#EUBudget 2021-2027: Tyd om te besluit

| Oktober 10, 2019

Met die oog op die Europese Raadsvergadering op 17 en 18 Oktober doen die Europese Kommissie 'n beroep op die EU-staats- en regeringshoofde om politieke leiding en nuwe stukrag aan die onderhandelinge te gee ten einde 'n ooreenkoms te bereik oor 'n billike, gebalanseerde en moderne langtermyn-EU-begroting vir die periode 2021- 2027 voor die einde van hierdie jaar.

Die volgende meerjarige finansiële raamwerk (MFK) moet geskik wees vir die uitdagings van vandag en môre, sodat dit die EU in staat sal stel om die burgers se verwagtinge na te kom. In 'n kommunikasie Die Europese Kommissie, wat op 9 Oktober gepubliseer is, gee 'n uiteensetting van die belangrikste punte wat oorweeg moet word en 'n duidelike voorneme deur die EU-leiers ten einde 'n vinnige ooreenkoms te bereik.

By die geleentheid het die president van die kommissie, Jean-ClaudeJuncker, gesê: “Die EU-begroting op die lang termyn handel oor waar die EU die meeste waarde toevoeg. Dit is belegging in Europa, wêreldleidende navorsing. Dit is befondsing vir grensoverschrijdende infrastruktuur, ondersteuning vir klein ondernemings en 'n veiligheidsnet vir ons boere. Dit is 'n onderwys in 'n ander Europese land vir generasies van jong Europeërs. Dit is die prioriteite wat weerspieël word in die voorstel van die Kommissie vir die volgende sewe jaar. Boonop is ons voorstel 'n toekomsgerigte, verantwoordelike en pragmatiese plan om meer met minder te doen. Ek doen 'n beroep op die Europese parlement en ons lidlande om 'n vinnige ooreenkoms te bereik. ”

Günther H. Oettinger, kommissaris oor begroting en menslike hulpbronne, het gesê: 'In die lente van verlede jaar het die Kommissie 'n voorstel gemaak oor die volgende langtermynbegroting van die EU wat almal erken het as 'n soliede basis vir onderhandelinge. 16 maande later het die werk gevorder, maar die tyd raak kort. Almal moet nou werk aan 'n kompromie. Ons moet ons moue oprol en die laaste stuk stap. In 'n tyd van groot uitdagings kan Europa nie 'n vertraging van sy langtermynbegroting bekostig nie. Ons burgers wag om resultate te sien; dit is nou tyd om verantwoordelikheid te neem. Dit is tyd om te besluit. '

In ooreenstemming met die gevolgtrekkings vanaf die Europese Raad se vergadering van 20 en 21 Junie 2019, moet 'n ooreenkoms oor die volgende langtermynbegroting van die EU voor die einde van die jaar bereik word. Die kommissie deel dat die firma glo dat dit by die honderdduisende studente, boere en navorsers regoor Europa, sowel as vir almal wat voordeel trek uit die EU-begroting, moet hou by hierdie tydlyn.

Meer inligting is beskikbaar in die persverklaring hier afgelaai word, sowel as in die feiteblaaie hier afgelaai word en hier afgelaai word.

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , , ,

kategorie: 'N Voorblad, EU, EU-begroting, Europese Kommissie

Kommentaar gesluit.