#EBA - Europese bankowerheid versoek finansiële instellings om voor te berei op #Brexit

| Oktober 10, 2019

In sy kommunikasie merk die EBA daarop dat, hoewel daar aansienlike vordering gemaak is met die implementering van gebeurlikheidsplanne vir die gebeurtenis dat die Verenigde Koninkryk aan die EU onttrek sonder 'n bekragtigde onttrekkingsooreenkoms op 1 November 2019, finansiële entiteite en bevoegde owerhede moet waak teen selfvoldaanheid in hul voorbereidings.

Die EBA het voorheen gekommunikeer oor voorbereidings in die Oktober 2017 en Junie 2018 Menings. Hierdie kommunikasie het gefokus op die risiko's wat die oënskynlike gebrek aan voorbereidings op finansiële instellings deur finansiële instellings inhou, ten einde te verseker dat hulle direkte of indirekte blootstelling aan die UK geïdentifiseer het, en die betrokke risiko's oorweeg en gepaardgaande gebeurlikheidsplanne in werking stel.

Die 2017-advies in Oktober bevat gedetailleerde beginsels rakende: (i) magtigings; (ii) interne modelle (iii) interne bestuur, uitkontraktering, risiko-oordragte en 'leë dop'-ondernemings (iv) skemas vir resolusie en deposito. Die EBA raai finansiële instellings vandag aan om by hierdie voorbereidings te hou. In die besonder moet effektiewe pogings tot gebeurlikheidsbeplanning voortgesit word, veral om te verseker dat toepaslike bates, personeel en data beskikbaar is om relevante magtigings te ondersteun.

Die EBA merk ook daarop dat, indien enige klante besorgd is oor die vraag of dit deur die Britse onttrekking aan die EU beïnvloed kan word, en dat hul finansiële diensverskaffer nog nie gekontak is nie, hulle hul finansiële instellings direk moet kontak.

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , ,

kategorie: 'N Voorblad, Brexit, EU, EU, UK

Kommentaar gesluit.