# Gesondheid - Twee voornemende kommissarisse word laat val, Gabriel beïndruk, en Boris-steenmure

| Oktober 1, 2019

Groete, kollegas en welkom by die eerste EAPM-lid-opdatering van Oktober, skryf Europese Alliansie vir Persoonlike Geneeskunde (EAPM) Uitvoerende Direkteur Denis Horgan.

Die eerste ding wat u moet vertel, is dat ons die afgelope naweek 'n buitengewone produktiewe vergadering op die ESMO-kongres in Barcelona gehad het, en dat daar binnekort 'n opdatering hieroor sal wees.

Terug in Brussel het die vooraanstaande Europese Kommissarisse onder Ursula von der Leyen 'n gemengde tyd gehad, met Hongarye en Roemenië'N oorspronklike kandidate reeds verwerp in 'n geslote deur vergadering van die Europese Komitee vir Regsake.

A stem op Maandag (30 SEPTEMBER) bevestiged sy verwerping van Roemenië"s Rovana Plumb (Vervoer) en László Trócsányi van Hongarye (uitbreiding en verhoudinge tussen die platteland) op die basisdat hul finansiële sake kon stel botsende belange in.

Die Kommissie het gesê dat vdL moes 'n brief ontvang waarin die komitee se besluit van die Parlementspresident uiteengesit word David Sassoli. Sy het sedertdien kontak gemaak Hongaarse premier Viktor Orbán en sy Roemeens teendeel Viorica Dăncilă, en “Verwag om nuwe name te kry” van die twee eerste ministers.

“Die kandidate moet geskik wees en by die portefeuljes pas. As iets nie pas nie, moet ons dalk nuwe name vra, ' awoordvoerder gesê.

OrbánDie volgende keuse is miskien Olivér Várhelyi, tans Hongarye"s permanente verteenwoordiger by die EUen 'n man wat goed vertroud is met Brusselse politiek.

Intussen het Mariya Gabriel, kommissarisaan te wys vir Innovasie en Jeug, het dit baie beter gehad toe sy voor die Die komitees van die Europese Parlement vir Kultuur en Onderwys (CULT), en oor nywerheid, navorsing en energie (ITRE).

Tydens die verhoor het sy het haar prioriteite en uitdagings vir die beleidsterreine van navorsing, innovasie, onderwys, sport, jeug en kultuur aangebied, wys dat sy glos in die kennisdriehoek van research-innovation-ehertogdommeon.

Terwyl u nie veral op gesondheid fokus nie,he Bulgaars (tans kommissaris vir digitale ekonomie en samelewing) het die belangrikheid daarvan benadruk om sinergieë tussen Horizon Europe en ander EU-befondsingsprogramme te hê.

Groot gesondheidskonferensie

Spesifiek gerig op gesondheid, nou, en die EU-gesondheidsprogram hoog-Vlak Konferensie het pas plaasgevind. DTydens die geleentheid het sprekers die noodsaaklikheid uitgespreek om belanghebbendes uit alle relevante sektore van die samelewing te betrek om die nasionale gesondheidsorgstelsels te verbeter.

Op die top van hierdie, paneellede was eenparig in hul oproepe om 'n doelgerigte implementering van EU-fondse uit die verskillende finansiële instrumente om te verseker dat daar geen duplisering van aksies onder die volgende FFR is nie.

Tdie belangrikheid van verhoogde digitalisering op die gebied van gesondheidsorg en die oorskakeling van 'n hospitaalgesentreerde benadering na 'n pasiëntgesentreerde benadering was, intussen,voorgestel as voorbeelde van veranderinge wat nodig sal wees om gesondheidsorgstelsels vanaf hul huidige modelle te transformeer.

Veronique Wasbauer, direkteur op die Uitvoerende agentskap vir verbruikers, gesondheid, landbou en voedsel, het gesê dat die verskeidenheid van die gehoor die wye reikwydte van die gesondheidsprogram weerspieël, insluitend beleidmakers, navorsers, nie-regeringsorganisasies en gesondheid Kommissaris Vytenis Andriukaitis.

Sy het onderstreep dat die huidige gesondheidsprogram duur tot 2020, sal dus 'n nuwe periode binnegaanvirdie volgende Europese Kommissie.

Wasbauer het dit gesê, bMet die oog op ervarings uit die verlede word 'n nuwe benadering tot gesondheid vir die periode 2021-2027 afgebaken.

Hy neem sy beurt om te praat, kommissaris Andriukaitis het gesê die doel was om inligting oor die gesondheidsprogram aan alle 500 miljoen EU-burgers te versprei.

Gesondheid is 'n toestand van volledige liggaamlike en geestelike welstand en beteken nie net 'n afwesigheid van siektes nie gesê. Siektevoorkoming iis die hoofdoelwit onder hierdie program, en burgers moet so gesond as moontlik gehou word, vir so lank as moontlik.

Hy het onderstreep dat hGesondheid moet op alle beleidsterreine bevorder word, spesifiek te sê dat befondsing moet uit ander beleidsterreine, soos die GLB en streeksfondse, onttrek word om heid te bevorder.

Daarna het kommissaris Andriukaitis gepraat die prestasies van die gesondheidsprogram, dat dit unieke Europese toegevoegde waarde gebring het deur samewerking te bevorder om die nasionale optrede van lidlande aan te vul.

Verder, dit het bygedra tot die verbetering van die gesondheid van die EU-burgers en die vermindering van gesondheidsongelykhede, Terwyl beskerming burgers van ernstige kruis-grensgesondheidsdreigemente.

Die gesondheidsprogram was 'n belangrike rol in die skepping van 'n heeltemal nuwe infrastruktuur vir landspesifieke en kruisbestryding-EU-gesondheidskennis, het hy gesê.

Die Kommissaris ook uitgewys dat digitale gereedskap ais toenemend belangrik in die bestuur van gesondheidsinisiatiewe, verduidelik dit seker aksies het op e-voorskrifte gefokus, en in een geval is 4,000 e-voorskrifte deur Finland en Estland uitgeruil.

Intussen het 24 Europese verwysingsnetwerke gewees het van stapel gestuur, Met hierdie Erns verskaffing impoantwoorde op pasiënte in die vorm van diagnoses. Hy gebruik hierdie soos wat hy genoem het 'n uitstekende voorbeeld van samewerking in die hele EU.

vorentoe, in 2020, sal geestesgesondheid die prioriteit wees. Gesondheidsvoorkoming moet bevorder word, soos op die gebied van sosiale en gedragsbepalende faktore in die samelewing, deur middel van 'n verskeidenheid finansieringsinstrumente.

Die doel is om deursigtigheid te verhoog en die effektiwiteit van inisiatiewe onder die program te maksimeer.

Gesondheid vir almal iis nie 'n leë slagspreuk nie, het die Kommissaris gesê, en moet in die werklikheid vertaal word.

Die stryd teen cancer

Op die konferensie het Tit Albreht, van Slowenië Die Nasionale Instituut vir Openbare Gesondheid het gesê dat hy gevra is om die twee vorige gesamentlike aksies oor kanker en die een wat voorlê, aan te bied tans aan die gang.

Daar adrie belangrike kwessies, hy het gesê,rakende die inhoud en doelstellings van die program. Hierdie is: voorkoming, insluitend gesondheidsbevordering en evaluering van bestaande en potensiële keuringsprogramme; kankerversorging, insluitend die verskaffing van sorg, 'n multidissiplinêre benadering en netwerk van hospitale; en organisasie en bestuur, insluitend organisatoriese riglyne, nasionale kankerbeheerprogramme (NCCPs), kwaliteit van kankerversorging en -uitkomste.

Op die resultate, het hy uitgelig onder andere prestasies die Europese gids vir gehalte vir NCCP's, wat diens as 'n template allerhande.Intussen het tdie Europese kanker-inligtingstelsel (ECIS) is ook opgestel onder die program.

Anne Bucher, direkteur-generaal van die Europese Kommissie DG SANTE, het gesê dat sy onder die volgende program wil vorentoe kyk, en beklemtoon dat die Die sterkte van die gesondheidsprogram is om in mense te belê.

in Mei 2018, sy het gese, die voorstel onder die ESF + is voorgelê. Die ESF + bevat 'n toegewyde gesondheidsraad en die insluiting daarvan is ontwerp om 'n dinamiek te skep tussen gesondheidsuitgawes en sosiale uitgawes.

Die gesondheidsverslagd, het die DG SANTE-hoof gesê, sal deur die Kommissaris vir Gesondheid geïmplementeer word, in oorleg met die gesondheidsowerhede in lidlande.

Intussen het die ESF + sal voortgaan om, as 'n instrument vir samehorigheid, die transformasie van die gesondheidstelsel te ondersteun.

Sy het dit bygevoeg die Kommissie iis daartoe verbind om in samehangende prioriteite te belê om maak voorsiening vir strukturele hervorming in die gesondheidsektor.

Met betrekking tot digital hGesondheid in Horizon Europe, Khalil Rouhana, adjunk-direkteur-generaal, DG CNECT, het gesê dat transformasie met betrekking tot digitale gesondheid noodsaak dat alle belanghebbendes bymekaar moet kom om in dieselfde rigting te werk.

Oor die befondsing van e-gesondheid het hy opgemerk dat hulle voorgestel het 9.2 miljard vir die implementering van digitale oplossings regoor Europa, wat ingesluit is gebiede soos rekenaar- en datakapasiteit, AI, die opbou van gemeenskaplike dataruimtes, toets- en eksperimentele fasiliteite, kuberveiligheid, die verbetering van vaardighede en die verspreiding van tegnologie.

Wallis Goelen, Inklusie, DG REGIO, het gesê dat 'n gesonde bevolking is 'n sleutelfaktor in die bevordering van slim, volhoubare en inklusiewe groei.

Brexit nuutste

Terwyl hierdie opdatering voorberei is, was die Britse premier Boris Johnson op die konserwatiewe party se konferensie in Manchester, waar hy gesê het dat die 'Realiteit' van Brexit is dat, nadat Brittanje die EU verlaat het, daar sal doeane-tjeks op die eiland Ierland moet wees.

Hy het met die BBC gesê: '' N Soewereine verenigde land moet 'n enkele doeane-gebied hê. '

Johnson geweier om besonderhede te gee van sy planne, maar formele voorstelle gesê na die EU sou binnekort gemaak word.

Baie mense op sosiale media het vandag die ironie daarop gewys dat die lokaal wat tydens die Tory Party-konferensie gebruik is, deels gefinansier word ... deur die EU se streeksontwikkelingsfonds. Jy kon dit nie opmaak nie ...

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , , ,

kategorie: 'N Voorblad, EU, Europese Alliansie vir Persoonlike Geneeskunde, gesondheid, Persoonlike medisyne

Kommentaar gesluit.