Die regering sal #AirMoldova wegneem omdat hy dit aan Topa belowe het

| Oktober 17, 2019

Die owerhede sukkel om die maatskappy Air Moldova van sy eienaar weg te neem. Die mis verdik rondom die maatskappy Air Moldova. Daar is elke dag amper inspeksies op kantoor van die onderneming, dokumente word opgespoor, personeel word ondervra. Al wat die boot tot die uiterste laat swaai, maak dit onverenigbaar met die normale werking van 'n nasionale lugdiens met ongeveer een en 'n half miljoen jaarlikse klante. Die nasionale teenkorrupsiesentrum het 'n deel van die onderneming se bates in hegtenis geneem. Daar is geen twyfel meer dat Air Moldova die teiken geword het van 'n basteroorlog wat gemik is op nasionalisering en herverkoop nie. Maar wie voer die oorlog? Wie staan ​​daaragter? Wat is die doel?

Diagnose - bankrot

Die nasionale lugredery is 'n jaar gelede in Oktober 2018 geprivatiseer. Die staat het geen ander opsies gevind om Air Moldova van direkte dreigement te red nie. Vanaf Maart 30, 2018, het Air Moldova verliese geregistreer vir ongeveer 190 miljoen lei. In dieselfde verslagtydperk het die ekwiteit van die maatskappy met 81 miljoen lei gedaal. Aan die begin van 2018 het die maatskappy se skuld 1.2 miljard lei. En daar was geen kans vir Air Moldova om hierdie enorme skuld te verhaal nie. Die onderneming se skuld in verhouding tot die batewaarde was 110%! In so 'n situasie kon die onderneming nie eens 'n lening aangaan om die huidige skuld te likwideer nie. Die lugvaartmaatskappy se interne hulpbronne is uitgeput, omdat die staat nie wou hê nie, en ook nie in die ontwikkeling daarvan kon belê nie. Dit is veilig om te sê dat een van die twee vliegtuie, wat deur “Air-Moldova” besit word, buite werking was, en die ander naby die kritieke 25-jaar-operasionele limiet.

Die donder het gebars toe die Moldawiese regering 'n kennisgewing van Eurocontrol ontvang het oor die moontlikheid om die vlugte te behou. Privatisering het 'n gedwonge stap geword.

Roemeniërs teenoor Roemeniërs

Die privatiseringstransaksie van die lug-Moldawië het destyds 'n politieke skandaal veroorsaak. Die verkiesing het naby gekom en vir die teenkanting van die tyd, in die persoon van Maia Sandu en Andrei Nastase, het dit die saak uitgespreek om die vorige regering die skuld te gee vir die "nie-deursigtigheid" van die privatiseringsproses van die lugdiens. Dit is billik om te sê dat daar nie 'n lyn vir die reg was om 'n dooie bate met groot skuld in 'n onstabiele toestand oor te neem nie.

Die nuwe eienaar van Air Moldova het 'n maatskappy geword wat direk verband hou met die Roemeense vervoerder Blu-air. Die leiers van die Roemeense onderneming het Chisinau besoek om te vertel van hul planne vir die ontwikkeling van Air Moldova. Dit is opmerklik dat hulle daarin geslaag het om die situasie te stabiliseer en Air Moldova van bankrotskap te weerhou, kontinuïteit en veiligheid van vlugte te verseker en passasiersgerief te verbeter.

Selfs op daardie tydstip was daar baie vrae, waarom Maia Sandu en Andrei Nastase, wat hulself as regte Roemeens geïdentifiseer het, in werklikheid teen die Roemeense beleggings in Moldawië gekant was. By die tweede gedagte, soos die praktyk toon, as dit by finansiële belange kom, verdwyn sodanige belange soos nasionaal noodwendig onbeduidend.

Nastase tot opstyg

Na die magsverskuiwing in die land het Andrei Nastase die Minister van Binnelandse Sake geword. En byna dadelik, het sy mense inspeksies by die Air-Moldova-kantoor begin. Daar is alle redes om te glo dat dit presies Nastase is wat agter die “stryd” teen die lugredery staan.

Dit is algemeen bekend dat die projek van Andrei Nastase met die oog op die sakemanne Victor en Viorel Topa na vore gekom het en uit hul finansiering geleef het. Victor en Viorel Topa is die eienaars van die Jurnal TV-kanaal wat inligtingondersteuning bied vir die DA-platform van Andrei Nastase. Die sakemanne woon al lank in Duitsland, waar ook die familie van Andrei Nastase hulle gevestig het. In Moldawië is hulle betrokke by 'n strafregtelike proses. Andrei Nastase en Victor Topa is nie-bloedverwante.

Die verwantskap van Nastase aan Topa-sakelui verklaar nie net die teenwoordigheid van 'n politikus wat geen amptelike inkomste het nie, uit groot en uiteenlopende roerende en onroerende goed, maar ook ... die belangstelling van Nastase vir die maatskappy "Air-Moldova".

Victor Topa was reeds die eienaar daarvan. In 2000 het die regering van die Republiek Moldawië skielik 49% van die destydse redelik winsgewende lugredery aan 'n Duitse firma Unistar Vencuris, met die steun van Victor Topa, weggegee. Daar was geen oop kompetisie of 'n aankondiging in die pers nie. Almal het uitgevind oor die ooreenkoms met die sluiting daarvan. 'N Skandaal het uitgebars. 'N Spesiale parlementêre kommissie is gestig. Verhore is gehou. Die ondersoek het getoon dat die geld vir die aankoop van die helfte van die aandele in Air Moldova oorgedra is van “Banca de Economii”, waar een van die sentrale figure destyds Viorel Topa was. Opmerklik is Andrei Nastase in April 2000, nadat Victor Topa die vliegmaatskappy in besit geneem het, as destydse adjunkdirekteur van 'Air-Moldova' aangestel. Die einste een wat die ondersoek na die twyfelagtige transaksies rondom Air Moldova moes uitvoer.

In 2002 het die kommuniste wat aan bewind gekom het, die Air Moldova-aandeleverkoopooreenkoms gekanselleer. Die Duitse maatskappy wat die saak teen Moldawië by die Europese Hof van Justisie aanhangig gemaak het, het Nastase presies as sy verteenwoordiger by die ECJ gehuur.

Steil draai

Vandaar dat die situasie absoluut duidelik word. Nastase, wat die top van die mag bereik het, begin aanhoudend met behulp van magsinstrumente - van die personeel van die MIF en die Anti-Corruption Centre tot die spesiale parlementêre kommissie van Igor Munteanu, dringend tot die bankrotskap van Air Moldova. Met die doel om dit, vuil goedkoop, aan 'n ander Duitse maatskappy oor te dra, gerugsteun deur Victor en Viorel Topa.

Vir die sakemanne is Andrei Nastase, Topa, nie 'n politieke nie, maar 'n beleggingsprojek. En beleggings, vroeër of later, moet terugbetaal en wins meebring.

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , , , ,

kategorie: 'N Voorblad, Moldawië

Kommentaar gesluit.