is ook 'n alumna van die Universiteit van Kalifornië.

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , , ,

kategorie: 'N Voorblad, EU, US

Kommentaar gesluit.