#EIB verwelkom verslag oor Europese ontwikkelingsfinansiering

| Oktober 9, 2019

Werner Hoyer, president van die Europese Investeringsbank, het die publikasie van die verslag deur die Wise Persons-groep oor die Europese finansiële argitektuur vir ontwikkeling verwelkom en bevestig hoe voorstelle vir 'n Europese Bank vir Volhoubare Ontwikkeling sistematiese beleggingsgapings wat deur die verslag geïdentifiseer is, sou aanpak.

“Die Europese beleggingsbank verwelkom die verslag van die Wise Persons-groep. Dit bevestig die belangrike rol wat die EIB-groep speel in die lewering van EU-beleid buite die Unie. Die verslag beklemtoon die feit dat die oprigting van 'n filiaal vir ontwikkeling by die EIB polities en finansieel die beste moontlike opsie is om sistemiese gapings in die Europese argitektuur vir ontwikkelingsfinansiering aan te spreek. '

EIB-voorstel vir 'n toegewyde filiaal vir ontwikkelingsfinansiering

Die nuwe verslag beveel drie opsies aan om die Europese Unie se ontwikkelingsfinansieringsaktiwiteite buite Europa te stroomlyn en die steun vir die bereiking van die doelwitte vir volhoubare ontwikkeling te versterk.

'Ons moet nou daarop fokus om vinnig resultate te lewer. Daarom het die EIB 'n toegewyde EIB-ontwikkelingsfiliaal voorgestel om die EU-institusionele opset, die Europese Bank vir Volhoubare Ontwikkeling (EBSD), te versterk. As 'n toegewyde struktuur kan EBSD die ontwikkelingsfokus van die EIB versterk, met 'n sterker betrokkenheid deur die Europese Kommissie, EEAS, die Europese Parlement, lidlande en hul nasionale promosie-instellings en ontwikkelingsagentskappe. Wat ons voorstel, is 'n modulêre benadering, wat EBSD begin as 'n toegewyde struktuur binne die EIB, wat onmiddellike en sigbare voordele kan lewer sonder aansienlike ekstra finansiële hulpbronne, 'het president Hoyer bygevoeg.

In die afgelope maande het die EIB gedetailleerde voorstelle vir 'n toegewyde filiaal vir ontwikkelingsfinansiering, die Europese Bank vir Volhoubare Ontwikkeling, opgestel. Dit is bedoel om die EIB se ontwikkelingsfokus te versterk, bestaande hulpbronne te gebruik en die betrokkenheid by die EU-belanghebbendes in die ontwikkelingsbeleid te verhoog.

Besprekings met EIB-goewerneurs en direksie in die komende dae

President Hoyer sal die bevindings van die nuwe verslag en voorstelle vir die Europese Bank vir Volhoubare Ontwikkeling later die week met Luxemburgse ministers van Finansies, die goewerneurs van die EIB, en volgende week met die EIB-raad van direkteure bespreek.

Verslag deur die Wise Persons 'Group

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , ,

kategorie: 'N Voorblad, EU, Europese Beleggingsbank

Kommentaar gesluit.