Afval-tot-energie is tuis in #CircularEconomy - #CEWEP Presents # SustainabilityRoadMap2035

| September 26, 2019

Op 24 September het CEWEP, wat die bestuurders van Europese afvalstowwe-aanlegte verteenwoordig, die eerste keer geloods Padkaart vir afval-tot-energie-volhoubaarheid. Die nuwe dokument, aangebied voor meer as 100 Europese beleidsmakers, belanghebbendes en verteenwoordigers van die bedryf in Brussel, bevat 'n uiteensetting van die visie van die sektor aan 2035 wat wys hoe die afval-tot-energie-sektor noodsaaklike dienste aan die samelewing lewer.

“Ons kan nie oor die sirkulêre ekonomie in 2035 praat sonder om te praat oor hoe om die materiaalsiklusse skoon te hou nie, hoe om seker te maak dat al die afval wat nie herwin kan word nie, nog steeds veilig behandel word, dat al die waarde wat in die res-afval, energie en materiale gepaard gaan , is gebruik. Met ander woorde, as afval-tot-energie-sektor voel ons tuis in die sirkulêre ekonomie, is ons en sal ons nodig wees, ”het Paul De Bruycker, president van CEWEP tydens die geleentheid gesê.

Volgens CEWEP-berekeninge sal Europa steeds ongeveer 142 miljoen ton residuele afval produseer wat in 2035 behandel moet word, selfs al word die afvaldoelwitte wat gestel is deur EU-afvalwette wat in 2018 goedgekeur is, betyds bereik. 'N Debat is nodig oor hoe om die afval die beste te behandel, veral omdat die huidige behandelingsvermoë nie voldoende is vir ongeveer 40 miljoen van hierdie oorblywende afval nie (meer inligting). Verder moet toekomstige EU-wetgewing kommersiële en industriële afval aanpak deur bindende herwinnings- en stortingsterreindoelwitte vir hierdie afvalstrome op te stel.

Die padkaart vra vir die erkenning van die rol van afval-tot-energie in die behandeling van afval besmet met stowwe wat nie geskik is vir herwinning nie, en sodoende kwaliteit herwinning moontlik maak. Afval-tot-energie dra ook by tot die herwinning deur metale en minerale uit die onderas te herwin. Terwyl die herwonne metale by die herwinningsdoelwitte getel word, het die herwinning van die minerale fraksie van die onderas nie dieselfde erkenning nie, al word grondstowwe soos sand en gruis wat in verskillende konstruksie-toepassings benodig sou word, op hierdie wyse vervang.

In sy padkaart vra CEWEP die erkenning van die holistiese rol van afval-tot-energie in klimaatsbeskerming deur afval te behandel wat andersins in stortingsterreine sou beland en fossielbrandstowwe te vervang wat in konvensionele kragsentrales verbrand sou word. Die elektrisiteit, hitte en stoom wat deur Europese afval-tot-energie-aanlegte geproduseer word, word aan inwoners en nywerhede voorsien, maar die uitbreiding van die beskikbare infrastruktuur sal die energie nog doeltreffender benut.

'Daar is baie vrae: hoe om gemengde afval te behandel, hoe om kommersiële en industriële afval op 'n betroubare manier te behandel, hoe grootskaalse stortingsterreine aansienlik verminder, hoe die uitstoot van broeikasgasse verminder moet word, ens. Al hierdie belangrike kwessies moet aangepak word en daarvoor het ons afval-tot-energie nodig, ”het Paul De Bruycker opgesom.

Die geleentheid is saamgewerk met ESWET, die Europese vereniging wat vervaardigers op die gebied van afval-tot-energie-tegnologie verteenwoordig, waar hulle ook 'n Visie van afval-tot-energie aangebied het in 2050: Clean Technologies for Sustainable Waste Management.


WtE Volhoubaarheid Roadmap 2035


Skyfies vir padkaartbekendstellings
(24 / 09 / 2019)

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , , ,

kategorie: 'N Voorblad, Biobrandstof, omsendbrief ekonomie, energie, energie mark, Energie sekuriteit, Waste

Kommentaar gesluit.