#EuropeesGesondheidForumGastein2019 om ontwrigtende kragte in die kollig te werp wat gesondheid en welstand in Europa kan transformeer

| Oktober 2, 2019
'' N Gesonde dosis ontwrigting? Transformatiewe verandering vir gesondheid en maatskaplike welstand 'is die leidende tema van die 2019 European Health Forum Gastein (2-4 Oktober 2019).


Van klimaatsaktiviste tot Europese gesondheidsministers versamel die EHFG in 2019 meer as 500-verteenwoordigers van die akademie, die burgerlike samelewing, die nywerheid en die regering om te ondersoek watter soort onderbreking nodig is om die gesondheid in Europa te transformeer. Stephen Klasko, president van die Thomas Jefferson-universiteit in Philadelphia, Indra Joshi van NHSX Engeland, en Ran Balicer, hoof van innovasie by Clalit in Israel, bevat die wye verskeidenheid innemende sprekers.

Wenners van die EHFG se eersteklas Europese toekenning vir gesondheidsleierskap en die EHFG 2019 Hackathon oor die huiwering van entstowwe word tydens die konferensie onthul.

Die 22de uitgawe van die Europese Gesondheidsforum Gastein begin vandag (2 Oktober) en verwelkom meer as 500-verteenwoordigers uit die gebiede van beleid, akademie, die burgerlike samelewing en sake vir lewendige besprekings oor watter ontwrigtende praktyke, beleidsrigtings en konkrete optrede nodig is om aan te spreek. die dringende kwessies van ons tyd en besef die broodnodige transformasie van gesondheid in Europa. Vanjaar se oorkoepelende tema is ''n Gesonde dosis ontwrigting? Transformatiewe verandering vir gesondheid en maatskaplike welstand. ”

Die tema van ontwrigting onderstreep die noodsaaklikheid om die status quo van gesondheid en welstand in Europa op te wek en om slegte probleme te oorkom, soos gesondheidsongelykhede en nie-oordraagbare siektes, medisyne en tekort aan werkers in die gesondheid, en die uitdaging om die herformulering van die konsep van ekonomiese groei om op welstand te fokus. In 2019 sal die EHFG diep delf in die kontroversiële konsep van ontwrigting en ondersoek watter 'gesonde dosis' dit benodig word om dooiepunte teë te werk en transformatiewe verandering te bewerkstellig. Die EHFG, wat katalisators vir transformasie in die gesondheidsorg toon, sal sy nuwe Europese toekenning vir leierskap in gesondheidsorg toeken.

Die fokus op die EHFG van hierdie jaar is ook die digitale transformasie van gesondheidsorg en die vraag hoe gesondheidstelsels die 'menslike aanraking' in 'n toenemend digitale wêreld kan verseker. Die EHFG 2019 sal verder die wêreldklimaatkrisis beklemtoon as die openbare gesondheidsgevaar in ons tyd en die grootste gesondheidsbedreiging wat die mens nog ooit in die gesig gestaar het, met temperatuurstygings van meer as 1.5ºC wat tot droogtes, gewasversaking, massahonger en die ineenstorting van baie stedelike beskawings gelei het. . Die onderwerp van huiwering van entstowwe, wat na vore gekom het as een van die ernstigste terugslae in die bereiking van beter gesondheidsuitkomste in Europa, sal deur 'n mededingende 48-uur Hackathon behandel word. Die wenner word aangekondig tydens die afsluitende voltallige sitting op Vrydag, 4 Oktober.

Die 2019 EHFG-program, gebou op die vier spore van 'ontwrig innovasie', 'stelsels vir verandering', 'transformerende samelewings' en 'toekomstige formules' bring 'n verskeidenheid sprekers bymekaar. Vanjaar se hoofspreker is Stephen Klasko, president van die Thomas Jefferson-universiteit in Philadelphia, en sprekers op die hoogste vlak sluit in Kommissaris van Gesondheid en Voedselveiligheid, Vytenis Andriukaitis, die nuutverkose streeksdirekteur verkies vir die WGO Europa Hans Kluge, asook ministers van Oostenryk, Estland, Malta en Slowenië. Ander opwindende sprekers is Indra Joshi van NHSX Engeland, en Ran Balicer, hoof van innovasie by Clalit in Israel. Die besprekings sal ook verryk word met die energie van klimaatsaktiviste soos Extinction Rebellion.

Clemens Martin Auer, president van die EHFG, het gesê: “Die EHFG in 2019 kom in 'n nuwe begin vir Europa. Die volgende mandaat van die nuwe Europese Kommissie begin binnekort, en die WGO-streek het pas 'n nuwe streekdirekteur benoem. Teen die agtergrond van oorgange is dit belangrik dat beleidmakers en belanghebbendes gereed is om ontwrigtende stappe te neem ten bate van pasiënte en gesondheidstelsels. Dit is ook die rede waarom die EHFG poog om die deelnemers se pioniersgees te kanaliseer en hulle aan te moedig om nuwe, kreatiewe en ontwrigtende idees te deel en sodoende baanbrekers vir gesondheid te word. ”

Dorli Kahr-Gottlieb, sekretaris-generaal van die EHFG, het bygevoeg dat hierdie 22de uitgawe nie net op ontwrigting as 'n onderwerp vir bespreking fokus nie, maar ook ontwrigtende denke in die konferensie-opset geïntegreer word deur te eksperimenteer met verskillende sessiestrukture en -funksies. Die nuwe EHFG-sitplek vir ontwrigting, geselsies op die veld, weerliggesprekke, sowel as formate soos Open Space of Fishbowl, is bedoel om die manier waarop deelnemers betrokke raak en nuwe idees vir gesondheidstransformasie te “ontwrig”.

Die EHFG vind plaas tussen 2-4 Oktober 2019 in Bad Hofgastein, Oostenryk. Die volledige program, waarin die verskillende sessies, sprekers en konferensiebesonderhede uiteengesit word, is beskikbaar aanlyn.

Oor die Europese Gesondheidsforum Gastein

Die Europese Gesondheidsforum Gastein (EHFG) is in 1998 gestig as 'n Europese konferensie vir gesondheidsbeleid. Die doel is om 'n platform te bied vir alle belanghebbendes op die gebied van openbare gesondheid en gesondheidsorg, en daarna. Die EHFG het die afgelope dekade homself gevestig as 'n onontbeerlike instelling in die bestek van die Europese gesondheidsbeleid. Dit het 'n deurslaggewende bydrae gelewer tot die ontwikkeling van riglyne en veral die grensoverschrijdende uitruil van ervaring, inligting en samewerking. Vooraanstaande kenners neem in Oktober drie jaar aan die jaarlikse konferensie in die Gastein-vallei in die Oostenrykse Alpe deel.

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , , ,

kategorie: 'N Voorblad, EU, Europese Kommissie, gesondheid

Kommentaar gesluit.