#OperationSECTIO - internasionale treffer teen die Belo-Russiese groep georganiseerde misdaad wat betrokke is by internasionale vragdiefstal

| Oktober 19, 2019

Die Duitse polisie-afdeling Heidekreis, in samewerking met die Franse Gendarmerie en Tsjeggiese owerhede, die Duitse kantoor vir kriminele polisie in Sakse-Anhalt, EMPACT OPC, en Europol het 'n Belo-Russiese organisasie vir misdaad wat in internasionale vragdiefstal betrokke was, ontbind.

Die groep het vragmotors op die rusareas en op parkeerterreine van die snelweg geteiken om die vrag te steel. Die groep word vermoedelik in die Duitse deelstaat Nedersakse alleen byna 60-oortredings betrokke. Die totale skade wat opgedoen is, is meer as € 500 000. Die belangrikste geografiese fokus van die groep was op die Duitse snelweg nommer 7, naby die hoofstad van die Federale Staat Nedersakse, Hannover. Sedert Desember 2018 het die polisie-afdeling Heidekreis (Federale Staat Nedersakse) die groep georganiseerde misdaad van minstens ses Belo-Russiese oortreders ondersoek.

Tydens die ondersoek het die uitruil van inligting via Europol getoon dat die groep verantwoordelik was vir voorheen gepleegde sake in Frankryk. Dit het ook duidelik geword dat die georganiseerde misdaadbende doelbewus die Europese Unie binnegekom het om misdade te pleeg. Benewens verskeie motors het die oortreders verskillende vragmotors gehad om die vrag direk op die misdaadtoneel te laai en na die buiteland te vervoer. As deel van 'n koördineringsvergadering, geïnisieer en gefinansier deur die EU-befondsde projek Cargo en georganiseer deur Europol, is inligting uitgeruil tussen die polisie-afdeling Heidekreis en die Franse Gendarmerie. Hierdie samewerking het die versterking van verdere geheime maatreëls moontlik gemaak. 'N Ander operasionele vergadering het in die somer van 2019 gevolg.

Op 10 Oktober 2019 is vier lede van die groep georganiseerde misdaad, waaronder die leier van die groep, in Duitsland met 'n rooihand gevang. In die loop van hierdie inhegtenisneming is op 'n vragmotor met gesteelde TV's beslag gelê. Verdere ondersoeke duur voort.

Die doelwitte van die ISF-projekgroep Vrag van die Duitse kantoor vir kriminele polisie in Sakse-Anhalt is om nasionale en internasionale samewerking te bevorder om vragdiefstal te bekamp en om die aftakeling van georganiseerde misdaadgroepe wat in sulke gevalle betrokke is, aan te moedig.

EMPACT

In 2010 het die Europese Unie 'n vier-jaar beleidsiklus opgestel om groter kontinuïteit in die stryd teen ernstige internasionale en georganiseerde misdaad te verseker. In 2017 het die Raad van die EU besluit om die EU-beleidsiklus vir die periode 2018 - 2021 voort te sit. Die doel is om die belangrikste dreigemente wat georganiseerde en ernstige internasionale misdaad vir die EU inhou, aan te pak. Dit word bereik deur die samewerking tussen die tersaaklike dienste van EU-lidlande, -instellings en -agentskappe, sowel as lande en organisasies wat nie EU is nie, te verbeter en te versterk, waar nodig, insluitend die private sektor. Georganiseerde eiendomsmisdaad is een van die prioriteite vir die beleidsiklus.

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , ,

kategorie: 'N Voorblad, misdaad, EU, EU, Europese Kommissie, Europees Parlement, polisie, Slagoffers van misdaad

Kommentaar gesluit.