#EUCitizens - Hoe tevrede is mense met hul lewens?

| November 8, 2019

'Hoe tevrede is u deesdae met u lewe?' Is mense regoor die Europese Unie (EU) gevra. Lewenstevredenheid verteenwoordig die manier waarop 'n respondent sy / haar lewe as geheel beoordeel. Op 'n skaal van 0 (“glad nie tevrede nie”) tot 10 (“ten volle tevrede”) was die gemiddelde (gemiddelde) lewensbevrediging van EU-inwoners van 16 en ouer 7.3 in 2018, 'n toename in vergelyking met 7.0 in 2013.

Sedert 2013 het die gemiddelde vlak van tevredenheid met die finansiële situasie van hul eie huishouding in die EU ook gestyg, van 6.0 in 2013 tot 6.5 in 2018, terwyl die gemiddelde tevredenheid met persoonlike verhoudings byna stabiel gebly het, 7.8 in 2013 en 7.9 in 2018. Eurostat, die statistiese kantoor van die Europese Unie, publiseer 'n seleksie van subjektiewe aanwysers oor welstand van mense in Europa. 'N Gedetailleerde artikel is beskikbaar op die Eurostat-webwerf.

Hoogste lewenstevredenheid in Finland en Oostenryk, die laagste in Bulgarye. In 2018 het die gemiddelde lewensbevrediging gemeet op 'n skaal van 0 tot 10 aansienlik gewissel tussen die EU-lidlande. Met 'n algehele gemiddelde van 8.1, was die inwoners van Finland die tevrede met hul lewens in die EU, nou gevolg deur diegene in Oostenryk (8.0), Denemarke, Pole en Swede (almal 7.8). Aan die teenoorgestelde einde van die skaal was inwoners in Bulgarye (5.4) verreweg die minste tevrede, gevolg deur die inwoners in Kroasië (6.3), Griekeland en Litaue (albei 6.4), Hongarye (6.5), Letland en Portugal (albei 6.7) .

Onder die lidlande waarvoor 2018-data beskikbaar is, het die gemiddelde lewensbevrediging toegeneem sedert 2013 in die 19-lidlande. Die grootste toename is aangeteken in Ciprus (van 6.2 in 2013 tot 7.1 in 2018, of + 0.9), Bulgarye (+ 0.6), Tsjeggië, Estland, Pole en Portugal (almal + 0.5). In vergelyking met 2013, was die gemiddelde lewensbevrediging onveranderd in twee lidlande: België en Kroasië. Daarteenoor is 'n afname in vier lidlande aangeteken: Litaue (van 6.7 in 2013 tot 6.4 in 2018, of -0.3), Denemarke (-0.2), en in 'n mindere mate in Nederland en Swede (albei -0.1).

Die gemiddelde tevredenheid met die finansiële situasie van die huishouding het aansienlik verskil tussen die EU-lidlande. Met 'n gemiddeld van 7.6 was die inwoners van Denemarke, Finland en Swede die meeste tevrede met die huishoudelike finansiële situasie. Hulle is gevolg deur diegene in Nederland (7.4), Oostenryk (7.3), België (7.0), Luxemburg (6.9), Duitsland en Malta (albei 6.8). Aan die teenoorgestelde punt van die skaal was inwoners in Bulgarye (4.3) verreweg die minste tevrede, gevolg deur diegene in Griekeland, Kroasië en Litaue (almal 5.2), Letland en Portugal (albei 5.4) en Hongarye (5.5).

In byna alle lidlande waarvoor 2018-data beskikbaar is, het die gemiddelde tevredenheid met die finansiële situasie toegeneem vergeleke met 2013, met die uitsondering van Denemarke, Luxemburg en Nederland, waar dit onveranderd gebly het, en Litaue waar dit afgeneem het van 5.8 in 2013 na 5.2 in 2018 (-0.6). Die grootste stygings is aangeteken in Griekeland, Ciprus en Portugal (+ 0.9), Malta (+ 0.8), Tsjeggië, Italië en Slowenië (almal + 0.7). Hoogste tevredenheid met persoonlike verhoudings in Malta, Oostenryk en Slowenië In 2018 het die gemiddelde tevredenheid met persoonlike verhoudings aansienlik verskil tussen die EU-lidlande. Met 'n algehele gemiddelde van 8.6, was inwoners van Malta, Oostenryk en Slowenië die meeste tevrede met hul persoonlike verhoudings in die EU. Hulle is gevolg deur dié in Ciprus en Swede (albei 8.5), Finland (8.4) en Tsjeggië (8.3). Aan die teenoorgestelde punt van die skaal was inwoners in Bulgarye (6.6) gevolg deur die inwoners in Griekeland (7.1), Kroasië (7.5), Italië, Hongarye en Roemenië (almal 7.6) die minste tevrede.

Onder die lidlande waarvoor 2018-data beskikbaar is, het die gemiddelde tevredenheid met persoonlike verhoudings toegeneem sedert 2013 in 18-lidlande. Die hoogste stygings is aangeteken in Bulgarye (van 5.7 in 2013 tot 6.6 in 2018, of + 0.9), Ciprus (+ 0.5), Spanje (+ 0.4), Estland, Italië, Portugal en Slowenië (almal + 0.3). In vergelyking met 2013 het die gemiddelde bevrediging met persoonlike verhoudings in twee lidlande: Hongarye en Roemenië onveranderd gebly, terwyl 'n afname in vyf lidlande aangeteken is: Denemarke, Letland en Nederland (almal -0.3), Litaue en Luxemburg (albei -0.2) ). Geografiese inligting Die Europese Unie (EU) sluit België, Bulgarye, Tsjeggië, Denemarke, Duitsland, Estland, Ierland, Griekeland, Spanje, Frankryk, Kroasië, Italië, Ciprus, Letland, Litaue, Luxemburg, Hongarye, Malta, Nederland, Oostenryk, Pole, Portugal, Roemenië, Slowenië, Slowakye, Finland, Swede en die Verenigde Koninkryk.

Metodes en definisies Gegevens oor die subjektiewe welstand wat aangebied word, is gebaseer op die EU-statistiek op die 2018-ad-hoc-module, wat deel uitmaak van die Europese Unie se opname oor inkomste en lewensomstandighede (EU-SILC). Die EU-SILC-opname is die verwysingsbron van die EU vir vergelykende statistieke oor inkomsteverspreiding, armoede en lewensomstandighede. Die 2018-module dek enkele van die veranderlikes wat voorheen vir die 2013-ad-hoc-module oor dieselfde onderwerp versamel is. Die verwysingspopulasie is alle private huishoudings en hul huidige lede wat ten tyde van die insameling van die data op die gebied van 'n gegewe lidstaat woon.

Persone wat in gesamentlike huishoudings en in instellings woon, word meestal uitgesluit van die teikenpopulasie sowel as klein en afgeleë dele van die nasionale grondgebied, wat hoogstens 2% van die nasionale bevolking beloop. Die meting van lewenstevredenheid is bedoel om 'n breë evaluering van die respondent van sy of haar lewe te dek. Die term “lewe” word hier bedoel as alle terreine van 'n persoon se bestaan. Die veranderlike verwys dus na die respondent se mening / gevoel oor die mate van tevredenheid met sy / haar lewe. Die opname dek die bevolking van 16 en ouer. Dit word gemeet op 'n 11-punteskaal wat wissel van 0 (“glad nie tevrede nie”) tot 10 (“ten volle tevrede”).

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , ,

kategorie: 'N Voorblad, EU

Kommentaar gesluit.