EU-befondsde wetenskaplike onder #NobelPrize-wenners in #Medicine

| Oktober 9, 2019

Die Kommissie is trots om aan te kondig dat een van die vanjaar se Nobelpryswenners, Sir Peter J. Ratcliffe, EU-befondsing vir sy navorsingsprojekte ontvang het. Saam met William G. Kaelin Jr en Gregg L. Semenza, is Sir Peter J. Ratcliffe met die Nobelprys vir fisiologie of geneeskunde vir 2019 bekroon vir sy ontdekkings hoe selle voel en aanpas by die beskikbaarheid van suurstof. Hierdie ontdekkings baan die weg vir nuwe maniere om bloedarmoede, kanker en ander siektes te beveg.

Carlos Moedas, kommissaris vir navorsing, wetenskap en innovasie, het gesê: 'Ek wil William G. Kaelin jr., Sir Peter J. Ratcliffe en Gregg L. Semenza hartlik gelukwens met hul prestasie. Ek is trots om te kan sê dat die EU-befondsing een van die Nobelpryswenners van hierdie jaar ondersteun het om insigte te kry oor hoe selle aanpas by veranderinge in suurstofvlakke, wat die sleutel is tot die bekamping van 'n groot aantal siektes wat die samelewing in die gesig staar. ”

Sir Peter J. Ratcliffe, wat die Universiteit van Oxford verteenwoordig het, het aan die EU-befondsing deelgeneem EUROXY projek, wat suurstofsenserende kaskades vir nuwe kankerbehandelings gerig het. Hierdie samewerkingsprojek, wat € 8 miljoen ontvang het uit die EU se Sesde Raamwerkprogram vir wetenskap en navorsing (FP6), het daarop gefokus om die aanpassingsweë van kankerselle te identifiseer en sulke meganismes te ontwrig as 'n manier om kanker uit te roei. In 2008 het Sir Peter J. Ratcliffe 'n gevorderde toekenning van € 3 miljoen van die Europese Navorsingsraad, saam met Christopher J. Schofield, toegeken vir 'n projek wat daarin geslaag het om 'n gedetailleerde strukturele en chemiese karakterisering van menslike hidroksilase-ensieme te bied. tot die ontwikkeling van remmers van hierdie ensieme.

Die modulering van hoe selle op hipoksie reageer, kan in die toekoms terapeuties gebruik word by isgemiese siektes en kanker. Meer inligting is beskikbaar aanlyn.

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , , , ,

kategorie: 'N Voorblad, EU, Europese Kommissie

Kommentaar gesluit.