#EESCplenary - # EESC president Luca Jahier en vise-president van die Europese Parlement Klára Dobrev saam vir 'n sterker, veiliger en gelukkiger Europa

| September 27, 2019

Die Europese Ekonomiese en Maatskaplike Komitee (EESK) het in die plenumvergadering in September 'n debat aangebied waarin die president van die komitee, Luca Jahier, sy prioriteite vir die toekoms van Europa herhaal het en Klára Dobrev, visepresident van die Europese Parlement, die fokus van die instelling aangebied het vir die 2019-2024-wetgewer.

Die EESK-president, Luca Jahier, het Klára Dobrev, visepresident van die Europese Parlement, toegespreek en die belangrikheid daarvan benadruk om nader aan Europese burgers te wees, demokrasie te versterk en burgerlike deelname aan EU-beleid te verhoog, en terselfdertyd aangetoon dat Europa daartoe verbind om resultate te lewer.

“Die EESC was nog altyd 'n duidelike posisie ten opsigte van die Europese projek: ons het meer en beter Europa nodig en ons sal enige aksie ten doel stel om dit te bereik, maar ons moet die Europese burgers bewys dat Europa lewer! '' Verklaar hy. “Burgers moet die kern van die instellings wees en sonder die burgerlike samelewing is demokrasie broos. Ons lede is die regte brug tussen burgers en EU-instellings, ”het hy bygevoeg.

Dobrev was verheug om daarop te let dat die komitee en die Europese Parlement op dieselfde golflengte was. “Ons moet besef dat ons kort politieke mandaat afhang van ons lang politieke verbintenis. Ons moet na Europese burgers luister, en dit is 'n algemene taak van alle instellings. Ons moet hul stem hoor, hulle vra vir meer veiligheid en beter lewensomstandighede, ”het sy gesê.

Jahier benadruk dat 'n noue en gestruktureerde samewerking tussen alle EU-instellings noodsaaklik is. “Die Europese parlement en die EESC moet meer saamwerk. Ons betrekkinge is belangrik omdat die parlement die stem van die EU-burgers verteenwoordig, terwyl die komitee die stem van die burgerlike samelewing is, ”het hy aangedui.

Vooruitskouend het Jahier volgehou dat “die Europese parlement 'n sleutelrol sal speel in die komende konferensie oor die toekoms van Europa en hierdie inisiatief moet die burgerlike samelewing en die EESC insluit, aangesien dit 'n duidelike toegevoegde waarde bied. Saam is ons sterker en kan ons beter lewer, ”het hy afgesluit.

Dobrev het benadruk dat die jongste Europese verkiesing 'n rekordopkoms gehad het. Die Europese bevolking het 'n boodskap gestuur wat vertroue in die Europese instellings geskep het, omdat die partye van Eurosceptics nie die leisels oorgeneem het nie, maar ook die verantwoordelikheid. "Die fokus is nou op die burgers en 'n sterk Europa beteken 'n sterk Europese ekonomie, maar ook 'n sterk sosiale Europa," het sy bygevoeg. 'Ons prioriteite is die verdieping van die ekonomiese en monetêre unie, die hantering van werkloosheid en die aanpak van die sosiale impak van klimaatsverandering.'

Met verwysing na samewerking tussen EU-instellings, het Dobrev benadruk dat deursigtigheid en inklusiwiteit noodsaaklik is, sowel as 'n meer gestruktureerde benadering tot die werk met die burgerlike samelewing. “Bespreking is die sentrale punt vir goeie en deursigtige bestuur en gestruktureerde samewerking is 'n fundamentele vennoot in besluitneming. Dit is die stelsel van kontroles en saldo's, ”het sy gesê. 'Hoe meer gestruktureerd ons samewerking is, hoe groter is die kans dat dit suksesvol is. Ons moet Europa saam vorm, nie net tydens konferensies en openbare geleenthede nie, maar ook in ons daaglikse werk, om 'n beter en gelukkiger Europa te bewerkstellig, 'het sy afgesluit.

Die presidente van die groep se komitees het ook die woord gevat. Aan die kant van die werkgewers het Jacek Krawczyk gesê dat Europese waardes voortdurend verdedig en beskerm moet word en dat dit belangrik is om aan die verwagtinge van die burgers te voldoen. Vir die werkers het Oliver Röpke aangevoer dat die hoofdoel was om die vertroue van die mense in die Europese projek en in die werk van die instellings te herwin. Ten slotte, namens die Diversity Europe Group, het Arno Metzler gewys op die belangrikheid van 'n oop uitruil en 'n goeie samewerking met die Europese Parlement.

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , , , ,

kategorie: 'N Voorblad, EU, EU, Europese Kommissie, Europese Ekonomiese en Maatskaplike Komitee, Europese Ekonomiese en Maatskaplike Komitee (EESC)

Kommentaar gesluit.