#TerroristContentOnline - Parlementslede stem saam om met die EU-lande te onderhandel

| September 25, 2019
Parlementslede van die burgerlike vryhede het Dinsdag (24 September) ooreengekom om met die EU-ministers te begin oor nuwe EU-reëls om die verspreiding van terroriste-inhoud op die internet aan te pak.

Ingevolge die konsepwetgewing, moet internetondernemings wat inhoud aanbied wat deur gebruikers (soos Facebook of YouTube) aangebied word wat hul dienste in die EU aanbied, terroriste-inhoud moet verwyder wanneer die bevoegde nasionale owerheid dit moet doen, binne 'n uur na die bestelling te ontvang.

Die Europese Parlement het sy standpunt oor hierdie voorstel in April verlede jaar aanvaar en die burgerlike vryheidskomitee het dit vandag met 55-stemme ten gunste van ses teen en vier onthoudings bevestig. Onderhandelaars van die Europese Parlement en die Raad begin binnekort met die besprekings oor die finale vorm van die reëls.

Parlementslede wil nie hê dat platforms verplig moet word om die inhoud wat hulle oplaai, te monitor of outomatiese filters moet toepas nie. Die parlement wil ook verseker dat vryheid van spraak en persvryheid gewaarborg word, en daarom het die parlementslede dit duidelik gemaak dat die uitdrukking van polemiese of kontroversiële sienings oor sensitiewe politieke vrae nie as terreurinhoud beskou moet word nie.

Volgende stappe

Onderhandelinge met die Raad van die EU kan begin sodra die onderhandelingsmandaat deur die voltallige vergadering bevestig word, wat die voorstel tydens die Oktober-sitting van 9-10 in Brussel sal oorweeg.

Meer inligting

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , , ,

kategorie: 'N Voorblad, Verdediging, EU, Europees Parlement, radikalisering, terrorisme

Kommentaar gesluit.