#Brexit - Verklaring deur David Sassoli, president van die Europese Parlement

| Oktober 9, 2019
Verklaring deur David Sassoli (Foto), president van die Europese parlement ná sy ontmoeting met die Britse premier Boris Johnson.

'Ek het pas 'n ontmoeting met premier Johnson gehad. Ek het hier gekom met die vertroue in die hoop om voorstelle te hoor wat onderhandelinge kan voortsit. Ek moet egter daarop let dat daar geen vordering was nie.

'Soos u weet, vereis 'n ooreenkoms tussen die EU en die UK nie net 'n positiewe betekenisvolle stem van die House of Commons nie, maar ook die goedkeuring van die Europese Parlement.

“Dit is dus belangrik dat die Britse premier direk van die Europese parlement sal hoor oor sy benadering tot Brexit. Ek is dankbaar teenoor mnr Johnson dat hy my die geleentheid gegee het.

'Ons benadering is baie eenvoudig. Ons dink dat 'n ordelike Brexit, die Verenigde Koninkryk wat 'n ooreenkoms het, die beste resultaat is. Die ooreenkoms wat ons verlede jaar met die Verenigde Koninkryk ooreengekom het, was 'n teks wat die EP kon ondersteun het. Dit het al die probleme opgelos wat verband hou met die UK se onttrekking aan die EU. Dit het die burgers en besighede sekerheid gegee. Dit het uitgesien na 'n nabye toekomstige verhouding tussen die EU en die UK. Soos sake tans staan, bly dit die beste moontlike ooreenkoms.

'Soos ek aan mnr. Johnson verduidelik het, sal die parlement teen enige prys nie instem tot 'n ooreenkoms nie. Ons sal nie instem tot 'n ooreenkoms wat die Goeie Vrydag-ooreenkoms en die vredesproses ondermyn of die integriteit van ons interne mark in gedrang bring nie. Dit het ons duidelik gemaak in ons resolusie wat in September met 'n groot meerderheid aanvaar is.

“Ons het die UK-voorstelle om die oorspronklike backstop te vervang, ondersoek en ons reaksie is dat dit ver is van iets waarop die parlement kan saamstem. Daarbenewens kan hulle nie onmiddellik gebruik word nie.

“Ek weet dat onderhandelinge voortduur en die parlement, deur middel van sy Brexit Steering Group, deur Michel Barnier op hoogte gehou word van die vordering met die samesprekings.

'Daar is twee alternatiewe vir 'n ooreenkoms op die oomblik: verlenging of geen ooreenkoms nie.

“In die verlenging is die parlement oop vir hierdie moontlikheid, sou daar 'n goeie rede of doel hiervoor wees. Maar die aanvraag van 'n verlenging is 'n saak vir die Verenigde Koninkryk en dit is nie my plek om kommentaar te lewer op die politieke kontroversies of regskwessies wat in die Verenigde Koninkryk bespreek word nie.

'Wat geen ooreenkoms betref nie, is ons baie duidelik dat dit 'n baie negatiewe uitkoms sou wees. Dit sal beide partye, veral vir die Verenigde Koninkryk, ekonomies benadeel. Dit sal baie ernstige gevolge op die eiland Ierland hê. Dit sal die onsekerheid vir die besigheid en veral die burgers verhoog. 'Geen ooreenkoms' is duidelik die verantwoordelikheid van die Britse regering.

“Op die burgers sal ons voortgaan om te verseker dat hul regte in alle scenario's beskerm word.

'Ek hoop wel dat 'n uitkoms van geen ooreenkoms vermy kan word, maar indien nie, het die EU die nodige maatreëls getref om voor te berei op hierdie uitkoms.

'Ek hou aan om my geloof in goeie verstand en verantwoordelikheid te plaas, maar onder vriende vereis plig dat ons mekaar die waarheid moet vertel.

"Dankie."

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , , , , ,

kategorie: 'N Voorblad, Brexit, Konserwatiewe Party, EU, Europees Parlement, UK

Kommentaar gesluit.