EU frustreer frustrasie met #Brexit, maar 'n 'nee' vir uitbreiding is waarskynlik nie

| September 10, 2019

Aangesien frustrasie met die Britse Brexit-krisis oor die hele Europa heen styg, het Frankryk en Nederland die vooruitsig geopper dat die Europese Unie 'n versoek van premier Boris Johnson om die egskeidingsdatum vanaf 31 Oktober te verleng, kan verwerp, skryf John Chalmers van Reuters.

Terwyl die geduld in die hoofstede van die EU se ander lede van die EU, 27, maar min geduld het, meen min dat dit waarskynlik is dat hul leiers Brittanje sal dwing tot 'n chaotiese uitgang wat 'n groot slag vir hul eie ekonomie en die ekonomie sal veroorsaak.

'N Senior EU-diplomaat het gesê die kommentaar van die Franse en Nederlandse ministers is moontlik op binnelandse gehore gerig, aangesien ontsteltenis regoor Europa oor die Brexit-drama berus. Dit was moontlik ook 'n waarskuwing aan Brittanje dat dit die pogings moet versnel om 'n ooreenkoms betyds vir 31 Oktober te bereik.

Amptenare en diplomate het gesê dat die 27 bewyse wil hê dat 'n oponthoud nie net 'n verdere drie maande se wringing in Londen en 'n voortdurende impasse sal lei wat tot 'n Brexit-ooreenkoms lei nie.

Dit lyk waarskynlik dat 'n verkiesing in Brittanje genoeg sal wees om hulle te oortuig dat die dinamika kan verander.

"Niemand in die EU-27 wil die Britte oor 'n krans laat ry nie, maar die versoek moet in goeder trou gedoen word," het 'n senior EU-diplomaat gesê. 'Daar was nog altyd 'n siening in die Brusselse borrel dat iets soos 'n verkiesing 'n verlenging sou regverdig.'

Die Britse parlement het wetgewing goedgekeur om Johnson te dwing om 'n vertraging in Brittanje se vertrek uit die EU op 'n spitsberaad volgende maand te verseker as hy nie 'n uittrede-ooreenkoms bereik nie.

Alhoewel die premier gesê het dat hy eerder 'dood in 'n sloot' wil wees as om so 'n versoek te rig, is die paar opsies wat hy het om dit te vermy, onder meer om die wet te bedank of te oortree.

Die Franse minister van Buitelandse Sake, Jean-Yves Le Drian, het Sondag gesê dat die EU, soos dit tans staan, nie 'n verlenging sal toestaan ​​nie, en die Nederlandse minister van buitelandse handel het in 'n onderhoud wat Maandag gepubliseer is, gesê dat 'n “no-deal” Brexit beter kan wees as verdere vertraging.

EU-lande sou skade gelykstaande aan ongeveer 0.5% van die jaarlikse ekonomiese produksie hê as Brittanje die blok sonder 'n handels- en regulatoriese transaksie verlaat, het die Internasionale Monetêre Fonds in April gesê.

'Daar kom 'n punt waar die sekerheid om slegter te wees, beter kan wees as voortdurende onsekerheid sonder enige nuwe vooruitsigte,' het Nederland 'Sigrid Kaag aan die Nederlanders gesê Het Financieele Dagblad.

'Ons het 'n goeie rede nodig vir verdere vertraging. Dit is moeilik om te sê wat dit sou wees. Die Britte het tot dusver nog nie 'n alternatief aangebied vir die Brexit-transaksie wat reeds op die tafel is nie. ”

Johnson dring daarop aan dat die Ierse “backstop” uit die onttrekkingsooreenkoms geslaan moet word wat sy voorganger met die EU ooreengekom het.

Onder die agtergrond sal Brittanje in 'n doeane-unie bly met die blok 'tensy totdat' alternatiewe reëlings gevind word om 'n harde grens tussen die provinsie Noord-Ierland en die EU-lid Ierland te vermy.

Die EU se 27-lede het Brittanje 'n verlenging van Maart tot einde Oktober verleen om Londen meer tyd te gee om 'n oorgangsooreenkoms te bereik.

Alhoewel die Franse president Emmanuel Macron vroeër gesê het dat 31 Oktober die finale sperdatum sou wees, is die konvensionele wysheid in Brussel dat as Londen weer sou vra, sou die 27 dit goedkeur om die ekonomiese skok van 'n nie-ooreenkoms te vermy.

Die Ierse minister van finansies, Paschal Donohoe, wie se land die 27 die swaarste sal tref as Brittanje sonder 'n ooreenkoms vertrek, het Maandag gesê dat Dublin verkies om die sperdatum te verleng.

Die kommentaar van Le Drian en Kaag laat die twyfel ontstaan ​​of die leiers van die EU outomaties 'n vertraging sou goedkeur op hul volgende beraad op 17-18 Oktober.

'As Londen gevra sou word om 'n verlenging te vra om 'n ooreenkoms te voorkom, sou dit uiteindelik moeilik wees om te sien hoe die EU-27 dit kan weier. Die frustrasie oor die Britse chaos neem egter toe onder die EU-27. ”Het 'n EU-diplomaat in Brussel gesê.

Daar was geen formele bespreking onder die leiers van die EU-27 oor die vraag of hulle 'n vertraging sou goedkeur nie, omdat 'n versoek eers van Brittanje moet kom.

Diplomate het gesê dat indien Brittanje 'n oponthoud wil kry, dit sal reageer op die verlenging.

'Vir 'n verlenging van die sperdatum na 31 Oktober, sou daar 'n soort demokratiese gebeurtenis in Brittanje beplan moes word, soos verkiesings of 'n ander referendum,' sê 'n senior amptenaar wat by Brexit-samesprekings betrokke is.

'Dan sal die EU geen probleme hê om die tyd vir samesprekings te verleng nie,' het hy gesê. 'Maar 'n uitbreiding in die huidige omstandighede, waar niks verander nie, sou moeilik wees.'

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , , ,

kategorie: 'N Voorblad, Brexit, Konserwatiewe Party, EU, UK

Kommentaar gesluit.