Kohesiebeleid: Kommissie kondig die wenners van die #2019RegioStars-toekennings aan

| Oktober 11, 2019

Die Europese Kommissie het die wenners van die 2019 aangekondig RegioStars toekennings, Europa se toekennings vir die uitnemendste projekte vir samehorigheidsbeleid. Die projekte het in vyf kategorieë meegeding. Die prys is toegeken vir 'Promoting digital transformation' (1st kategorie) Energieselle GR, 'n grensoverschrijdende samewerkingsprojek tussen Duitsland, België, Frankryk en Luxemburg vir volhoubare energieverbruik en innoverende produksie van hernubare energie in die groter streek.

CobBauge, uit die Verenigde Koninkryk, is die prys toegeken vir 'Connecting green, blue and grey' (2nd-kategorie) vir die ontwikkeling van muurmateriaal met aard en vesels. Die toekenning vir 'Bekamping van ongelykhede en armoede' (3rd-kategorie) is toegeken Goeie ondersteuning, vanaf Pole, 'n aanlynplatform wat die inwoners van die Zachodniopomorskie-streek met plaaslike maatskaplike dienste verbind. Klimaataktiewe woonbuurte (CAN), 'n gesamentlike Belgiese, Franse, Duitse, Nederlandse en Britse projek is bekroon met die 4de kategorie 'Bou van klimaat-veerkragtige stede'. Dit bevorder plaaslik geleide strategieë om huishoudings in minderbevoorregte stedelike gebiede energie-doeltreffendheid te verhoog. Die prys is toegeken vir 'Modernisering van gesondheidsdienste' (5th kategorie) Orsi Akademie, uit België, 'n opleidings- en kundigheidsentrum op die gebied van nuwe tegnieke vir minimale indringende chirurgie en robotchirurgie. Uiteindelik is die toekenning vir openbare keuses toegeken CityWalk van die Interreg-programDanube, wat help om stede in die Donau-streek meer wandelbaar te maak.

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , ,

kategorie: 'N Voorblad, EU, Europese Kommissie

Kommentaar gesluit.