#OLAF - Asiatiese en EU-doeanesamewerking bied 'n groot hoeveelheid vals goedere aan

| Oktober 9, 2019

Operasie HYGIEA: Ongeveer 200,000 stukke vervalste parfuums, tandepasta, skoonheidsmiddels, 120 ton vals skoonmaakmiddels, sjampoe, doeke en meer as 4.2 miljoen ander vervalste goedere (batteryselle, skoene, speelgoed, tennisballe, skeermiddels, elektroniese toestelle, ens.) Daar is beslag gelê op 77 miljoen sigarette en 44 ton vervalste tabak met waterpyp deur die Asiatiese en EU-doeane-owerhede in 'n ASEM-geleide operasie wat gekoördineer word deur die Europese kantoor vir die besteding van bedrog (OLAF).

Die gesamentlike doeane-operasie HYGIEA is binne die Asem-Europa-byeenkoms (ASEM) -raamwerk uitgevoer as deel van die gesamentlike pogings van die deelnemende lande in die stryd teen vervalste goedere. Die resultate van hierdie operasie wat deur die Europese Anti-Fraud Office (OLAF) gekoördineer is, is op die 13 gedeelth ASEM doeane-direkteure-generaals en kommissarisvergadering word gehou in Ha Longbaai, Vietnam, op 9-10 Oktober 2019.

Namens die ASEM-doeane-direkteur-generaal en kommissarisse en die Europese Kommissie het Nguyen Van Can, direkteur-generaal van die douane en voorsitter van Vietnam, aangekondig dat die resultate van die operasiekode 'HYGIEA' gerig is op vals goedere wat in die daaglikse lewe gebruik word van die burgers (ook vinnig bewegende verbruikersgoedere of FMCG genoem), sluit die volgende in:

'N Totaal van 194,498 stukke vervalste parfuums, tandepasta, skoonheidsmiddels sowel as 120,833.69kg vervalste skoonmaakmiddel, sjampoe, luiers wat aangehou en beslag gelê is as direkte resultate van die operasie wat op nagemaakte FMCG-produkte gerig was.

Benewens bogenoemde beslag gelê op vervalste goedere, is verskeie versendings tabakprodukte - wat óf vervals is óf bedoel is om gesmokkel te word - met 44,062 kg waterpyptabak en 77,811,800-sigarette in totaal aangehou tydens die operasie.

- 4,202,432 stukke ander vervalste items (batteryselle, skoene, speelgoed, tennisballe, skeermiddels, elektroniese toestelle, ens.), Insluitend die veiligheidsreëls of gesmokkel.

Tydens hierdie operasie het die doeane-owerhede doelgerigte fisiese of X-straalkontroles uitgevoer op 'n paar honderd geselekteerde besendings wat met seevraghouers vervoer is. Hierdie tjeks het 'n groot aantal vervalste goedere ontbloot, waaronder vervalste skoonheidsmiddels, parfuums, seep, sjampoe, skoonmaakmiddels, batteryselle, skoene, speelgoed, tennisballe, skeermiddels, elektroniese toestelle.

Tydens die operasionele fase van HYGIEA het OLAF die samewerking tussen die deelnemende lande vergemaklik met die ondersteuning van 'n span van tien skakelbeamptes uit Bangladesh, China, Japan, Maleisië, Viëtnam, Litaue, Malta, Portugal, Spanje en EUROPOL, wat almal saamwerk in Brussel. 'N Virtuele operasionele koördinasie-eenheid (VOCU) - 'n veilige kommunikasiekanaal vir sulke gesamentlike doeane-bedrywighede is gebruik om die vloei van inkomende inligting te kanaliseer. Hierdie uitruil van inligting intyds het al die betrokke kundiges die geleentheid gehad om die vermeende vloei van vervalste goedere uit gewone kommersiële transaksies te identifiseer.

Ville Itala, direkteur-generaal van die Europese Anti-Fraud Office (OLAF), het gesê: 'Operasie HYGIEA wys wat bereik kan word wanneer doeane-owerhede, internasionale vennote en die nywerheid saamwerk om falsies te beveg. Valse goedere bedrieg verbruikers, benadeel wettige ondernemings en veroorsaak groot inkomste aan openbare inkomste. Vervalste goedere ondermyn ook openbare beleid. As die vervalsing van ons markte oorstroom word, is bedrieërs en misdadigers die enigste voordeel daarby. Ek wil almal wat deelgeneem het aan Operasie HYGIEA hartlik gelukwens met die uitstekende resultate. ”

[*] EU-lidlande, Australië, Bangladesh, Brunei Darussalam, Kambodja, China, Indië, Indonesië, Japan, Kazakstan, Rep. Korea, Laos, Maleisië, Mongolië, Myanmar, Nieu-Seeland, Noorweë, Pakistan, Filippyne, Rusland, Singapoer , Switserland, Thailand en Vietnam

OLAF-missie, mandaat en bevoegdhede:

Die taak van OLAF is om bedrog met EU-fondse op te spoor, te ondersoek en te stop.

OLAF vervul sy missie deur:

  • Onafhanklike ondersoeke na bedrog en korrupsie waarby EU-fondse betrokke is, uit te voer om te verseker dat alle geld van die EU-belastingbetaler projekte bereik wat werk en groei in Europa kan skep;
  • bydra tot die versterking van die burgers se vertroue in die EU-instellings deur ernstige wangedrag deur EU-personeel en lede van die EU-instellings te ondersoek, en;
  • die ontwikkeling van 'n gesonde EU-bedrogbeleid.

In sy onafhanklike ondersoekende funksie kan OLAF sake ondersoek wat handel oor bedrog, korrupsie en ander misdrywe wat die finansiële belange van die EU raak met betrekking tot:

  • Alle uitgawes van die EU: die belangrikste uitgawekategorieë is struktuurfondse, landboubeleid en landelik.

ontwikkelingsfondse, direkte uitgawes en eksterne hulp;

  • Sommige EU-inkomstegebiede, hoofsaaklik doeaneregte, en;
  • vermoedens van ernstige wangedrag deur EU-personeel en lede van die EU-instellings.

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

kategorie: 'N Voorblad, misdaad, EU, Europese Anti-Bedrog (OLAF), Europese Kommissie, Europees Parlement

Kommentaar gesluit.