# Opbrengste op die euro-effek styg op die hoop op #Brexit-transaksie

| Oktober 22, 2019
Opbrengste van die eurosone-effekte het Maandag (21 Oktober) gestyg namate beleggers veiliger bates verkoop het weens die dalende risiko van 'n Britse uittrede uit die Europese Unie sonder die transaksie en in die oortuiging dat die Britse parlement binnekort 'n Brexit-ooreenkoms kan goedkeur, skryf Tommy Wilkes en Yoruk Bahceli.

Optimisme oor Brexit-onderhandelinge nadat die EU en Brittanje verlede week ooreengekom het dat 'n nuwe ooreenkoms 'n nuwe ooreenkoms sou hê, het 'n verkoping in die effektemarkte in die eurogebied aangehelp, omdat Brexit 'n soort resolusie sou help om 'n belangrike onsekerheid vir sowel die eurosone as die Britse ekonomie te besweer.

Ontleders het gesê dat Brexit die dominante drywer van die effektemarkmarkte in die eurosone sal bly totdat ekonomiese gegewens later in die week bekend gemaak is, insluitend die indeksopnames van die blitsaankoopbestuurders.

Die uitstel van 'n stemming oor die onttrekkingsooreenkoms Saterdag in die Britse parlement het die optimisme versterk, aangesien wetgewers die regering gedwing het om die 31-sperdatum vir Oktober XNUMX te vertraag om die EU te verlaat.

Die Britse regering sal nou moet voortgaan met wetgewing wat nodig is vir die bekragtiging van die Brexit-ooreenkoms, nadat die speaker van die parlement Maandag die regering se poging tot stemming oor die ooreenkoms gestaak het.

Cyril Regnat, 'n strateegstrateeg by Natixis, het gesê dat mediaberigte wat daarop dui dat Johnson sy transaksie kon laat slaag, beleggers aanmoedig om riskanter bates te koop en bande in die eurogebied te beseer.

Hy het egter gesê dat die mark meer senuagtig moet wees, omdat die bedreiging van 'n Brexit sonder enige transaksie bly, solank Brussel nie daarop dui dat dit die vertrekdatum van die Brexit sou vertraag nie.

'Solank die EU nie gereed is om 'n duidelike teken van sy bereidwilligheid om uit te brei nie, sien ek nie waarom ons optimisme oor riskante bates moet hê nie,' het hy gesê.

Benewens 10-jaar Duitse staatseffekte-opbrengste het hul styging op Maandag verleng, met soveel as vier basispunte tot -0.34% DE10YT = RR, naby die hoogtepunt van drie maande.

(Grafiek: Duitse 10-jaareffekte-opbrengste, hier afgelaai word)

Reuters Graphic

Gegewe die omvang van die effektemarkverkoop sedert die eerste tekens van 'n Brexit-ooreenkoms - met Duitsland se 10-jaareffekte-opbrengste wat sedert 21 Oktober met 10 bps gestyg het - verwag ontleders dat verdere opbrengste styg as 'n Brexit-ooreenkoms goedgekeur word om beperk te word .

Rainer Guntermann, strateegstrateeg van Commerzbank, het gesê hy sien die opbrengste styg tot 5 bps as 'n onmiddellike reaksie as 'n ooreenkoms goedgekeur word, want die grootste deel van die Brexit-opwinding is nou in die prys.

Die vooruitsigte is ook ondersteun deur die Larry Kudlow, ekonomiese adviseur van die Withuis, wat optimisme uitgespreek het oor die voortgesette handelsonderhandelinge tussen die VSA en China en gesê dat tariewe wat in Desember beplan word, teruggetrek kan word indien die onderhandelinge goed gaan.

Die Brexit-optimisme en die hoop dat 'n afswaai in die ekonomie van die eurosone onderdruk, het inflasieverwagtinge ook verhoog.

'N Belangrike markmeter vir die langtermyn-inflasieverwagtinge in die eurosone het kortliks gestyg tot 'n hoogtepunt van een maand van 1.249% EUIL5YF5Y = R.

'Na verwagting sal die (ekonomiese) data baie ligte verbetering toon, wat bevestig dat 'n onderbouperiode aan die gang is,' het UniCredit-strategiste gesê.

Hulle het bygevoeg dat 'n verbetering in ooreenstemming met verwagtinge reeds in effektemarkte geprys is.

Italiaanse effekte het Maandag onderpresteer, met die 10-jaaropbrengste van ses basispunte IT10YT = RR.

Die Europese Kommissie het 'n brief aan die Italiaanse owerhede gestuur waarin hulle gevra word om die 2020-konsepbegroting te verduidelik, en Rome sal teen Woensdag antwoord.

Beleggers berei ook voor vir die finale beleidsvergadering van die Europese Sentrale Bank, Mario Draghi, op Donderdag, hoewel geen noemenswaardige beleidsverskuiwings verwag word na die aankondiging van 'n stimuluspakket op die laaste vergadering nie.

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , , ,

kategorie: 'N Voorblad, ekonomie, EU, EU, Europese Sentrale Bank (ECB), eurosone

Kommentaar gesluit.