Die beskerming van die #Engewing deur strafreg: Europese Kommissie begin openbare raadpleging om die EU-reëls te evalueer

| Oktober 11, 2019

Die Europese Kommissie het 'n openbare konsultasie van stapel gestuur om te evalueer of die richtlijn oor die beskerming van die omgewing deur strafreg sy doelstellings bereik het. Volgens die richtlijn moet lidlande van die EU sekere aktiwiteite wat die omgewing beskadig, as kriminele oortredings behandel, byvoorbeeld die handel in bedreigde spesies, die vernietiging van beskermde habitatte, die vervaardiging, vervaardiging of hantering van kernmateriaal of enige ander radioaktiewe stowwe, en oormatige water-, lug- of grondbesoedeling. Die openbare konsultasie is aanlyn beskikbaar in alle EU-tale. Dit sal vanaf vandag 12 weke duur en eindig op 2 Januarie. Die konsultasie sal ook die resultate van alle lidlande beoordeel vir die tyd dat die richtlijn van toepassing was, van 2011 tot 2018.

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , ,

kategorie: 'N Voorblad, omgewing, EU, Europese Kommissie

Kommentaar gesluit.