Intergeloofspogings wat nodig is om #AntiSemitisme, vreemdelingehaat te bewerkstellig - #WorldJewishCongress-president om Katolieke universiteit toe te spreek

| November 8, 2019

Die Wêreld-Joodse Kongrespresident Ronald S. Lauder sal Vrydag (8 November) 'n konferensie reël wat deur die WJC oor menslike broederskap: 'n Joodse besinning vir gemeenskaplike naasbestaan ​​by die Pontifical Gregoriaanse Universiteit in Rome aangebied word. HE Kardinaal Miguel Ángel Ayuso Guixot, president van die Pontifical Council for the Interreligious Dialogue, en Father Nuno da Silva Gonçalves SJ, rektor van die Pontifical Gregoriaanse Universiteit, lewer ook opmerkings tydens die konferensie.

Die inisiatief vir hierdie konferensie is gebore na die mede-ondertekening van die Document on Human Fraternity for World Peace and Living Together deur Pous Francis en Sheikh Ahmed el-Tayeb, die Grand Imam van Al-Azhar, in Februarie 2019 in Abu Dhabi, wat kan besigtig word hier afgelaai word.

"Die onlangse toename in aanhitsing en geweld teen Jode en lede van ander godsdienstige gemeenskappe en minderhede onderstreep vir ons net hoe noodsaaklike intergeloofsdialoog en samewerking in die rigting van ons visie van 'n meer vreedsame en veilige wêreld vir alle mense," het die WJC-president Lauder gesê voor die konferensie.

'Ek waardeer die verhoudings wat ek so bevoorreg gehad het om met verteenwoordigers van die Katolieke Kerk te bou, waaronder hoofde van pous Francis en kardinaal Ayuso. Ek waardeer die pogings wat hulle daagliks doen om te verseker dat naasbestaan ​​'n haalbare doel bly , ”Gaan hy voort. “Antisemitisme en vreemdelingehaat is nie net probleme wat die geteikende slagoffers in die gesig staar nie. Dit is struikelblokke wat ons saam moet hanteer en oorkom. ”

Deelnemers aan die konferensie sal verteenwoordigers van die Katolieke geestelikes, lede van Joodse gemeenskappe en Joodse jeugbewegings en die rektore van bykomende pontifiese universiteite en fakulteite insluit.

Oor die Wêreld Joodse Kongres

Die Wêreld Joodse Kongres (WJC) is die internasionale organisasie wat Joodse gemeenskappe in 100-lande verteenwoordig aan regerings, parlemente en internasionale organisasies.

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , , , , ,

kategorie: 'N Voorblad, Anti-Semitisme, EU, Israel

Kommentaar gesluit.