Vise-president Dombrovskis en kommissaris #Moscovici in #WashingtonDC

| Oktober 17, 2019

Vise-president Dombrovskis en kommissaris Moscovici (Foto) is in Washington DC vir die jaarvergaderings van die Wêreldbankgroep en die Internasionale Monetêre Fonds (IMF). Die vise-president Dombrovskis neem ook deel aan 'n regulatoriese rondetafel met Steven Mnuchin, die Amerikaanse minister van die tesourie, om samewerking in finansiële dienste tussen die EU en die VSA te bespreek.

Kommissaris Moscovici sal aan die vergadering van G20-ministers van Finansies en die goewerneurs van die Sentrale Bank deelneem. Die vise-president en die kommissaris neem ook deel aan 'n reeks bilaterale vergaderings en spreekbeurte. Vise-president Dombrovskis vergader onder andere Heath Tarbert, voorsitter en uitvoerende hoof van die Amerikaanse kommissie vir toekomstige handel in kommoditeite; Oksana Markarova, Oekraïne, minister van finansies; en mnr Mohammed Al-Jadaan, minister van finansies van Saoedi-Arabië.

Hy sal ook verteenwoordigers van die finansieringsbedryf ontmoet, waaronder mnr Jeffrey C. Sprecher, voorsitter van die New Yorkse aandelebeurs. Kommissaris Moscovici vergader onder meer Kristalina Georgieva, besturende direkteur van die Internasionale Monetêre Fonds; Jerome H. Powell, voorsitter van die Federal Reserve Board; en José Ángel Gurría, sekretaris-generaal van die Organisasie vir Ekonomiese Samewerking en Ontwikkeling. Vise-president Dombrovskis sal tydens die jaarvergadering van die Instituut vir Internasionale Finansies praat, die Koalisie van ministers van Finansies vir Klimaataksie toespreek en die Internasionale platform vir volhoubare finansies by die IMF op Vrydag 18 Oktober om 20h CET.

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , , ,

kategorie: 'N Voorblad, EU, Europese Kommissie, US

Kommentaar gesluit.