50 lughawens nou #CarbonNeutral in Europa

| Oktober 16, 2019
Voor die COP25 wat volgende maand in Santiago de Chile afskop, gee die Europese lughawe-handelsliggaam ACI EUROPE vandag 'n opdatering oor die vordering wat lughawens gemaak het om hul verbintenis tot die bereiking van 100-koolstofneutrale lughawens te bereik deur 20301. Hierdie verbintenis is 'n belangrike tussentydse stap in die rigting van hul Net Zero by 2050 visie en belofte2 - wat deel uitmaak van die breër volhoubaarheidsstrategie vir lughawens3 wat in Junie verlede jaar deur ACI EUROPE bekendgestel is.

Met die suksesvolle opgradering van ses Lapland-lughawens vandag4 bestuur deur Finavia (die Finse lughawe-operateur) tot vlak 3 + Neutraliteit van die globale CO2-bestuurstandaard, Airport Carbon Accreditation, is daar nou 50-koolstofneutrale lughawens in Europa5.

Die direkteur-generaal van ACI EUROPE, Olivier Jankovec, het gesê: “Net 3 jaar nadat hy deur 100 tot 2030-koolstofneutrale lughawens begaan het, is die Europese lughawebedryf nou halfpad deur om die doel te bereik. Die 50-lughawens wat koolstofneutraal geword het onder Airport Carbon Accreditation, verwelkom meer as 'n vierde van die vasteland se passasiersverkeer - met 'n mengsel van groot spilpunte en kleiner streekslughawens. ”

Koolstofneutraliteit verteenwoordig tans die hoogste vlak van koolstofbestuurprestasies onder Airport Carbon Accreditation. Om dit te bereik, moet lughawens CO2-uitstoot van soveel moontlik bronne onder hul beheer verminder en kompenseer vir die oorblywende resterende emissies met investering in hoë-gehalte koolstofverslag. Koolstofneutrale lughawens op vlak 3 + van die lughawe-koolstofakkreditasie moet bewys lewer van al die aksies wat deur die program vereis word (kartering van hul emissies, vermindering daarvan en die betrokkenheid van die operasionele belanghebbendes op die lughawe-terrein om dieselfde te doen), voordat hulle in koolstofkompensasies belê. .

Jankovec het bygevoeg: “Alhoewel die netto nul-konsep nie voorsiening maak vir verrekening nie, kan die bereiking van koolstofneutraliteit eers lughawes laat groei na meer ambisieuse CO2-bestuur en -beperkings op 'n progressiewe manier. Met die toewyding van die Europese lughawebedryf om Net Zero CO2-uitstoot onder 2050 onder hul beheer te bereik, is die Europese lughawens voortdurend besig om die doelposte te bereik tussen hul huidige koolstofbestuursvlak en die ambisieuse doelwit wat voorlê. ”

Niclas Svenningsen, die hoof van die klimaatneutraal-inisiatief by die Verenigde Nasies se raamwerkkonvensie vir klimaatsverandering (UNFCCC) in Bonn, Duitsland, lewer kommentaar: “Ons is verheug om meer en meer lughawes in Europa elke jaar hul harde koolstofneutraliteit te bereik. . Ons let daarop dat die lughawens wat momentum geskep het deur hul dekade lange vordering in Airport Carbon Accreditation, verder versterk is deur die toenemende dringendheid om op die klimaatnood te reageer. »

Hy het bygevoeg: «Europa se lughawes is steeds 'n voorbeeld om te volg op die gebied van nie-staatsoptrede om die klimaatsnood aan te spreek. Alhoewel hulle hul aandag gee aan die groot doelwit om Net Zero-koolstofvrystellings uit hul bedrywighede teen 2050 te bereik, gaan hulle voort met hul inkrementele werk om hul klimaatimpak te verminder. Dit is presies die soort bedryfsleierskap wat ons nodig het om die afskuwelike en ongekende uitdaging wat Klimaatsverandering bied, die hoof te bied. ”

1Kyk hier na die pand.

2Lees hier meer oor die Net Zero by 2050-verbintenis.

3Laai u eksemplaar van die ACI EUROPE-volhoubaarheidstrategie hier af.

4Lapland Lughawens: Enontekiö (ENF), Ivalo (IVL), Kemi-Tornio (KEM), Kittilä (KTT), Kuusamo (KAO) en Rovaniemi (RVN)

5Laai die volledige lys van koolstofneutrale lughawens hier af:
Die volledige lys van koolstofneutrale lughawens.pdf

Die IPCC (interregeringspaneel oor klimaatsverandering) het beraam dat die totale CO2-uitstoot van lugvaart 2% van die impak van wêreldwye uitstoot op klimaatsverandering uitmaak. Van die syfer beloop lughawens se eie bedrywighede slegs tot 5%.

Lughawekoolstofakkreditasie is die enigste globale standaard vir koolstofbestuur op lughawens. Die doel daarvan is om lughawens aan te moedig en in staat te stel om hul emissies te verminder. Lughawes kan binne die raamwerk daarvan geakkrediteer word op vier progressiewe ambisieuse vlakke van akkreditasie: kartering, vermindering, optimalisering en neutraliteit.

Dit word onafhanklik geadministreer, institusioneel goedgekeur en het al lof ontvang van die International Civil Aviation Organisation (ICAO), die Verenigde Nasies se raamwerkkonvensie vir klimaatsverandering (UNFCCC), en die Europese Kommissie (EG).

Airport Carbon Accreditation, wat oorspronklik deur ACI EUROPE in Junie 2009 ontwikkel is, is uitgebrei na lughawens in Asië-Stille Oseaan, in November 2011 (in vennootskap met ACI Asia-Pacific) en na Afrika-lughawens in Junie 2013, (in vennootskap met ACI Africa) , Noord-Amerikaanse lughawens in September 2014 (in vennootskap met ACI-NA) en lughawens in Latyns-Amerika en die Karibiese Eilande in Desember 2014 (in vennootskap met ACI-LAC).

Om uit te vind watter lughawes gesertifiseer is en hul vlak van sertifisering, kliek hier.

ACI EUROPE is die Europese streek van Airports Council International (ACI), die enigste wêreldwye professionele vereniging van lughawebedrywers. ACI EUROPE verteenwoordig meer as 500 lughawens in 45 Europese lande. Ons lede vergemaklik meer as 90% van die kommersiële lugverkeer in Europa: 2.3 miljard passasiers, 21.2 miljoen ton vrag en 25.7 miljoen vliegtuigbewegings in 2018. In reaksie op die klimaatnood, het ons lede in Junie 2019 daartoe verbind om netto koolstofvrystellings met nul te bewerkstellig vir bedrywighede onder 2050 onder hulle beheer, sonder verrekening.

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , , , , , , ,

kategorie: 'N Voorblad, Kwaliteit van die lug, Aviation / aanbied, Besigheid, Klimaatverandering, CO2 uitstoot, omgewing

Kommentaar gesluit.