Meer as die helfte van die EU-regerings versuim om 'n plan te lewer om #Air-besoedeling te besnoei

| September 11, 2019
Vyf maande na die sperdatum wag die EU-amptenare nog op vyftien lidlande om hul programme te bespreek om luggehalte te verbeter.

Nasionale regerings moes teen April 2019 omvattende gedetailleerde planne indien om hul nasionale uitstoot van gevaarlike besoedelingstowwe - die sogenaamde 'National Air Pollution Control Programme (NAPCP)' - te verminder, maar vyf maande later het die helfte daarvan gelewer.

Margherita Tolotto, polisieman op die gebied van die lugveiligheid, het gesê: "Dit is 'n ongelooflike kommerwekkende teken: deur hierdie wetlike verpligting te ignoreer, versuim die nasionale regerings hul plig om skoner lug te lewer."

Van die vyftien lande wat nie 'n finale plan ingedien het nie, het Kroasië, Ierland, Letland en Slowakye slegs 'n konsepweergawe ingedien, terwyl Bulgarye, Tsjeggië, Frankryk, Griekeland, Hongarye, Italië, Luxemburg, Malta, Roemenië, Slowenië en Spanje dit nie gedoen het nie lê enige plan in, wys a lys gepubliseer deur die Europese Kommissie.

Soos aangetoon deur die golf van oortredingsprosedures oor luggehalte die afgelope jare [1]te veel lidlande doen nie genoeg om lugbesoedeling aan te pak en hul burgers se gesondheid te beskerm nie.

Regerings moet deur middel van hul NAPCP uiteensit hoe hulle die nasionale teikens vir die vermindering van emissies vir 2020 en 2030, waaroor hulle ooreengekom het tydens die aanvaarding van die hersiene Nasionale richtlijn vir emissieplafonne minder as drie jaar gelede. [2] Hierdie richtlijn is 'n aanvulling op die rol van die EU se standaarde vir luggehalte, wat die maksimum konsentrasievlakke bepaal vir sekere besoedelende stowwe in die lug wat ons inasem.

Tolotto het gesê: “Nasionale regerings moet ophou om met die gesondheid van die burgers te speel en so gou as moontlik uit te klaar hoe hulle van plan is om hul minimum verpligtinge na te kom om lugbesoedeling te sny. Daar is geen tyd om te verloor nie. '

[1] Die EEB volg al jare lank gevalle van oortreding van luggehalte. In Julie 2019, die Kommissie het Bulgarye en Spanje voor die hof gestuur vir die herhaaldelike oortreding van die EU se lugkwaliteitstandaarde. In 2018, Duitsland, die Verenigde Koninkryk, Frankryk, Italië, Roemenië en Hongarye het 'n oortredingsprosedure gehad. dit chronologiese lys van persverklarings hou die verhaal oor 20017 en 2018.[2] Lidstate se beleid en maatreëls om die uitstoot van lugbesoedeling te verminder word ook toeganklik gemaak deur die Europese Omgewingsagentskap.

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , ,

kategorie: 'N Voorblad, Kwaliteit van die lug, omgewing, EU, Besoedeling

Kommentaar gesluit.