#BorisJohnson het 'n duidelike pad na afwatering van sleutel #Voedsregulasies in die strewe na VK / Amerikaanse handelstransaksie, waarsku #UKTPO

| September 11, 2019

Die Britse publiek staar die vooruitsigte van afgewaterde voedselregulasies in die gesig nadat Brexit met die parlement min gesê het, waarsku die UK Trade Policy Observatory (UK TPO).

Nuwe ontleding deur regskenners by die Britse TPO van die Universiteit van Sussex, waarsku dat streng regulering, wat tans sommige van die meer kontroversiële Amerikaanse voedselprodukte uit die Britse supermarkrakke beperk, met die minimum parlementêre ondersoek deur middel van statutêre instrumente (SI's) verwyder kan word.

Die EU-onttrekkingswet 2018 het die instelling van meer as 10,000 bladsye nuwe wetgewing toegelaat om die EU-reëls, insluitend voedselveiligheid, te behou. Sommige hiervan bied ministers 'n uitgebreide ruimte om toekomstige veranderinge aan wetgewing oor voedselveiligheid aan te bring, veral potensieel beduidende toegewings aan die VSA ten opsigte van GM-gewasse en plaagdoders, in die strewe na 'n handelstransaksie sonder om te kyk na die primêre wetgewing. voorsien.

Die gebruik van SI's sal 'n Britse premier, wat vasbeslote is om die opposisie teen die losmaking van die Britse wetgewing oor voedselveiligheid te oorkom, 'n betreklike duidelike weg tot bekragtiging van 'n VSA-Britse VTA gee - veral omdat die Britse parlement 'n baie swakker invloed op verdragsonderhandeling het in vergelyking met beide die VSA of die EU.

So 'n skuif kan by die Britse publiek buitengewoon ongewild wees, 82% van die Britse publiek wil 'n hoë voedselstandaard handhaaf bo 'n Amerikaanse handelsooreenkoms, en die toekomstige voedselhandel met die EU, wat verantwoordelik is vir ongeveer 70% van die Britse voedseluitvoer, kan skade berokken.

Hierdie risiko is die beste van toepassing indien daar nie 'n ooreenkoms of 'n scenario van 'n basiese vryehandelsooreenkoms met die EU is nie. Die parlement sal slegs beperkte maniere van opposisie hê deur die bekragtiging van 'n FTA of spesifieke SI's te blokkeer.

Dr Emily Lydgate, senior lektor in omgewingsreg aan die Universiteit van Sussex en mede -genoot van die Britse Observatorium vir handelsbeleid, het gesê: “In die geval van geen ooreenkoms of 'n basiese vrye-handelsooreenkoms tussen die EU en die UK nie, sal die Britse regering onder druk wees om 'n sukses van Brexit te maak deur middel van nuwe handelsooreenkomste.

“Die kommer is dat ministers 'n uitgebreide ruimte het om aansienlike toegewings vir voedselveiligheid te maak ten einde 'n ooreenkoms met die VSA te bereik, moontlik te midde van teëspoed van verbruikers of voedselprodusente wat hulle bekommerd sal wees oor die verlies van toegang tot die EU-mark.

“Die VSA het lankal gekla oor die EU se gevaargebaseerde benadering om sommige plaagdoders kategorieë te verbied, eerder as om hul residue toe te laat, en ook oor die lang EU-proses om goedkeuring te doen vir nuwe geneties gemodifiseerde gewasse, wat die Amerikaanse handelsverteenwoordiger (USTR) beraam dat dit die koste van VS landbou $ 2 miljard per jaar. ”

Chloe Anthony, 'n LLM-student aan die Universiteit van Sussex, het gesê: “Die werklike risiko is dat SI's ministers baie mag gee op kontroversiële beleidsterreine wat die VSA baie hard sal probeer hervorm.

"Deur middel van SI's het die Britse ministers die vermoë om regulasies te wysig, te herroep en uit te vaardig oor die werking van aktiewe bestanddele in plaagdoders, die maksimum residuvlakke wat in voedsel toegelaat word, en die GMO-aansoek- en -magtigingsproses."

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , , ,

kategorie: 'N Voorblad, Brexit, EU, Kos, Novel kos, Organiese kos, UK

Kommentaar gesluit.