Verhoor van die aangewese vise-president Věra # Jourová

| Oktober 8, 2019
Verhoor van Věra Jourová (Tsjeggië) - aangewese vise-president © EU2019 - EPVerhoor van Věra Jourová (Tsjeggië) - aangewese vise-president - Waardes en deursigtigheid © EU 2019 - EP

Die komitees vir konstitusionele aangeleenthede en burgerlike vryhede, justisie en binnelandse sake het Věra Jourová ondervra (Foto), Tsjeggiese vise-president aangewys vir Waardes en Deursigtigheid.

Die koördineerders van politieke groepe van die komitees vergader later vandag (8 Oktober) om die prestasie van die vise-aangewese Jourová te beoordeel.

Regstaat, fundamentele regte en deursigtigheid

Gedurende haar inleidende toespraak, Jourová verklaar dat haar portefeulje “handel oor die siel van Europa en die uitdagings waarmee Europa in die gesig gestaar word, intern en ekstern” en dat sy “sal probeer om brûe regoor die Europese Unie te bou op grond van ons gemeenskaplike waardes”.

Parlementslede het vrae gevra oor bedreigings vir mediavryheid, wat wissel van fisieke geweld tot misbruik van litigasie. Potensiële maatreëls wat deur die aangewese vise-president aangedui is, het wetgewing teen sensuur ingesluit, sowel as regs- en finansiële hulp vir diegene wat inbreuk maak op die oppergesag van die wet.

Die aangewese vise-president is ook gevra oor die beskerming van die regstaat in die algemeen, of sy sal daartoe verbind om grondwetlike wanbalanse, die onafhanklikheid van die regstelselkwessies en die krimpende ruimte vir die burgerlike samelewing aan te spreek. Verder het die verhoor gefokus op voortgesette artikel 7-verrigtinge, sowel as die behoefte aan 'n permanente moniteringsmeganisme vir alle lidlande.

Oor demokrasie het Jourová gepraat oor haar steun vir die verbetering van die Europese verkiesingsprosesse, byvoorbeeld deur 'n hersiening van die Spitzenkandidaten proses- en transnasionale lyste. Bykomende kwessies wat bespreek is, hou verband met skemas met 'kontant vir paspoorte', aanlyn disinformasie en vryheid van spraak, en EU-wetgewende deursigtigheidskwessies.

Later tydens die verhoor het lede van die parlementslede die kwessies van minderhede rakende Europese waardes en fundamentele regte geopper, en korrupsie en 'n onafhanklike etiese liggaam vir die EU-instellings aangepak.

U kan die video-opname van die volle gehoor sien hier afgelaai word.

Perspunt

Na afloop van die verhoor het die komiteevoorsitters Antonio Tajani en Juan Fernando López Aguilar en die vise-aangewese aangewese Věra Jourová 'n perspunt buite die vergaderlokaal gehou: hou dit dop hier afgelaai word.

Volgende stappe

Op grond van die aanbevelings van die komitees, sal die konferensie van presidente op 17 Oktober besluit of die parlement voldoende inligting ontvang het om die verhoorproses gesluit te verklaar. As dit die geval is, sal die volle vergadering op 23 Oktober in Straatsburg stem oor die verkiesing van die Kommissie as geheel.

Meer inligting

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , , , , ,

kategorie: 'N Voorblad, EU, Europese Kommissie, Europees Parlement

Kommentaar gesluit.