# Erasmus + - EU verhoog die deelname van Afrika-studente en personeel aan 2019

| September 13, 2019

Die EU het 'n bykomende € 17.6 miljoen belê om 8,500 nuut-gekeurde Afrikastudente en -personeel te ondersteun om aan Erasmus + in 2019 deel te neem. Hierdie toename in Erasmus + -finansiering is nog 'n stap in die rigting van die verbintenis wat president Jean-Claude aangekondig het Juncker in syne State of the Union toespraak 2018 het in September 35,000 Afrikaanse studente en navorsers deur 2020 ondersteun.

Minister van Onderwys, Kultuur, Jeug en Sport, Tibor Navracsics, het gesê: “Die bemagtiging van jong mense in Afrika is 'n sleutelrol in die bou van 'n beter toekoms. Dit beteken die bevordering van onderwys, en ons het hierdie jaar veral gefokus op die bevordering van samewerking met ondernemings om te verseker dat jong mense in Afrika al die vaardighede opdoen wat hulle benodig vir hul professionele lewe. Projekte wat innoverende leermetodes ondersteun, entrepreneurskap en geleenthede vir werk in sleutelareas soos voedsel, landboubesigheid en energietransformasie is die belangrikste kenmerke van hierdie jaar se keuring. Dit is die voordeel wat Erasmus + bied. ”

Internasionale kommissaris vir samewerking en ontwikkeling, Neven Mimica, het gesê: “Ons Afrika-Europa-alliansie handel eerstens oor mense. Ons wil in kwaliteit onderwys in Afrika belê. Ons wil die bande tussen Europese en Afrika-studente en instellings vir hoër onderwys versterk. Deur hulle die kans te gee om kennis uit te ruil en mekaar te inspireer, sal die inklusiewe sosio-ekonomiese groei 'n hupstoot gee en armoede en ongelykheid verminder. Boonop sal dit Afrika-studente toerus met die vaardighede wat hulle nodig het om ordentlike werk te vind. ”

Die resultate van die 2019 Erasmus + -oproep bring die totale aantal uitruilings tussen Afrika en Europa na 26,247 sedert die begin van die program in 2014 en is goed op dreef om die 2020-teiken te ondersteun om 35,000-mense te ondersteun, soos aangekondig in die Afrika-Europa Alliansie vir Volhoubare Belegging en Werk. Vanjaar sal 8,555 Europese en 4,649 Europese universiteitstudente en -personeel baat vind by uitruilings in 53 Afrikalande en die 34 Europese lande wat aan die Erasmus + -program deelneem. Studente kan tot een jaar in die buiteland bly, terwyl personeeluitruilings tot twee maande duur.

Die bykomende finansiering van € 17.6 miljoen - afkomstig van die eksterne finansiële instrumente van die Kommissie en die EU Trust Fund for Africa - het die deelname deur swart burgers met 'n totaal van 40% verhoog. Vir lande in Wes-Afrika en die Horing van Afrika het die aantal beurse meer as verdubbel danksy die ekstra geld. Dit het dit ook moontlik gemaak om meer lande by die program in te sluit, soos Eritrea, Sierra Leone, Liberië, Kongo en Burundi, en die aantal uitruilings te vergroot, veral vir Benin, Kaap Verde, Mali, Niger, Nigerië en Somalië. .

Daarbenewens, meeding teen die beste studente wêreldwyd, het 313 jong studente uit 33 Afrikalande beurse ontvang vir die Erasmus Mundus Gesamentlike meestersgraadprogramme. Dit is te danke aan 239-beurse van 27 Afrikalande in die vorige jaar se keuring. Afrikaanse instellings is toenemend betrokke by die onderrig van die Erasmus Mundus Joint Master-programme, met 46-instellings van die vasteland wat saamwerk om die 44-programme wat hierdie jaar gekies is, aan te bied. Dit wissel van gespesialiseerde universiteite tot navorsingsinstellings wat aktief is in gebiede soos aansteeklike siektes, biodiversiteit en ekosisteme, of om die krag van wolkrekenaarkunde te benut om die omgewing te bevoordeel.

35-projekte wat kapasiteitsbou in hoër onderwys bevorder wat ontwerp is om die gehalte en innovering van programme in Afrika-universiteite te verbeter, is vir ondersteuning gekies. Vanjaar se keuring beslaan 'n groter verskeidenheid lande as ooit tevore; Madagaskar, die Comore, Mauritanië en Guinee neem deel aan die meer tradisionele vennote, wat 'n teken is dat Erasmus + suksesvol uitreik na nuwe instellings op die kontinent.

Boonop is kleinskaalse projekte van 39 gekies vir befondsing wat bydra tot die opbou van kapasiteit in die jeugsektor saam met Afrika-vennote. Hierdie projekte, waarby jeugorganisasies en die nie-winsgewende sektor betrokke is (byvoorbeeld NRO's en sosiale ondernemings), bevorder informele leer en help jongmense om hul eie ondernemings te begin en 'n aktiewe rol in hul plaaslike gemeenskappe te speel.

agtergrond

Belê in inklusiewe en billike gehalte-onderwys vir almal is 'n sleutelprioriteit vir die EU, in ooreenstemming met die EU Doelwitte van die Verenigde Nasies vir Volhoubare Ontwikkeling. Onderwys op alle vlakke en investering in jongmense is noodsaaklik vir verbetering in vaardighede en indiensneming, vir volhoubare groei en vir aktiewe burgerskap.

Belê in mense deur in onderwys en vaardighede te belê, is een van die hoekstene van die Afrika-Europa Alliansie, wat daarop gemik is om die EU se vennootskap met Afrika na die volgende vlak te neem. Om dit te doen, stel die Kommissie voor om beleggings 'n hupstoot te gee, private beleggers verder te lok, om onderwys en vaardigheidsontwikkeling te ondersteun vir indiensneembaarheid, sowel as om handel te verhoog en die sakeklimaat te verbeter.

Buiten die instelling van nuwe gebiede en nuwe kanale vir samewerking, wil die Afrika-Europa-alliansie ook die potensiaal van die bestaande EU-programme vir internasionale samewerking benut. Die uitbreiding van addisionele befondsing aan Erasmus + bevorder die deelname deur mense in Afrika en organisasies met die doel om die mobiliteit van 35,000-studente en navorsers van die vasteland van Afrika deur 2020 te ondersteun, wat tot 'n totale aantal 105,000 deur 2027 lei.

Erasmus + is die Europese Unie-program vir onderwys, opleiding, jeug en sport vir die periode 2014-2020. Erasmus + finansier akademiese en jeugmobiliteit en samewerking tussen Europa en ander streke in die wêreld, insluitend Afrika, waar dit aktiwiteite ondersteun wat ooreenstem met die EU se beleidssamewerkingsprioriteite op die vasteland. Afrika-lande kon sedert 2014 aan Erasmus + as vennootlande deelneem.

Meer inligting

Inligtingsblad

Afrika-Europa Alliansie

Die Afrika-EU vennootskap

Erasmus+

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , ,

kategorie: 'N Voorblad, Onderwys, Erasmus, Erasmus +, EU, Europese Kommissie

Kommentaar gesluit.