Versnel #Car CaribbeanFashion Pt2

| Oktober 18, 2019

Vroeër hierdie jaar het 20-ontwerpers deelgeneem aan die Caribbean Fashion Accelerator wat gesamentlik deur die Caribbean Export Development Agency (Caribbean Export) befonds is, in samewerking met die Europese Unie en die Caribbean Development Bank (CDB). Caribbean Export bied ondersteuning vir die ontwikkeling van die kulturele en kreatiewe nywerhede in die streek as deel van die implementering van die streekontwikkelingsprogram vir die private sektor, gefinansier deur die 11DE EOF. Die finansiering van die bank is deur sy Innovasiefonds vir kulturele en kreatiewe nywerhede (CIIF).

Onder leiding van Sandra Carr, een van die pioniers van die Caribbean Academy of Fashion and Design aan die Universiteit van Trinidad en Tobago, het die bootcamp-werkswinkel gefokus op die verfyning van die produkte van die ontwerper vir die uitvoermark; die identifisering van die beste plek om hul produkte te plaas en hoe om hul handelsmerke te ontwikkel. Daar is ook gekyk na die benutting van sosiale media-platforms en die ontwikkeling van die regte markstrategie.

Een van die belangrikste wegneemetes uit hierdie werkswinkel was die samewerking tussen die ontwerpers om nuwe stukke te ontwikkel. Die Caribbean Fashion Accelerator pt2 is ontwikkel in samewerking met die National Cultural Foundation (NCF) van Barbados, Invest SVG en Caribbean Market Centre en is daarop ingestel om op hierdie vaardighede te bou en die ontwerp van die ontwerper se produk te verpak. Gedurende die periode 14 - 24 Oktober sal 16 deelnemende ontwerpers van Barbados, Haïti, Jamaika, Saint Vincent en die Grenadines en Trinidad en Tobago, waaronder 'n aantal wie aan die eerste uitgawe sou deelgeneem het, eerstehands leer van Carr .

By die opening van die werkswinkel het Carr die ontwerpers aangemoedig om saam te werk en oop te wees vir dit wat hulle gaan leer.

'Ons het die Caribbean Fashion Showroom by CARIFESTA XIV gehad en die reaksie was opvallend. Binne die stand het ons 'n versameling klere gehad wat ontwerp is deur die deelnemers van die 1st Accelerator en baie mense was geïnteresseerd in die aankoop van die versamelings. Dit is 'n duidelike aanduiding van wat moontlik is wanneer ontwerpers saamwerk en werk van hoë gehalte lewer, ”sê Carr.

Die Caribbean Market Centre in Newton, Barbados, is die streek se enigste modesopleidingsentrum wat ontwerp is om wêreldwye erkende CVQ's en NVQ's op te lei.

“Die mode-versneller is 'n belangrike inisiatief vir Caribbean Export. Die versekering dat ontwerpers vaardig is om versamelings te ontwikkel wat uitgevoer kan word, is sentraal tot hierdie inisiatief en onder leiding van me. Carr en die ondersteuning van die Caribbean Market Centre, ”sê Allyson Francis, dienstespesialis by Caribbean Export.

Caribbean Export het die Caribbean Fashion Showroom, 'n aanlynwinkel wat die Karibiese ontwerpers internasionaal bevorder, bekendgestel en was die breinkind van Rodney Powers - modekonsultant vir Caribbean Export en direkteur by die Caribbean Market Centre. “Caribbean Market Center is verheug om met Caribbean Export saam te werk en die ontwikkeling van die modebedryf in die streek te ondersteun. Die Caribbean Fashion Showroom bied 'n platform vir die nuwe skeppings wat deur die deelnemers aan die versnellerprogram ontwikkel word en 'n bykomende kans gee vir die uitvoer van mode, ”sê Powers.

Oor Caribbean Uitvoer

Caribbean Export is 'n plaaslike uitvoerontwikkeling en organisasie vir handel en beleggingsbevordering van die Forum van Karibiese State (CARIFORUM) wat tans die streeks-privaat sektorprogram (RPSDP) befonds deur die Europese Unie onder die 11th European Development Fund (EOF) Caribbean Export se missie uitvoer. om die mededingendheid van die Karibiese lande te verhoog deur die voorsiening van kwaliteit uitvoerontwikkeling en handels- en beleggingsbevorderingsdienste deur effektiewe programuitvoering en strategiese alliansies.

Meer inligting oor die Karibiese uitvoer kan hier gevind word.

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , ,

kategorie: 'N Voorblad, Caribbean, EU

Kommentaar gesluit.