Volgens die nuwe verslag is reëls oor energiebelasting nie in pas met #EUEnergie en klimaatsambitie nie

| September 12, 2019

EU-reëls oor energiebelasting lewer nie meer dieselfde positiewe bydrae as toe hulle die eerste keer in 2003 in werking getree het nie, volgens 'n nuwe verslag gepubliseer deur die dienste van die Kommissie vandag (12 September).

Alhoewel die evaluering van die richtlijn vir energiebelasting (ETD) geen beleidsaanbevelings maak nie, word daar ondersoek ingestel na hoe meer omgewingsvriendelike beleide die breër verbintenisse tot klimaatsverandering beter kan ondersteun. Die EDT stel reëls neer vir die belasting van energieprodukte wat gebruik word as motor- of verhittingsbrandstof en vir elektrisiteit.

Die verslag van vandag toon dat hoewel dit aanvanklik 'n positiewe bydrae tot die interne mark gelewer het, die huidige reëls nie bydra tot die nuwe EU-regulatoriese raamwerk en beleidsdoelstellings op die gebied van klimaat en energie nie, waar tegnologie, nasionale belastingkoerse en energiemarkte almal ontwikkel het. aansienlik oor die afgelope 15 jaar. Daar bestaan ​​byvoorbeeld geen verband tussen die minimum belastingkoerse op brandstof en hul energie-inhoud en CO2-emissies nie. Die evaluering wys ook daarop dat die groot uiteenloping in die nasionale belastingbelastingkoerse nie in ooreenstemming is met ander beleidsinstrumente nie, en dit kan lei tot versplintering van die interne mark, 'n probleem wat vererger word deur die wydverspreide gebruik van opsionele belastingvrystellings. In die tyd toe die EU sy ambisie aansienlik verhoog het deur nuwe klimaatsteikens vir 2030 op te stel - insluitend die vermindering van kweekhuisgasvrystellings met ten minste 40% in vergelyking met die 1990-vlakke, het die EU se raamwerk vir energiebelasting nie tred gehou nie. Die ETD weerspieël byvoorbeeld nie die huidige mengsel van energieprodukte op die mark in die EU nie. Die evaluering kom tot die gevolgtrekking dat oorvleueling, gapings en teenstrydighede die EU-doelstellings op die gebied van energie, omgewing, klimaatsverandering en vervoer aansienlik belemmer.

Die volledige verslag is beskikbaar hier afgelaai word. Die publikasie van vandag is deel van die Kommissie se Regulatory Fitness and Performance (REFIT) -program en volg op ons bloudruk vir 'n oorgang na QMV-besluitneming op die gebied van klimaats- en energiebelasting wat vroeër vanjaar gepubliseer is. Dit kom as die ministers van Finansies van die EU voorberei om die EU-argitektuur vir energiebelasting te bespreek tydens hul vergadering die naweek in Helsinki.

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , ,

kategorie: 'N Voorblad, energie, energie mark, EU, Europese Kommissie

Kommentaar gesluit.