#FUW dreig met regstappe as grense 'agterdeur' toelaat vir tariefvrye invoer

| September 27, 2019

Die Farmers 'Union of Wales sê dit is bereid om enige mislukkings van die Britse regering om die doeane-kontrole op 'n regte manier af te dwing op 'n manier wat 'n' agterdeur 'vir tariefvrye invoer na Brexit moontlik maak, en sal dit deur die howe doen as nodig.

Glyn Roberts, president van die FUW, het ná 'n bedryfsvergadering in Builth Wells gehou om die skadelike daling in veepryse te bespreek.uitgebeeld) het gesê: 'Sedert die konsep-invoertariefkoerse en die voorstel om tariefvrye invoer van die Republiek van Ierland na Noord-Ierland toe te laat in Maart gepubliseer is, het ons herhaaldelik aan staatssekretarisse geskryf wat die skade onderstreep wat die lae tariewe aan Wallies sou veroorsaak. landbou, sowel as kommer in talle vergaderings wek.

"Ons het ook die wettigheid van die vasstelling van tariewe op die Ierse landgrens ondervra, en die waarskynlikheid uitgelig dat dit 'n agterdeur vir smokkelary op die vasteland sal open, tensy doeanebeheer in hawens soos Liverpool styf toegepas word."

Roberts het gesê dat sonder sulke beheermaatreëls produkte soos Ierse beesvleis, wat onderhewig moet wees aan tariewe wanneer Wallis, Engeland of Skotland binnegekom word, van Noord-Ierland na hawens soos Liverpool-tariefvry kan gaan.

"Dit sal 'n verwoestende uitwerking op die Britse boere hê, want ons sal onderhewig wees aan die volle tariewe van ons eie uitvoer, en dit sal ook 'n deur oopmaak vir tariefvrye invoer uit dele van die EU anders as die Republiek."

Roberts het gesê dat die voorbereidings vir die afdwinging van sulke kontroles minimaal blyk te wees ondanks die 31-datum van Brexit in Oktober en verpligtinge ingevolge die WTO-reëls om te verseker dat die tariefreëls nagekom word. Hy het ook gesê dat sommige gevrees het dat hierdie mislukking neerkom op die 'dekriminalisering' van smokkel na Groot-Brittanje.

“Ons het reeds met ander gepraat oor die moontlikheid van regstappe as dit sou gebeur, en ons is vol vertroue dat dit 'n oop saak sou wees.

"Die ooglopende manier om dit te bewerkstellig is om te verseker dat ons die EU nie sonder 'n ooreenkoms verlaat nie, aangesien die premier steeds bedreig word ondanks die wetgewing wat ingestel is om te voorkom dat dit gebeur."

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , ,

kategorie: 'N Voorblad, Landbou, ekonomie, EU, Wallis

Kommentaar gesluit.