Herfs 2019 ekonomiese voorspelling van die EU - 'n uitdagende pad vorentoe

| November 8, 2019

Die Europese ekonomie is nou in sy sewende agtereenvolgende jaar van groei en daar word voorspel dat dit in 2020 en 2021 sal uitbrei. Arbeidsmarkte bly sterk en werkloosheid daal steeds.

Die eksterne omgewing het egter baie minder ondersteunend geword en onsekerheid loop hoog. Dit beïnvloed veral die vervaardigingsektor, wat ook strukturele verskuiwings ervaar. As gevolg hiervan lyk dit asof die Europese ekonomie op pad is na 'n uitgerekte tydperk van meer gedempte groei en gedempte inflasie. Die bruto binnelandse produk (BBP) van die eurosone sal nou voorspel met 1.1% in 2019 en met 1.2% in 2020 en 2021. In vergelyking met die Summer 2019 Economic Forecast (gepubliseer in Julie), is die groeivooruitsigte met 0.1 persentasiepunt in 2019 (van 1.2%) en 0.2 persentasiepunte in 2020 (van 1.4%) afgegradeer.

Vir die EU as geheel word verwag dat die BBP met 1.4% sal styg in 2019, 2020 en 2021. Die voorspelling vir 2020 is ook hersien in vergelyking met die somer (vanaf 1.6%).

Euro en maatskaplike dialoog, finansiële stabiliteit, finansiële dienste en kapitaalmarkte-unie, vise-president Valdis Dombrovskis, het gesê: “Tot dusver het die Europese ekonomie veerkragtigheid getoon te midde van 'n minder ondersteunende eksterne omgewing: ekonomiese groei is voortgesit, werkskepping is sterk en binnelandse sterk vraag. Ons kan egter voor moeilike waters voorlê: 'n tydperk van hoë onsekerheid wat verband hou met handelskonflikte, stygende geopolitieke spanning, aanhoudende swakheid in die vervaardigingsektor en Brexit. Ek doen 'n beroep op alle EU-lande met hoë vlakke van openbare skuld om verstandige fiskale beleid te volg en hul skuldvlakke op 'n afwaartse pad te plaas. Aan die ander kant moet die lidlande wat fiskale ruimte het, dit nou gebruik. ”

Pierre Moscovici, kommissaris vir ekonomiese en finansiële sake, belasting en douane, het gesê: '' Alle EU-ekonomieë sal voortgaan om uit te brei in die komende twee jaar, ondanks toenemende sterk wind. Die grondbeginsels van die EU-ekonomie is sterk: na ses jaar van groei, werkloosheid
in die EU is die laagste sedert die eeuwisseling en die totale tekort onder 1% van die BBP. Maar die uitdagende pad vorentoe laat geen ruimte vir selfvoldaanheid nie. Alle beleidshefbome moet gebruik word om Europa se veerkragtigheid te versterk en groei te ondersteun. ”

Groei afhang van binnelandse georiënteerde sektore

Die volgehoue ​​handelsspanning tussen die VSA en China en die hoë vlakke van beleidsonsekerheid, veral met betrekking tot handel, het belegging, vervaardiging en internasionale handel gedemp. Aangesien die wêreldwye BBP-groei swak sal bly, sal die groei in Europa afhang van die sterkte van meer plaaslik georiënteerde sektore. Dit sal op hul beurt staatmaak op die arbeidsmark wat salarisgroei ondersteun, gunstige finansieringsomstandighede en, in sommige lidlande, ondersteunende fiskale maatreëls. Alhoewel alle lande moet sien dat hul ekonomieë groei, is dit onwaarskynlik dat huishoudelike groeibestuurders alleen sal wees
voldoende om sterk groei aan te wakker.

Arbeidsmarkte moet gesond bly, alhoewel verbeterings stadig sal wees. Werkskepping in die hele EU is verbasend veerkragtig. Dit is deels omdat ekonomiese ontwikkelings gewoonlik 'n tydjie neem om werk te beïnvloed, maar ook as gevolg van die verskuiwing in indiensneming na dienstesektor. Indiensneming is op rekord hoog en werkloosheid in die EU is op die laagste vlak sedert die begin van die eeu.

Alhoewel die netto werkskepping waarskynlik sal verlangsaam, sal die werkloosheidsyfer in die eurogebied na verwagting aanhou daal van 7.6% hierdie jaar tot 7.4% in 2020 en 7.3% in 2021. In die EU word verwag dat die werkloosheidsyfer vanjaar tot 6.3% sal daal en op 6.2% in 2020 en 2021 sal neerkom. Inflasie bly gedemp

Inflasie in die eurosone het tot dusver vanjaar afgeneem weens die daling in energiepryse en omdat ondernemings grotendeels gekies het om die koste van hoër lone in hul marges op te neem eerder as om dit aan kliënte oor te gee.

Die inflasiedruk sal na verwagting oor die volgende twee jaar gedemp word. Die inflasie van die eurosone (geharmoniseerde indeks van verbruikerspryse) word vanjaar en volgende jaar op 1.2% voorspel, en dit sal tot 1.3% in 2021 styg. In die EU word inflasie vanjaar en volgende jaar op 1.5% voorspel en 1.7% in 2021.

Openbare skuldvlakke daal vir die vyfde agtereenvolgende jaar; Tekorte om effens te styg Europa se openbare finansies sal voortgaan om voordeel te trek uit die baie lae rentekoerse op die uitstaande skuld van IP / 19 / 6215. Ondanks die laer BBP-groei, word verwag dat die totale skuld-tot-BBP-verhouding van die eurosone vir die vyfde agtereenvolgende jaar sal daal tot 86.4%, 85.1% in 2020 en 84.1% in 2021.

Dieselfde faktore geld ook vir die EU, waar die verwagting is dat die openbare skuld-tot-BBP-verhouding vanjaar tot 80.6% sal daal tot 79.4% in 2020 en 78.4% in 2021. Daarenteen word verwag dat die owerheidsaldo's effens sal verswak weens die impak van laer groei en 'n ietwat losser diskresionêre fiskale beleid in sommige lidlande.

Die totale tekort van die eurosone sal na verwagting styg van 'n historiese laagtepunt van 0.5% van die BBP in 2018 tot 0.8% hierdie jaar, 0.9% in 2020 en 1.0% in 2021, onder die aanname van geen beleidverandering. Die totale fiskale standpunt van die eurogebied, oftewel die totale verandering in die strukturele begrotingsbalans van die lidlande van die eurosone, het na verwagting in die algemeen neutraal sal bly. In die EU sal die totale tekort na verwagting ook styg, van 19% van die BBP in 0.7 tot 2018% hierdie jaar, 0.9% in 1.1, en 2020% in 1.2.

Risiko's vir die vooruitsigte bly hoofsaaklik van die nadeel. 'N Aantal risiko's kan lei tot laer groei as wat voorspel is. 'N Verdere toename in onsekerheid of 'n toename in handel en geopolitieke spanning kan die groei demp, asook 'n skerper verlangsaming as verwag in China as gevolg van die swakker gevolge van die beleid wat tot dusver uitgevoer is. Die risiko's sluit nader aan die huis 'n wanordelike Brexit en die moontlikheid dat swakheid in die vervaardigingsektor 'n groter verspreidingseffek op binnelandse georiënteerde sektore kan hê.

Daarteenoor sal die verslapping van handelspanning, sterker groei in China en laer geopolitieke spanning groei ondersteun. In die eurosone sou groei ook baat vind as lidlande met fiskale ruimte meer uitgebreide fiskale beleidssituasies sou kies as wat verwag is. In die algemeen bly die balans tussen risiko's egter beslis tot die nadeel.

In die lig van die proses om die VK uit die EU te onttrek, is vooruitskattings gebaseer op 'n suiwer tegniese aanname van status quo in terme van handelspatrone tussen die EU27 en die Verenigde Koninkryk. Dit is slegs vir voorspellingsdoeleindes en het geen invloed op die proses wat in die konteks van artikel 50 aan die gang is nie.

agtergrond

Hierdie voorspelling is gebaseer op 'n stel tegniese aannames rakende wisselkoerse, rentekoerse en kommoditeitspryse met 'n afsnydatum van 21 Oktober 2019. Vir alle ander inkomende data, insluitend aannames oor regeringsbeleide, word hierdie voorspelling in ag geneem tot en met 24 Oktober 2019. Tensy beleid betroubaar aangekondig en in voldoende besonderhede gespesifiseer word, is die
projeksies aanvaar geen beleidsveranderinge nie. Die volgende Europese voorspelling vir die Europese Kommissie is 'n opdatering van die BBP en inflasieprojeksies in die Winter 2020 Interim Economic Forecast.

Volg vise-president Dombrovskis op Twitter: @VDombrovskis
Volg kommissaris Moscovici op Twitter: @pierremoscovici
Volg DG ECFIN op Twitter: @ecfin

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , ,

kategorie: 'N Voorblad, EU, Europese Kommissie, Gewilde artikel

Kommentaar gesluit.