Die Europese Unie lei steeds wêreldwye stryd teen #ClimateChange

| September 12, 2019

Op 11 September het die Europese Kommissie 'n mededeling aanvaar waarin die EU se verbintenis tot versnelde klimaatsambisie bevestig word. Ter voorbereiding op die klimaataksie-beraad deur die Verenigde Nasies se sekretaris-generaal in New York op 23 September, onthou die Kommissie dat die Europese Unie aan die voorpunt van wêreldwye klimaatsaksie was, onderhandel oor 'n inklusiewe internasionale raamwerk om op hierdie uitdaging te reageer, terwyl sy binnelands opgetree het met eenheid, spoed en beslissendheid. Die EU het konkrete aksies agter sy verbintenisse van Parys-ooreenkoms geplaas, in ooreenstemming met die Juncker-kommissie se prioriteit is om 'n Energie-unie met 'n toekomsgerigte beleid oor klimaatsverandering op te stel.

Maroš Šefčovič, visepresident van die Energie-unie van die kommissie, het gesê: “Met die Parys-ooreenkoms het alle partye die eerste keer daartoe verbind om die uitstoot te verminder. Ons moet nou seker maak dat hierdie verlagings betyds genoeg is om die ergste van die klimaatkrisis te vermy. Die Europese Unie sal die vrug van ons werk aan die Energie-unie na New York bring: 'n realistiese perspektief van 'n klimaatneutrale Europa deur 2050, gerugsteun deur ambisieuse beleid wat in bindende wetgewing uiteengesit is. Die EU het verseker dat alle sektore bydra tot die oorgang. Op die klimaataksie-beraad hoop ons dat ons planne ander lande sal inspireer, en ons hoop om geïnspireer te word. Ons boodskap is eenvoudig: Europa lewer. ”

Klimaataksie en energiekommissaris Miguel Arias Cañete het gesê: “Die Europese Unie het 'n kragtige verhaal om op die VN se klimaatberaad later vandeesmaand te vertel. Ons is 'n globale klimaatleier en ons klimaataksie is 'n uitstekende voorbeeld van lewering, ook in die konteks van ons langtermynstrategie-proses. Die EU se benadering is om te verseker dat die klimaatambisie nie net oor wesensdoelwitte handel nie, maar oor die werklike nakoming van ons beloftes, om seker te maak dat die doelwitte nagekom word en die vermindering van vrystellings sal plaasvind. Soos blyk uit die EU-opname wat vandag gepubliseer is, het ons benadering 'n baie sterk mandaat van ons burgers. Ek is trots om hierdie boodskappe ook in New York te deel. ”

Die Europese Unie is die eerste groot ekonomie wat 'n wettig bindende raamwerk in plek gestel het om sy beloftes kragtens die Parys-ooreenkoms te lewer, en dit is suksesvol oorgedra na 'n ekonomie met 'n lae emissie, met die oog op klimaatsneutraliteit deur 2050. Ambisieuse klimaataksie geniet sterk demokratiese steun. Volgens die jongste spesiale Eurobarometer oor klimaatsverandering soos vandag gepubliseer, glo 93% van die Europeërs dat klimaatsverandering 'n ernstige probleem is.

Boonop is die EU en sy lidlande, getrou aan hul toewyding aan multilaterale wetenskapsbehandeling, besig om voor te berei om teen vroeë 2020 'n langtermynstrategie te kommunikeer met die doel om klimaatsneutraliteit te bewerkstellig deur 2050, soos voorgestel deur die Kommissie. Die Kommissie het sy visie vir 'n welvarende, moderne, mededingende en klimaatneutrale ekonomie in November 2018 en 'n groot meerderheid van die lidlande onderskryf hierdie visie in Junie 2019. Volgens die Eurobarometer het 92% van die Europeërs gesteun om die EU-klimaatneutraal deur 2050 te maak. Ingevolge die Parys-ooreenkoms moet alle partye 'n langtermynstrategie voorlê deur 2020.

agtergrond

Die EU lewer steeds sy verpligtinge na.

Die EU het die mees omvattende en ambisieuse wetgewende raamwerk rakende klimaatsaksie en dit is suksesvol besig om na 'n ekonomie met lae emissies oor te skakel, met die oog op klimaatsneutraliteit deur 2050 - tussen 1990 en 2017 is die uitstoot van kweekhuisgasse met 23% verminder terwyl die ekonomie gegroei het. met 58%.

Die EU het reeds sy 2020-teiken vir die vermindering van kweekhuisgasvrystelling te veel bereik en het sy unieke bindende wetgewende raamwerk voltooi wat ons in staat sal stel om ons klimaatsteikens vir 2030 te oorleef. Terselfdertyd het die EU-aanpassingstrategie sedert 2013 nasionale, streeks- en plaaslike aanpassingsaksies aangemoedig.

Die EU is bewus daarvan dat ons uitstoot slegs ongeveer 9% van die wêreldwye totaal uitmaak, en die EU se uitreik en samewerking, finansieel en tegnies, gaan steeds na alle vennootlande. Die EU bly die wêreld se grootste donateur van ontwikkelingshulp en die grootste donateur vir klimaatsfinansiering ter wêreld. Die bydraes van die EU en sy lidlande, wat meer as 40% van die wêreld se openbare klimaatfinansiering voorsien, het meer as verdubbel sedert 2013, wat jaarliks ​​€ 20 miljard beloop.

Sterk steun van burgers

Voor die Verenigde Nasies se klimaataksie-beraad het die Kommissie 'n spesiale Eurobarometer oor klimaataksie en energie uitgevoer, wat toon dat die burgers in alle EU-lidstate die aksies wat gedoen is om klimaatsverandering te beveg oorweldigend ondersteun, en wil hê dat die EU en nasionale leiers moet vergroot hul ambisies in hierdie verband en versterk die veiligheid van Europa.

Die Eurobarometer wys dat 93% van die Europeërs glo dat klimaatsverandering 'n 'ernstige probleem' is, en 79% beskou dit as 'n 'baie ernstige probleem'. In vergelyking met die laaste Eurobarometer in 2017, het klimaatsverandering die internasionale terrorisme verbygesteek omdat dit beskou word as die tweede ernstigste probleem wat die wêreld vandag in die gesig staar, na armoede, honger en 'n gebrek aan drinkwater.

Die persentasie Europese burgers wat persoonlike stappe gedoen het om klimaatsverandering te beveg, het in alle EU-lidstate toegeneem tot 'n EU-gemiddelde van meer as nege uit tien burgers (93%). Die resultate van die Eurobarometer toon ook dat die nasionale regerings hul eie teikens vir energiedoeltreffendheid en hernubare energie (92%) verhoog, en meer openbare geld aan hernubare energie gee (84%). 'N Sterk meerderheid van die Europeërs (72%) is van mening dat die vermindering van energie-invoer 'n positiewe uitwerking op die ekonomie en energiesekuriteit sal hê, en 92% glo dat die EU toegang tot energie vir alle EU-burgers moet verseker.

Meer inligting

Kommunikasie oor die 2019-klimaataksie-beraad aangebied deur die Verenigde Nasies se sekretaris-generaal in New York

Spesiale Eurobarometer vir klimaatsverandering met spesifieke gegewensbladsye vir die lidstaat

Spesiale Eurobarometer oor energie met spesifieke feiteblaaie van die lidstaat

Skoon planeet vir alle kommunikasie

Die Energie-unie: van vison tot werklikheid

Feiteblad oor die nuwe wetgewende raamwerk vir energie- en klimaatsaksie

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , ,

kategorie: 'N Voorblad, Klimaatverandering, CO2 uitstoot, omgewing, EU, Europese Kommissie

Kommentaar gesluit.