Die Europese Kommissie verwelkom die positiewe beoordeling van die bestuur van #EUBudget

| Oktober 9, 2019

In die jongste verslag oor die bestuur van die EU-begroting het die Europese Ouditeurshof - die onafhanklike ouditeur van die besteding van die EU - bevestig dat die Juncker-kommissie die manier waarop hy die EU-begroting administreer, aansienlik verbeter het. Die ouditeure het die EU-jaarrekeninge 'n skoon gesondheidsrekening vir 'n 12 gegeeth jaar in 'n ry en 'n gekwalifiseerde mening oor die 2018-betalings vir die derde agtereenvolgende jaar. Dit is 'n hoë beoordeling van die doelgerigte pogings van die Juncker-kommissie om seker te maak dat elke euro uit die EU-begroting in ooreenstemming met die reëls bestee word en dat dit toegevoegde waarde vir ons burgers oplewer.

Günther H. Oettinger, kommissaris oor begroting en menslike hulpbronne, het gesê: 'Die Europese Kommissie werk hard om te verseker dat elke euro uit die EU-begroting tot voordeel van ons burgers bestee word en dat dit 'n toegevoegde waarde van die EU skep. Ons sorg dat die reëls ten volle nagekom word en dat foute tot die minimum beperk word. Ons is bly dat ons pogings vrugte afwerp en ons onafhanklike ouditeure het weereens bevestig dat ons 'n goeie werk gedoen het. ”

EU-lidlande - belangrike vennote in die bestuur van die EU-begroting

Die Kommissie is verantwoordelik vir die uitvoering van die EU-begroting tesame met 'n verskeidenheid vennote - dit bestuur ongeveer 75% van die EU-besteding saam met die EU-lidlande. Hulle speel 'n sleutelrol op gebiede soos samehorigheid en landbou, waar die grootste deel van die begroting deur die nasionale en streeksbestuursowerhede gekanaliseer word. Die Kommissie het streng reëls rakende die goeie en effektiewe bestuur van die fondse. Ons werk hand aan hand met lidlande om te verseker dat die begroting in ooreenstemming met hierdie reëls bestee word en dat elke euro uit die EU-begroting waar dit die nodigste is, gaan.

Oettinger het bygevoeg: “Beide die EU-kohesiebeleid en ons gemeenskaplike landboubeleid het bewys dat hulle goeie resultate lewer. Terselfdertyd bly samehorigheid en landelike ontwikkeling die uitdagendste om te bestuur vanweë die vele betrokkenes. Die Kommissie help die lidstate en die verskillende bestuursowerhede om beter te vaar waar nodig. Ons pogings tot dusver wys dat ons op die regte pad is, sal ons aanhou om in dieselfde rigting te werk. ”

Maak die beste uit elke euro

Dit is van die grootste belang vir die Kommissie om seker te maak dat elke euro uit die EU-begroting die beste resultate op die gebied van die beleid bereik. Daarom het ons baie pogings aangewend om seker te maak dat die EU-begroting nie net in ooreenstemming met die reëls bestee word nie, maar ook projekte finansier wat die EU-wye uitdagings aanspreek en vir 'n groot aantal mense 'n verskil maak. Danksy die wêreld se grootste befondsingsprogram vir navorsing en innovasie, Horizon 2020, ondersteun die EU meer as 300,000-navorsers, insluitend sedert gister 18 Nobelpryswenners, en innoveerders. Wat die grensbeskerming en migrasiebestuur betref - 'n gebied van die grootste belang vir die EU-burgers - sedert 2015 het inisiatief-befondsde inisiatiewe gehelp om byna 760,000-lewens in die Middellandse See te red en het dit gelei tot 'n daling van 92% in 2018 in vergelyking met die piek van die migrasiekrisis in 2015.

Die fokus op toegevoegde waarde van die EU vorm ook die kern van die voorstel van die Kommissie vir die langtermynbegroting vir 2021-2027. Dit poog om duideliker doelstellings te stel en meer op prestasie te fokus. Die doel is om dit makliker te maak om die resultate te monitor en te meet - en om veranderinge aan te bring indien nodig. Dit sal na verwagting die besteding van die EU-begroting verder verbeter.

Eenvoudiger reëls om die doeltreffendheid van die EU-befondsing te verhoog

In die afgelope paar jaar het die Kommissie gewerk om die reëls waaronder die EU-begroting bestee word, verder te vereenvoudig, aangesien eenvoudiger reëls makliker toegang tot die fondse en minder bestuursfoute beteken.

Die herstel van die EU-fondse is verkeerd bestee

Die Kommissie as bestuurder van die EU-begroting is daarop gemik om te verseker dat die oorblywende risiko vir die EU-begroting sodra 'n program gesluit is en alle kontrole uitgevoer is, onder 2% is - die vlak wat die Hof as wesenlik beskou.

Vir hierdie doel monitor die Kommissie die implementering van die EU-begroting op die grond. As bevind word dat die lidstate of die begunstigdes die EU-geld verkeerd spandeer, kan die Kommissie moontlik geld invorder om die EU-begroting te beskerm. In 2018 skat die Kommissie dat die oorblywende foutrisiko vir die EU-begroting, na sulke korreksies en terugvorderings, onder 1% is.

agtergrond

Die publikasie van die jaarverslag deur die Europese Ouditeurshof skop die jaarlikse 'ontslagprosedure' van die EU-begroting af. Om die weg vir die proses voor te berei, het die Kommissie in Julie 2019 inligting oor EU-inkomste, uitgawes, begrotingsbestuur en prestasie in die verslae van die Geïntegreerde Finansiële en Aanspreeklikheidsverslaggewing gepubliseer. Hierdie verslaggewing bevestig dat die EU-begroting in 2018 konkrete resultate gelewer het, het gehelp om die politieke prioriteite van die Europese Unie te bereik, toegevoegde waarde vir die EU-burgers geskep het en bestee is in ooreenstemming met die EU-reëls.

Die geskatte vlak van foute is nie 'n maatstaf van bedrog, ondoeltreffendheid of vermorsing nie. Dit is bloot 'n raming van die geld wat reeds uit die EU-begroting betaal is, ondanks die feit dat sekere reëls nie nagekom is nie.

Meer inligting

- Feiteblad - Belangrike kenmerke van die implementering van die EU-begroting van 2018

- 2018 Jaarlikse bestuurs- en prestasieverslag

- Geïntegreerde verslagdoening oor finansiële en verantwoordbaarheid

- Kommissievoorstel vir die volgende meerjarige finansiële raamwerk

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , ,

kategorie: 'N Voorblad, EU, EU-begroting, Europese Kommissie, Europese Rekenkamer

Kommentaar gesluit.