#Vergaan in chaos nadat die hof beslis dat die skorsing van die parlement onwettig was

| September 11, 2019
Eerste minister Boris Johnson se skorsing van die Britse parlement was onwettig, het 'n Skotse hof vandag (11 September) beslis, wat onmiddellik gevra het dat wetgewers moet terugkeer om te werk as die regering en die parlement stry oor die toekoms van Brexit, skryf Michael Holden en Guy Faulconbridge van Reuters.

Die hoogste appèlhof in Skotland het beslis dat Johnson se beslissing om die parlement van Maandag tot 14 Oktober voor te berei of op te skort, onwettig was - 'n slag vir die regering omdat hy poog om die Europese Unie op 31 Oktober met of sonder 'n ooreenkoms te verlaat.

Met sewe weke totdat Brittanje die EU gaan verlaat, is die regering en die parlement in konflik oor die toekoms van Brexit, met moontlike uitkomste wat wissel van vertrek sonder 'n ooreenkoms tot 'n ander referendum wat die egskeiding kan kanselleer.

“Ons vra dat die parlement onmiddellik herroep word,” sê Joanna Cherry, wetgewer van die Skotse Nasionale Party, wat die uitdaging gelei het, nadat die Skotse Hof van Sessie beslis het dat die bevoegdheid nietig verklaar moet word.

'U kan die wet nie straffeloos oortree nie, Boris Johnson.'

Die regering sal teen die uitspraak appèl aanteken by die Hooggeregshof, die hoogste regterliggaam van die Verenigde Koninkryk, en 'n amptenaar het gesê Johnson glo die parlement bly geskors hangende 'n beslissing deur die hof.

Nogtans het 'n groep opposisiewetgewers buite die 800-jarige paleis van Westminster vergader en geëis.

Johnson het op 28 Augustus aangekondig dat die parlement vooraf toegewys sal word, en gesê die regering wil die skorsing hê, sodat hy 'n nuwe wetgewende agenda kan begin.

Teenstanders het gesê die werklike rede is om debat en uitdagings vir sy Brexit-planne te beëindig. Die hof het dokumente aangetoon wat gewys het dat Johnson weke lank voorbehou is voordat hy koningin Elizabeth formeel gevra het om die wetgewer te skors.

Buckingham-paleis wou nie kommentaar lewer op die beslissing nie en sê dat dit 'n saak van die regering is.

Dominic Grieve, een van die 21-Brexit-rebelle wat verlede week uit Johnson se Konserwatiewe Party gegooi is, het gesê dat as Johnson die koningin mislei het, hy moet bedank.

Johnson, wat 'n voorhoede was vir die Stemverlof-veldtog tydens die 2016-referendum, toe 52 persent van die kiesers Brexit gesteun het, het die opposisie-klagtes verwerp dat hy die parlement die reg ontneem om op 'n ondemokratiese manier oor Brexit te debatteer.

Johnson se bod om op te hou met die blok “doen of sterf” op Okt. 31 het die buffers getref: die parlement het hom beveel om Brexit tot 2020 uit te stel, tensy hy 'n ooreenkoms tref terwyl 'n nuwe Brexit-party konserwatiewe kiesers dreig.

Na drie jaar van die verwoede Brexit-krisis is die Britse politiek in beroering, met die premier wat deur die parlement geblokkeer is en 'n verkiesing of selfs 'n tweede referendum oor die kaarte.

In 'n uitspattige uitspraak het die Skotse regters beslis dat die hoofrede vir die skorsing van die parlement was om die wetgewers te bekamp en Johnson toe te laat om 'n Brexit-beleid te onderneem.

'Dit was 'n ernstige saak van 'n duidelike versuim om aan die algemeen aanvaarde gedragsstandaarde van openbare owerhede te voldoen,' het een regter, Philip Brodie, afgesluit volgens 'n opsomming van die hofuitspraak.

Regter James Drummond Young het vasgestel dat “die enigste afleiding wat gemaak kon word, was dat die Britse regering en die premier die parlement wou beperk”, het hy bygevoeg.

Verlede week het die Hooggeregshof van Engeland en Wallis 'n soortgelyke uitdaging van die veldtog verwerp, was 'n politieke nie 'n geregtelike saak nie.

Die 2016-Brexit-referendum het getoon dat 'n Verenigde Koninkryk oor veel meer as die EU verdeeld is, en het aanleiding gegee tot sielsoeking oor alles van afskeiding en immigrasie tot kapitalisme, ryk en moderne Britsheid.

Dit het ook 'n burgeroorlog in beide die grootste politieke partye van Brittanje veroorsaak, omdat dekades van die wetgewers die lot van die Verenigde Koninkryk bo die partylojaliteit beskou.

Die afdelings in die opposisie-Arbeidersparty oor Brexit was Woensdag ten toon gestel toe die adjunkleier, Tom Watson, gesê het hy ondersteun die dringendheid vir 'n tweede referendum voor 'n vroeë nasionale verkiesing.

'Laat ons dus met Brexit, in 'n referendum, handel waar elke persoon kan sê. Dan kom ons saam en veg 'n verkiesing op Arbeid se positiewe sosiale agenda op ons eie voorwaardes, nie op Boris Johnson se Brexit' doen of sterf 'nie,' ' gesê in 'n toespraak in Londen.

Sy argument, wat hom in stryd bring met die leier Jeremy Corbyn, is dat 'n verkiesing nie die dooiepunt oor Brexit kan oplos nie. Corbyn sê Arbeid sal die mense 'n tweede referendum aanbied oor 'n geloofwaardige opsie om na 'n verkiesing in die EU te bly.

Nigel Farage, leier van die Brexit-party wat stemme van albei hoofpartye kon wegneem, het Johnson Woensdag 'n verkiesingsverdrag aangebied, maar het gesê dat, tensy daar 'n skoon onderbreking met die EU is, die konserwatiewe '' '' '' regtig '' skop '' sou wees in enige verkiesing. en kon nie 'n meerderheid wen nie.

“As ons verder gaan as die 31 Oktober en ons steeds 'n lid van die Europese Unie is - wat toenemend waarskynlik lyk - dan sal baie stemme van die Konserwatiewe Party na die Brexit-party verskuif,” het Farage aan verslaggewers gesê.

Johnson het 'n ooreenkoms met Farage uitgesluit.

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , , ,

kategorie: 'N Voorblad, Brexit, Konserwatiewe Party, EU, Nigel Farage, UK

Kommentaar gesluit.