Vise-president Šefčovič is voorsitter van die 3rd-ronde politieke drilaterale gasbesprekings met #Russe en #Ukraine

| September 19, 2019

Vandag (19 September), die 3rd 'n rondte van drilaterale gesprekke op politieke vlak met Rusland en die Oekraïne oor die langtermyn-vervoer van gas deur die Oekraïne na 2019 vind in Brussel plaas. Voor die vergadering is vise-president Maroš Šefčovič van die Energie-unie (Foto) hou bilaterale samesprekings met sowel die afvaardiging van die Oekraïne onder leiding van Minister van Energie, Oleksiy Orzhel, as die afvaardiging van Rusland onder leiding van Minister van Energie, Alexander Novak. Die uitvoerende hoofde van Naftogaz en Gazprom is ook teenwoordig. Šefčovič het gesê: 'Ek is daarvan oortuig dat vooruitgang 'n sterk positiewe sein aan die mark en aan die verbruikers sal gee voor die winterseisoen.' Die samesprekings sal sentreer oor die volgende gebiede: hoe om die energie-reëls van die EU in die toekomstige raamooreenkoms te weerspieël, lengte van die toekomstige kontrak, die nodige volumes met buigsaamheid, en die tariewe. Vorige politieke drilaterale samesprekings het plaasgevind 17 Julie 2018 en op 21 Januarie 2019. Die vergadering van môre begin om 14h30 en word gevolg deur 'n perspunt deur vise-president Šefčovič in die VIP-hoek by 17. Dit sal regstreeks oorgedra word EbS.

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , , , , , ,

kategorie: 'N Voorblad, energie, energie mark, Energie sekuriteit, EU, Europese Kommissie, Europese Energie veiligheid strategie

Kommentaar gesluit.