Elektrisiteit lei na die ren vir #CarbonNeutrality

| September 20, 2019

Dekarbonisering van die kragsektor neem vinniger toe in die EU. Opgedateer sleutel aanwysers Wys dat politieke optrede en finansiering nodig is om bykomende beleggings en elektrifisering van ander sektore te verseker.

Europa se diep ontwateringsambisies het 'n volledige transformasie van die manier waarop ons krag opwek en verbruik, in werking gestel. Koolstofneutrale bronne word vinnig die norm vir kragopwekking. 'N Nuwe stel sleutelaanwysers - die Kragbarometer wat vandag deur Eurelectric gepubliseer is - toon dat verdere politieke aksies nodig is om die sektore van die eindgebruik, soos vervoer, verwarming en energie-intensiewe nywerhede, betyds te ontbind.

Versnelende ontwatering van die kragsektor

In die kragsektor neem dekarbonisering vinniger toe. In 2018 was 58% van alle elektrisiteit wat in die EU geproduseer is koolstofneutraal. Hierdie neiging duur voort en verdiep in 2019. En teen 2030 word verwag dat 75% van alle kragopwekking koolstofneutraal sal wees. In dieselfde tydsraamwerk sal die balans van die oorblywende fossielkapasiteit na gas beweeg as gevolg van 'n versnelde steenkoolfasering, wat die CO2-intensiteit verder sal verminder. Verhoogde beleggings sal egter nodig wees om ooreengekome doelwitte vir hernubare energie te bereik, en die evolusie van ferm kapasiteit om voorsiening te maak, moet noukeurig dopgehou word.

Netbeleggings moet ook aansienlik verhoog word om 'n meer ingewikkelde kragstelsel te bedien wat groot hoeveelhede gedesentraliseerde opwekking verbind met 'n toenemende aantal elektriese voertuie, hittepompe en ander netwerktegnologieë. 'N Nuwe tariefstruktuur is nodig om voorsiening te maak vir hierdie beleggings en om die regte aansporings vir kliënte te gee.

“Dekarbonisering van die kragsektor is vinnig vooruit. Maar ons moet bykomende beleggings in opwekking en netwerke sien om op die regte spoor te bly ”, sê Kristian Ruby, sekretaris-generaal van Eurelectric.

Verhoogde aksie wat nodig is vir elektrifisering van vervoer

Bykomende beleggings sal ook nodig wees om ander energie te ontkool deur gebruik te maak van sektore soos verwarming, nywerheid en vervoer. Om die Europese energiestelsel ten volle te ontkarboniseer, moet die aandeel elektrisiteit in die totale energieverbruik amper verdriedubbel word - van 22% vandag tot minstens 60% teen 2050.

Die vervoersektor moet veral verander. Vandag is slegs 1% van die energie wat in vervoer gebruik word, elektries. Dit moet tot 63% styg om volledige ontbinding te bewerkstellig. Met die reeds ooreengekome CO2-standaarde vir motors en bestelwaens, word 30-40 miljoen elektriese motors deur 2030 verwag. Dit sal gepaard moet gaan met 'n ooreenstemmende versnelling van die implementering van laaiinfrastruktuur. Die hoeveelheid laadpunte wat in die algemeen beskikbaar is, moet oor die volgende 20 jaar meer as 10-vou word.

“In padvervoer het ons 'n politieke steun en finansieringsondersteuning nodig om die nodige laai-infrastruktuur uit te voer. En ons moet 'n plug-in-plug instel om die skakelaar na elektries so eenvoudig en so gerieflik as moontlik te maak vir verbruikers, ”sê Kristian Ruby.

Die kragbarometer van Eurelectric trek 'n parallel tussen die huidige toestand van die energiestelsel en die potensiële sektor vir ontwatering van die energiesektor. Op grond van vaste feite en syfers, maak die Barometer aanbevelings oor agt elemente wat noodsaaklik is vir 'n suksesvolle energie-oorgang. Die volledige ontleding sal tydens 'n toegewyde geleentheid in Straatsburg aan lede van die lede aangebied word.

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , ,

kategorie: 'N Voorblad, elektrisiteit inter, energie, EU

Kommentaar gesluit.