#EuropeanRepublic

| September 18, 2019

Slegs Europese burgers kan Europa bou. Die vertroue op die regerende klasse tot dusver was 'n teleurstellende weg. Nasionale state het misluk om die Europese Republiek te stig omdat hulle dit nie wil hê nie. Hulle wil nie hul mag verloor nie. En vandag nog gaan hulle na Brussel om hul belange te verdedig, om hul visie op te lê, skryf Tommaso Merlo.

Hulle gaan kry, nie om te gee nie. Met hierdie ritme sal 'n Europese Republiek nooit gebore word nie. Slegs 'n politieke beweging van onder af kan genoeg momentum opwek om nasionale angs en selfsug te oorkom en 'n polities verenigde Europa te skep. As burgers die Europese Republiek regtig wil hê, moet hulle daarvoor veg, nie wag om aan hulle gegee te word nie. Soos die geskiedenis leer.

Baie lidlande het onder dieselfde nasionale republikeinse vlag verenig om streeksverskille en weerstand te oorkom. Dieselfde proses moet vir Europa gebeur. Slegs op hierdie manier weerspieël die ontluikende Kontinentale Republiek die wil van die mense en hul kultuur en waardes en sal dit dus 'n lang lewe hê. Tot dusver was die Europese eenwordingproses slegs gerieflik. Buiten die pragtige toesprake, het ons om ekonomiese en veiligheidsredes aangesluit.

Ons het gedeelde hulpbronne, markte, geldeenhede. En ons is verbonde aan mekaar met verdrae om die oorlogsgierige dwase van die verlede te vermy. Polities is die eenwording egter deur nasionale egoïsme en die miopie van die regerende klasse teruggehou. 'N Onervare traagheid wat die uitgediende sovranisme weer in die mode verander.

Asof baie burgers daarvan oortuig is dat terugkeer die enigste oplossing is omdat hulle nie vorentoe gaan nie. Burgers wat getref word deur 'n eindelose krisis en skokkende veranderinge wat antwoorde wil kry wat hierdie Europa tot dusver nie kon lewer nie. Omdat politiek nooit regtig gebore is nie, omdat dit deur partydige belange ingespan word, omdat dit verminder word tot 'n finansiële klub en koue burokrasie.

'N Institusionele en politieke model wat heeltemal onvoldoende is om tot die geboorte van 'n Europese Republiek te lei. Om daar te kom, benodig u 'n nuwe gewilde kiesbestandproses. En buiten die fassinerende ideale impuls, is daar toenemend meer konkrete redes vir Europese burgers om uiteindelik 'n gemeenskaplike politieke huis te hê. Die wêreld is besig om te swaai tussen die Verenigde State en China en ander kontinentale akteurs maak hul pad. Die ou en gefragmenteerde Europa blyk 'n flou refrein te wees van skarrende stemme. In plaas daarvan om 'n impak te hê, sukkel Europa om gebeure te volg.

'N Situasie wat gerieflik is vir diegene wat in beheer is en wat Europese burgers irrelevant maak. As hul idees, hul waardes. Die groot kwessies wat vandag mense se lewens raak, is almal wêreldwyd. Die ekonomiese krisis, massa-immigrasie, noodgevalle in die omgewing en klimaatsverandering, die oorloë wat die hele streke benadeel. Alle wêreldprobleme en slegs 'n verenigde kontinentale Republiek kan voldoende politieke massa hê om dit mee te hanteer. Om 'n invloed op sy eie toekoms te hê, is die Europese burgers se reg. 'N Reg wat te lank aan hulle geweier word.

Maar die Europese droom het nie in hul harte gesterf nie. En dit weerstaan ​​ondanks die feit dat die projek in groot moeilikheid verskyn. Maar as burgers die Europese Republiek regtig wil hê, moet hulle veg om dit op te bou. Slegs op hierdie manier sal die nuwe Res Publica hulle ten volle verteenwoordig, daarin slaag om die uitdagings van vandag te wen en 'n leidende rol op die internasionale toneel te speel.

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , ,

kategorie: 'N Voorblad, EU, Europese Kommissie, Mening

Kommentaar gesluit.