#FORATOM - 93 Europese verenigings doen 'n beroep op die EU om navorsing en innovasie die hoogste prioriteit te gee

| September 20, 2019
93 Europese verenigings, waaronder FORATOM, het 'n gesamentlike verklaring uitgereik waarin die EU-instellings versoek word om 'n ambisieuse Horison Europa-program te skep en navorsing en innovasie (R&I) as 'n prioriteit te behandel in die volgende meerjarige finansiële raamwerk 2021-2027. Hiervoor vra die ondertekenaars dat die toekenning van ten minste € 120 miljard aan die Horizon Europe-program toegewys moet word om Europa te help om baie van die huidige uitdagings aan te pak.

In die verklaring, die ondertekenaars onderstreep dat Europa moet voortbou op die sukses van die Horizon 2020-program, die beleggings wat tot dusver gedoen is, opskerp en 'n begroting moet saamstem wat die weg baan vir Europa om die belangrikste sosiale uitdagings van vandag en môre te lewer. Met so 'n benadering kan die Europese Unie sy wêreldwye leierskap oor innovasie handhaaf.

"Hierdie verklaring, onderteken deur byna 100 Europese verenigings, wys tereg op dat ons binne die Europese Unie moet saamwerk om die huidige uitdagings wat Europa in die gesig staar, aan te pak en die ooreengekome Doelwitte vir Volhoubare Ontwikkeling te bereik," het Yves Desbazeille, direkteur-generaal van FORATOM, gesê. "Ons is verheug om aan hierdie inisiatief deel te neem, omdat ons die siening deel dat Europa aansienlik meer moet belê in pan-Europese R & I-samewerking, waarvan 'n deel die ontwikkeling van lae-koolstoftegnologieë soos kernkrag moet ondersteun."

Die ondertekenaars van die gesamentlike verklaring doen 'n beroep op Horizon Europe om daarop te fokus om die volgende te lewer:

  • Bevorder die toekomstige groei, indiensneming en mededingendheid van Europa;
  • Europa se setel onder die voorlopers van die tegnologiese rewolusie te verseker, en;
  • die tegnologieë te ontwikkel wat die vasteland in die 21ste eeu sal aanwend.

Om hierdie doelwitte te bereik, moedig die verenigings die EU-instellings aan om ten minste 'n 60% -horison van Europa se totale begroting toe te ken aan pilaar II “Globale uitdagings en Europese industriële mededingendheid”. Dit sal die opbou van langtermynvennootskappe tussen die verskillende Europese R & I-akteurs moontlik maak, onsekerheid verminder en sake-investering in Europa stimuleer.

Hierdie doelstellings is in ooreenstemming met FORATOM se aanbevelings rakende EU se R & I-projekte. In sy onlangse posstukke onderstreep die vereniging die belangrikheid om 'n hoër vlak van finansiële steun van die EU te ontvang en hierdie fondse toe te deel aan die gebiede wat die meeste toegevoegde waarde bied, wat langtermynvennootskappe vir sektorale innovasie verseker.

'Dit is absoluut sinvol dat die implementeringstrategie van Horizon Europe en ander EU-beleggings ontwerp moet word om alle nywerhede te ondersteun wat kan help om die EU-doelwitte soos energiesekuriteit en ontwatering te bereik. Sektorkoppeling sal 'n sleutelelement in die R & I-strategie van die EU wees, en dit is byvoorbeeld hier waar die kernbedryf opgeneem moet word in die EU se R & I-vennootskappe en -projekte wat voordeel kan trek uit bestaande kernreaktors en gevorderde ontwerpe, ”voeg Desbazeille by.

Volgens FORATOM is die uiterste belang vir die suksesvolle EU-vennootskappe om te verseker dat die Horizon Europe en Euratom 2021-2025-programme mekaar aanvul deur gemeenskaplike temas en dwarsaspekte te verbind.

Meer inligting: FORATOM se Standpapier Kernnavorsing en innovasie van die EU: in samewerking met Horizon Europe Missions.

Oor ons: Die Europese Atoomforum (FORATOM) is die Brusselse handelsvereniging vir die kernenergiebedryf in Europa. Die lidmaatskap van FORATOM bestaan ​​uit 15 nasionale kernverenigings en deur hierdie verenigings verteenwoordig FORATOM byna 3,000 Europese maatskappye wat in die bedryf werk en 1,100,000-werksgeleenthede ondersteun.

Kontak Jessica Johnson vir meer inligting: jessica.johnson@foratom.org.

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , ,

kategorie: 'N Voorblad, energie, EU, Kern energie

Kommentaar gesluit.