Verhore van nuwe #CommissionersDesignate vind op 14 November plaas

| November 8, 2019

Die konferensie van presidente (president van die Europese Parlement en leiers van politieke groepe) het Vrydag (8 November) besluit dat die verhore van die drie nuwe aangewese kommissarisse op 14 November sal plaasvind.

Die presiese tydsberekening lyk soos volg:

  • Oliver Várhelyi (Hongarye), Neighbourhood and Enlargement, van 8h-11h in kamer JAN 4Q2
  • Adina-Ioana Vălean (Roemenië), vervoer, van 13h-16h in kamer Jan 4Q2
  • Thierry Breton (Frankryk), interne mark, van 13h-16h in kamer Jan 2Q2

Die ondersoek van die verklaring van finansiële belange deur die Komitee vir Regsake

Die parlementskomitee vir regsake vergader op 12 November om die kandidate se verklarings van finansiële belang te evalueer.

Die bevestiging deur die Regskommissie van die afwesigheid van belangebotsing is 'n wesenlike voorwaarde vir die hou van die verhoor in die betrokke beleidskomitee.

Geskrewe vrae en antwoorde

Die sperdatum vir die beantwoording van die skriftelike vrae wat deur die betrokke komitees aan die kandidate gerig is, is 12 November van die besigheid. Vertalings is die volgende dag teen die middaguur beskikbaar.

Struktuur van die verhore

Elke verhoor duur drie uur. Die aangewese kommissaris sal 'n inleidende verklaring van 15-minute maak, wat gevolg sal word deur vrae van lede van die lede. Daar sal altesaam 25 vrae wees: een minuut per vraag, gevolg deur 'n antwoord van die aangewese Kommissaris en 'n moontlike opvolgvraag van die MEP.

Evaluering

Die verhore word gevolg deur vergaderings waarin die voorsitter en groepverteenwoordigers (koördineerders) van die komitees die prestasie van die aangewese kommissarisse sal evalueer. Meer besonderhede oor die evalueringsproses kan gevind word hier afgelaai word en in die Prosedures.

Die konferensie van komiteevoorsitters sal dan die uitslag van die verhore in die aand van 14 November beoordeel en sy gevolgtrekkings aan die konferensie van presidente voorlê. Laasgenoemde sal die finale evaluering doen en besluit of die verhore in die vergadering op 21 November gehou moet word.

Plenêre stemming op 27 November

Die volle kommissie moet met 'n eenvoudige meerderheid van die stemme wat in die volle vergadering uitgebring word, per verkiesing verkies word. Die stemming sal op 27 November plaasvind

Voor die stemming is die voorsitter van die kommissie, Ursula von der Leyen, van plan om die volledige Kommissarisskollege en sy program in die volle vergadering aan te bied. Haar verklaring sal gevolg word deur 'n debat.

Oudiovisuele dienste en webstreaming

Alle verhore is publiek en kan regstreeks gevolg word. U kan hulle op EP Live kyk hier afgelaai word.

Die Parlements multimedia-sentrum sal video's van hoë gehalte, foto's met hoë resolusie en klankmateriaal voorsien (gegroepeer deur te hoor in “mediapakkette”)

Video's van HD-gehalte kan binne 30 minute na die aanvang van die verhore (regstreekse herhalings) afgelaai word en 'n verskeidenheid foto's van hoë gehalte is beskikbaar om af te laai.

'N Nuwe werkarea in die media (passerelle Karamanlis) is beskikbaar met konnektiwiteit vir regstreekse uitsending op u eie manier. Alle versoeke vir 'n plekkie moet gerig word aan avplanning@europarl.europa.eu

Aan die agterkant van elke kamer sal daar 'n area vir kameraploepe en fotograwe wees waar 'n regstreekse uitsaaisein beskikbaar sal wees.

Vergaderings en luisterkamers

Die laaste ry in die vertrekke waar die verhore sal plaasvind, is vir die media gereserveer. Sitplekke kan egter nie vooraf individueel gereserveer word nie, en dit word op 'n eersteling, eersteling in die kamer toegeskryf. Joernaliste word sterk aangeraai om vroegtydig op te daag, aangesien plekke nie gewaarborg kan word sodra die verhoor begin het nie. Diegene wat voor die einde van die verhoor die kamer wil verlaat, word ook genooi om dit stil te doen via die agterste uitgang.

Twee luisterruimtes sal beskikbaar gestel word om die verhore regstreeks op groot skerms te volg, sou daar nie genoeg ruimte in die kamer wees nie. Dit is: JAN 4Q1 (ter verhoor van Adina-Ioana Vălean) en JAN 6Q2 (vir die verhore van Oliver Várhelyi en Thierry Breton)

Akkreditasie en toegang

Geen spesiale akkreditasie is tydens die verhore nodig nie. Joernaliste met 'n inter-institusionele wapen of 'n jaarlikse wapen wat deur die parlement afgelewer is, kan die parlement se perseel betree soos altyd.

Diegene wat nie 'n wapen het nie, moet korttermyn-akkreditasie deur die Parlement aanvra registrasie webwerf, en hul kentekens by die persakkreditasiekantoor PHS-1C029 in Brussel (Paul-Henri Spaak-gebou, Rue Wiertz, persingang) afhaal.

Die akkreditasiekantoor is van Maandag tot Donderdag oop van 8h30-17h45.

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , ,

kategorie: 'N Voorblad, EU, EU, Europese Kommissie, Europees Parlement

Kommentaar gesluit.