Europeërs 'vertrou die VSA nie meer op veiligheid nie' - verslag #ECFR

| September 11, 2019

Drie jaar na die Trump-presidentskap, en enkele dae na Mike Pompeo se besoek aan Brussel, glo die meeste Europeërs dat hulle nie meer op die VSA kan vertrou om hul veiligheid te waarborg nie. Nuwe peilings onthul dat vertroue in die VSA weggeval het en dat die Europeërs toenemend na die EU soek om hul buitelandse beleidsbelange te verdedig, volgens 'n groot verslag wat vandag (11 September) gepubliseer is deur die Europese Raad op Buitelandse Sake Verhoudings (ECFR).

Die verslag, getiteld "Gee die mense wat hulle wil: gewilde vraag na 'n sterk Europese buitelandse beleid ' en gebaseer op onderhoude met 60,000-mense in 14-EU-lande, het hulle ook gevind dat meerderhede van die Europeërs wil hê dat die leiers van die EU verdere uitbreiding van die blok moet verhoed, en 'n pan-Europese reaksie op hul veiligheid moet eis, en die vrees vir klimaatsverandering en migrasie. Bowenal wil die Europeërs 'n meer selfversorgende EU hê wat gevegte wat nie tot stand kom nie, vermy, opstaan ​​teen ander magte op die vasteland en krisisse wat sy belange beïnvloed, hanteer.

Die bevindinge en ontleding van hierdie verslag-gesteunde verslag kom op 'n belangrike tydstip vir Europa, met die verkiesing van die president van die Europese Kommissie Ursula von der Leyen om haar politieke span later vandag aan te bied, en 'n reeks moontlike ontwrigtende nasionale verkiesings in Oostenryk en Pole, hierdie herfs. Die vrylating van die verslag kom ook teen die agtergrond van eskalerende handelsgeskille tussen China en die VSA; opkomende bewyse van Russiese inmenging in die Westerse verkiesing; en die moontlike ontrafeling van internasionale ooreenkomste oor aardverwarming en kernontwapening. Dit is sake wat na verwagting die verrigtinge sal oorheers tydens die Algemene Vergadering van die Verenigde Nasies in New York.

Die studie voer aan dat die siening, wat onder die leiers van Europa gedeel word, dat toenemend nasionalistiese kiesers nie die kollektiewe buitelandse beleid van die EU sal duld nie, verouderd is. Die stembus van die ECFR dui daarop dat kiesers in die lidlande van die blok ontvanklik is vir die idee van 'strategiese soewereiniteit' - dit wil sê die sentralisering van mag in sleutelareas - as die EU homself bekwaam en doeltreffend kan vertoon. Die verslag suggereer dat, hoewel daar nie 'n gekwalifiseerde meerderheid in die EU-27 oor alle gebiede van buitelandse beleid bestaan ​​nie, daar uitsonderings is, en gebiede van eenstemmigheid - oor kwessies soos verdediging en veiligheid, migrasie en klimaatsverandering - wat die EU kan die komende jare benut en vorentoe neem.

Terwyl die publiek die idee ondersteun dat die EU 'n samehangende wêreldaktor sal word, is daar ook 'n toenemende uiteenlopendheid tussen die Europeërs en hul verkose regerings oor sake wat wissel van handel, Europa se toekomstige verhouding met die VSA, en die EU-toetreding van lande in die Westerse Balkan. Met so 'n kloof van mening is die risiko dat kiesers hul steun vir die Europese optrede, wat hulle in die onlangse verkiesing in die Europese parlement en die nasionale verkiesing aangebied het, kan terugtrek.

Die Europeërs moet nog daarvan oortuig wees dat die EU kan verander van sy huidige gang van gebrek aan optrede en voorkoming, lui die verslag. Die nuwe span van die raamwerk, wat bestaan ​​uit Joseph Borrell, as hoë verteenwoordiger van die Unie vir Buitelandse Sake en Veiligheidsbeleid, en Ursula von der Leyen, as president-verkies van die Europese Kommissie, moet hierdie werklikheid aanvaar en hul kantore gebruik om die EU se buitelandse buitelandse sake weer te begin in ooreenstemming met die openbare vraag.

Daar is 'n risiko, waarsku dit, ná die onverwagse groot opkoms in die Europese verkiesing en die sterk vertoning van nasionalistiese partye, soos Marine Le Pen se Front National in Frankryk en Matteo Salvini se Lega-party in Italië, sal leiers in Brussel rus op hul louere. 'Hulle moet onthou dat driekwart van die Europeërs voor die stemming óf gevoel het dat hul nasionale politieke stelsel, hul Europese politieke stelsel of albei gebreek is', lui dit: 'tensy Europa in die volgende vyf jaar emosionele resonante beleid skep, oortuig 'n kiesers dat die politieke stelsel verbreek is, sal dit waarskynlik nie die EU 'n tweede keer die voordeel van die twyfel gee nie, 'lui die verslag.

In sy ontleding bevind die ECFR-verslag:

 • Europeërs wil hê dat die EU 'n sterk, onafhanklike, nie-konfronterende akteur moet word wat kragtig genoeg is om nie kant te hou of aan die genade van buite-magte te staan ​​nie. In potensiële konflikte tussen die VSA en Rusland, sou 'n meerderheid kiesers in feitlik elke land verkies dat die EU neutraal sou bly, en 'n middelweg tussen hierdie mededingende magte sou volg.
 • Europeërs is versigtig vir China en die groeiende invloed daarvan in die wêreld- met nie meer as 8% van die kiesers in die ondervra-lidlande wat dink dat die EU eerder met Beijing as Washington moet saamstaan ​​in die geval van 'n Amerika-China-konflik. Die oorweldigende begeerte van die publiek in elke lidstaat is om neutraal te bly - 'n posisie wat byna driekwart (73%) van die kiesers in Duitsland en meer as 80% van die kiesers in Griekeland en Oostenryk beklee.
 • Europeërs is oor die algemeen gaaf oor die uitbreiding van die EU, met kiesers in lande soos Oostenryk (44%), Denemarke (37%), Frankryk (42%), Duitsland (46%),en Nederland (40%), vyandig teenoor lande in die Wes-Balkan wat by die EU aansluit. Slegs in Roemenië, Pole en Spanje word meer as 30% van die publiek ondersteun vir al hierdie lande om toetreding te kry.
 • Europeërs wil optrede van die EU teen klimaatsverandering en migrasie hê. Meer as die helfte van die publiek in elke land wat ondervra is - afgesien van Nederland - dink dat klimaatsverandering bo die meeste ander kwessies geprioritiseer moet word. Intussen verkies die Europese kiesers groter pogings om die buitegrense van die EU te polisieer, en ten minste die helfte van die kiesers in elke lidland verkies toenemende ekonomiese hulp aan ontwikkelende lande om migrasie te ontmoedig. Europeërs stem ook oorweldigend saam dat konflik 'n groot dryfveer was vir die migrasie-stryd op die vasteland - met kiesers in 12 van die 14 van mening dat die EU meer moes gedoen het om die Sirië-krisis vanaf 2014 aan te spreek.
 • In die algemeen vertrou Europeërs meer vertroue in die EU as hul nasionale regerings om hul belange teen ander wêreldmagte te beskerm- hoewel baie kiesers in talle lidlande nie die VSA of die EU vertrou nie (in Italië, Duitslanden Francethis was die siening van ongeveer vier uit tien kiesers; in die Tsjeggiese Republiek en Griekeland, was dit die mening van meer as die helfte van hulle.) Kiesers vertrou die VS waarskynlik oor die EU in Pole - maar selfs hier was dit die posisie van minder as 'n vyfde van die kiesers.
 • Kiesers is skepties oor die huidige vermoë van die EU om hul ekonomiese belange in handelsoorloë te beskerm. Die grootste deel wat hierdie siening hou, is in Oostenryk (40%), die Tsjeggiese Republiek (46%), Denemarke (34%), Nederland (36%), Slowakye (36%), en Swede (40%). Minder as 20 persent van die kiesers in elke lidland voel dat hul belange van die land goed beskerm word teen aggressiewe Chinese mededingingspraktyke. Nietemin is hulle van mening dat die EU of hul nasionale regering hierdie probleem moet aanspreek.
 • In Iran ondersteun die meerderheid van die Europeërs (57%) die pogings van die EU om die gesamentlike omvattende plan van aksie te handhaaf(JCPOA) 'kernooreenkoms' met Iran. Die steun vir die transaksie is die sterkste in Oostenryk (67%) en die swakste in Frankryk (47%).
 • Groot hoeveelhede kiesers glo dat Rusland politieke strukture in Europa probeer destabiliseer, en dat regerings hul land onvoldoende beskerm teen inmenging in die buitelandLaasgenoemde gevoel word gedeel in Denemarke, (44%), Frankryk (40%), Duitsland (38%),Italië (42%), Pole (48%), Roemenië (56%), Slowakye (46%), Spanje (44%) en Swede (50%).
 • Oor Rusland beskou meer as die helfte van die Europese kiesers in elke land die huidige EU-sanksiebeleid as 'n regverdige 'gebalanseerde'of nie moeilik genoeg nie - afgesien van in Oostenryk, Griekeland, Slowakye. Ondersteuning vir 'n moeiliker beleid was die sterkste in Pole (55%) en die swakste in Slowakye (19%).
 • Europa se kiesers is verdeeld oor die vraag of hul land in die NAVO- of EU-verdedigingsvermoëns moet belê. Onder die ondersteuners van partye in die regering, La République En Marche! kiesers in Frankryk het die sterkste voorkeur vir beleggings in die verdediging deur die EU (78%) eerder as die NAVO (8%), terwyl kiesers van die Regs- en Justisieparty in Pole die sterkste voorkeur vir NAVO het (56%) in vergelyking met die EU-verdedigingsvermoë (17% ).
 • Kiesers glo dat as die EU môre sou opbreek, een van die belangrikste verliese die vermoë van die Europese state sou wees om saam te werk aan veiligheid en verdediging, en om as 'n kontinentgroot mag op te tree in kompetisies met wêreldspelers soos China, Rusland en die Verenigde State. Hierdie gevoel word gedeel deur 22% in Frankryk en 29% in Duitsland.

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , , , ,

kategorie: 'N Voorblad, EU, Mening, US

Kommentaar gesluit.