Kundiges van Chatham House ondersoek hoe die jongste presidensiële skandaal in die Amerikaanse binnelandse politiek, in die Oekraïne en in internasionale sake kan speel.
Senior navorsingsgenoot, US en die Americas-program
Hoof van die US en die Americas-program, en dekaan van die Koningin Elizabeth II Akademie, Chatham House
Navorsingsgenoot en Bestuurder, Oekraïne Forum, Rusland en Eurasië
Hoof, Rusland en Eurasië program, Chatham House
Donald Trump praat op 24 September by die VN. Foto: Getty Images.

In die nasleep van 'n fluitjieblaser-verslag dat die beweerde Donald Trump militêre hulp aan die Oekraïne gekoppel het aan laasgenoemde se bereidwilligheid om die voormalige vise-president Joe Biden, 'n toonaangewende kandidaat vir die Demokratiese benoeming in die 2020-presidentsverkiesing, en sy seun, Hunter, Demokratiese Huis-speaker, te ondersoek Nancy Pelosi het 'n formele ondersoek na vervolging aangekondig. Kundiges van Chatham House ondersoek die impak van hierdie jongste gebeurtenis.

Vrae is oorvloedig vir die Kongres en vir buitelandse bondgenote

Lindsay Newman

Demokrate het meer as 'n jaar gewerk om president Donald Trump se moontlike betrokkenheid by Russiese inmenging in die 2016-presidentsverkiesing te ondersoek. Nou lyk dit asof hulle binne 'n week besluit het dat die onderwerp van 'n telefoonoproep met die Oekraïense president Volodymyr Zelenskyi en die beweerde daaropvolgende pogings deur die Trump-administrasie om die vrystelling van 'n verbandhoudende fluitjieblaserverslag te voorkom, duidelike, onuitvoerbare misdrywe uitmaak.

Van die belangrikste vrae wat voorlê, sal wees of 'n meerderheid van die Huis-Demokrate sal stem, om die Trump te onderskraag, gegewe die huidige verdeeldheid tussen die progressiewe en gematigde in die Demokratiese party. veral as die fluitjieblaserverslag vrygestel word. Nog meer onseker is of daar 'n moontlikheid bestaan ​​dat 2 / 3 van die Republikeinse geleide senaat sou stem om Trump te veroordeel, veral as gevolg van sy robuuste stembus binne die Republikeinse party en die lou openbare gevoelens rakende vervolging gerapporteer het.

Boonop sal die dobbelary van die Demokraat oor vervolging nou Trump se steun vir 2020 ondermyn, of sal 'n 'Biden Oekraïne'-vertelling die 2016' Clinton e-pos 'vervang?

Buiten die VSA sal die oproep van Zelenskyi weerkaatsing hê oor hoe buitelandse leiers met die Trump-administrasie omgaan. Alhoewel die voorwaardelike weerhouding van buitelandse hulp niks nuuts is nie - in 2013 vries Barack Obama militêre hulp en toerusting aan Egipte nadat president Abdel Fattah al-Sisi die mag oorgeneem het - die weerhouding van buitelandse hulp aan 'n bondgenoot, tensy die bondgenoot 'n binnelandse Amerikaanse politieke ondersoek teëstander is, sover bekend, ongetoetsde gebied.

Hierdie presedent laat buitelandse regerings potensieel in 'n moeilike posisie wanneer hulle 'n oproep van 'n amptenaar van die administrasie beantwoord, en vra die vraag of bondgenote, wat reeds moeg is vir 'n ontwrigtende buitelandse beleid van die Trump-administrasie, sal bande met ander magte soos China en, in 'n mindere mate Rusland.

Onthulling sal 'n verandering in houdings veroorsaak

Leslie Vinjamuri

Donald Trump is onderworpe aan 'n buitensporige lang en verdiepde reeks ondersoeke na die president se omseiling van die norme en wette wat onder meer die president se finansies en sy belemmering van ondersoeke beheer.

Die besluit om voort te gaan met 'n formele vervolging is egter 'n speletjie-wisselaar. Dit sal druk plaas op alle dele van die Amerikaanse regering en beleid om die beginsel en die praktyk van ondersoek te ondersteun. Dit sal die aandag van die publiek versin. Onthullingsverhore sal lank en intens polities wees.

En as geskiedenis is iets om mee te gaan, Onthullingsverhore sal 'n verandering in openbare houdings veroorsaak, en nie noodwendig in die president se guns nie. Die afgelope twee jaar het die Amerikaanse publiek die Kongres-ondersoeke deur middel van 'n partydige lens bekyk. Maar woordsake en formele verhoorafwagtings is waarskynlik anders.

Eerstens, die feit dat Nancy Pelosi, die speaker van die Huis van Verteenwoordigers, doelbewus en huiwerig was om met 'n formele proses van vervolging te begin, wettiglik by haar besluit om dit nou te doen, stel ook die publiek voor dat die jongste bewerings kategorieë verskil. .

Tweedens is die huidige aantygings onmiddellik gevolglik omdat dit van belang is vir die 2020-presidentsverkiesing.

As Trump aktief probeer om een ​​van die voorste kandidate vir die Demokratiese nominasie te ondermyn, word die verhoor van onthullings direk van toepassing op die heiligheid en integriteit van die Demokratiese premiers en die 2020-verkiesing. Die kongres waag ook die risiko om die vooruitsigte van 'n sittende president te ondermyn as die bewerings van die fluitjieblaser vals is. Hoe dan ook, die Kongres is onder druk om vinnig te beweeg. Dit is 'n belangrike verskil tussen die Mueller-ondersoeke en die bewerings van vandag se fluitjieblaser.

Derdens, die huidige stel aantygings dui daarop dat die president 'n risiko loop met Amerika se nasionale veiligheid en sy demokrasie, alles op een slag. Die waarborg van die veiligheid van die Oekraïne is die kern van Amerika se buitelandse beleid, veral sedert Rusland se 2014-anneksasie van die Krim. Trump se beweerde bereidwilligheid om Amerikaanse militêre bystand op voorwaarde te stel dat die Oekraïne die voormalige vise-president en een van die voorste Demokratiese kandidate moet ondersoek, sal selfs moeilik wees vir die Republikeine om dit te ignoreer, indien dit bevestig word.

'N Moeilike posisie vir die Oekraïne

Orysia Lutsevych en James Nixey

Oekraïne is in die kruisgevang vasgevang. Dit is 'n laboratorium van 'n demokrasie wat bestaan ​​uit tweeling-eksistensiële bedreigings - intern weens korrupsie, en ekstern van 'n Rusland wat nie van mening is dat dit die onafhanklike staat moet wees wat die oorgrote meerderheid van sy 45 miljoen burgers en die internasionale reg verklaar nie. In hierdie konteks bly Amerikaanse ontwikkeling en militêre hulp aan die Oekraïne van kritieke belang.

Zelenskyi hoop regtig om die konflik met Rusland op te los, hoewel die Kremlin se doelstellings teenoor die Oekraïne nie verander het nie. Vrede teen die prys van die nasionale belang van die Oekraïne kan die land intern destabiliseer.

President Trump en Poetin het opmerklik soortgelyke sienings oor die Oekraïne. Albei gee min vir die mense en sy ambisies om, en beskou dit - nie Rusland nie - as die belangrikste oorsaak van die onheil in die verhouding tussen die twee 'groot moondhede'. Maar die versoeking vir Trump om Kyiv tot 'n ooreenkoms te druk, eerder as die Kremlin, moet teengestaan ​​word.

Sekerlik, Hunter Biden was onverstandig om by 'n skaduryke Oekraïense energiefirma betrokke te wees. Dit bly neerdrukkend hoe soveel invloedryke Westerlinge betrokke raak by twyfelagtige karakters in die post-Sowjet-ruimte. Maar sonder enige bewyse van onregverdige optrede deur Biden-vader of -soon, blyk die belangrikste verhaal vir die Oekraïne een van die feitelike afpersing te wees: ontwikkeling en militêre hulp (dringend nodig) in ruil vir 'vuil'.