In 'n slag vir die VSA, belowe die EU vinnig belasting op te stel vir #PollutingFirms

| Oktober 4, 2019
Die Europese Kommissie sal vinnig begin werk aan 'n belasting op buitelandse besoedelende ondernemings, het die genomineerde vir die EU-kommissie vir ekonomiese en belasting op Donderdag (3 Oktober) gesê, 'n stap wat Amerikaanse maatskappye kan tref en 'n handelsoorlog met Washington kan verdiep, skryf Francesco Guarascio.

In sy bevestigingsverhoor voor die EU-wetgewers, het die Italiaanse Paolo Gentiloni ook 'voldoende' fiskale pogings belowe om 'n ekonomiese verlangsaming in die eurosone teen te werk, wat volgens hom langer kan wees as wat tans verwag is.

"Ons sal probeer om baie vinnig en doeltreffend te wees op die belasting op koolstofgrens," het Gentiloni, wat in November aanstaande is, gesê.

Hy het gewaarsku teen wettige en tegniese hindernisse met die opstel van die heffing, maar het gesê dat daar onmiddellik met die werk begin word om seker te maak dat die belasting versoenbaar is met die reëls van die Wêreldhandelsorganisasie.

Die belasting is bedoel om Europese ondernemings te beskerm teen mededingers wat gebaseer is in lande waar klimaatsbeskermingskemas nie so streng is nie. Die Amerikaanse president Donald Trump het sy land onttrek uit die internasionale Paryse klimaatsbeskermingsooreenkoms wat daarop gemik is om koolstofvrystellings te verminder.

Die opmerkings van Gentiloni kom die dag nadat die Verenigde State gesê het dat dit die tariewe van 10% op die Europese vervaardigde Airbus-vliegtuie en 25% -heffings op Franse wyn, Scotch en Ierse whisky en kaas van regoor die kontinent sal verslaan as straf vir onwettige subsidies van die EU-vliegtuie.

In afsonderlike opmerkings aan wetgewers het Gentiloni, 'n voormalige Italiaanse premier, gesê dat minimum belastingkoerse vir ondernemings een van die moontlike oplossings is om te weerstaan ​​wat volgens hom 'n onaanvaarbare buitensporige belastingkompetisie binne die EU-lande is.

Tans besluit die 28-EU-lande vrylik hul nasionale belastingkoerse vir firmas, met die EU wat slegs 'n beperkte mag het op minimum koerse op omsetbelasting.

Hy het benadruk dat die EU alleen op 'n EU-belasting op digitale korporasies moet beweeg indien daar nie wêreldwyd in 2020 'n ooreenkoms daaroor is nie. Hy het gesê hy is vol vertroue, hoewel “nie heeltemal optimisties nie”, oor 'n internasionale ooreenkoms teen die vasgestelde sperdatum.

In die geval van geen konsensus nie, het hy gesê dat die EU-kommissie vanaf die volgende somer sal begin werk aan 'n voorstel vir 'n digitale belasting op die EU, en hy sal poog om die vetoreg op belastingaangeleenthede van die EU-regerings weg te neem wat die instel van 'n digitale heffing in die die blok verlede jaar.

Gentiloni, wat ook verantwoordelik sal wees vir die ekonomiese beleid van die blok, het gesê die EU moet maatreëls oorweeg om groei te bevoordeel in 'n tyd waarin die blok die risiko loop van 'n langdurige ekonomiese verlangsaming.

"In hierdie situasie moet ons ekonomiese beleid sterk op groei en belegging gerig wees," het hy aan wetgewers gesê.

Gentiloni het gesê die jaarlikse aanbeveling van die Kommissie oor die fiskale standpunt van die eurosone sal afhang van die 'erns en duur van die verlangsaming', soos geskat in die volgende stel EU-voorspellings wat op 7 November plaasvind.

Dit kan, soos tans verwag word, langer as ses maande of 'n jaar duur, het hy gewaarsku.

In sy jongste ekonomiese voorspellings wat in Julie vrygestel is, het die Europese Kommissie voorspel dat die groei in die eurogebied vanjaar tot 1.2% sal daal van 1.9% in 2018, maar voorspel dat die groei sal daal tot 1.4% in 2020.

Die blok het tans 'n 'breed neutrale' fiskale standpunt, ondanks die druk van sommige lande vir meer uitbreidende planne om resessierisiko's teen te werk. Die Europese Sentrale Bank steun ook 'n meer uitgebreide fiskale standpunt.

Die ECB het verlede maand die beleid om groei en inflasie te verhoog, losgemaak, en sy rentekoers tot minus 0.5% verlaag, nader aan die effektiewe bodem, 'n vlak waarteen dit teenproduktief kan wees.

Gentiloni het weer daarop gewys dat hy sou probeer om die ruimte te gebruik wat deur die fiskale reëls van die EU toegelaat word om regerings in staat te stel om te belê vir groei en ook die vermindering van openbare skuld teiken.

Hy versoek 'n hersiening van die fiskale reëls van die EU wat dit eenvoudiger sou maak, en dring daarop aan om 'n "ambisieuse" befondsingsplan vir 'n EU-werkloosheidsherversekeringskema aan te spoor.

Die blok bespreek tans of die skema gefinansier moet word met lenings of meer vrygewige toelaes aan lande met 'n hoë werkloosheidsvlak.

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , , , , ,

kategorie: 'N Voorblad, EU, Besoedeling, US, Waste

Kommentaar gesluit.