#WB6 - Europese magte werk saam om misdaad in die Wes-Balkan te beveg

| September 9, 2019

Die Gesamentlike Aksie-dag (JAD) Wes-Balkan 2019 is 'n internasionale operasie, waarby 6 758 wetstoepassers betrokke is: 6 708-beamptes op die grond en 50-beamptes in die Operasionele Sentrum in die hoofkwartier van Europol. Wetstoepassers van 30-lande, sowel as 8-agentskappe en internasionale organisasies het saamgespan om die 4 aan te pak EMPACT (Europese multidissiplinêre platform teen kriminele bedreigings) prioriteite: handel met vuurwapens, onwettige immigrasie, bedrog met dokumente en mensehandel.

 • EU-lidlande: Oostenryk, België, Bulgarye, Kroasië, Tsjeggië, Denemarke, Estland, Duitsland, Griekeland, Ciprus, Hongarye, Italië, Nederland, Pole, Portugal, Roemenië, Slowenië, Slowakye, Spanje, Swede, die Verenigde Koninkryk.
 • Nie-EU-lidlande: Albanië, Bosnië en Herzegovina, Noord-Macedonië, Serwië, Montenegro, Kosovo *, Switserland, Moldawië, VSA (ATF, DEA, HSI, CBP).
 • EU-agentskappe: Europol, Frontex
 • Institusionele vennote: Interpol, UNODC, SEESAC, IPA / 2017, PCC-SEE, SELEC.Operasionele sentrum by Europol

Die voorbereidingsfase begin vroeg in 2019 met verskeie operasionele vergaderings en intelligensie-insamelingsaktiwiteite wat deur al die deelnemers gereël is, asook kontroles by geselekteerde grensbeheerpunte. Die werkgroep EMPACT Firearms - onder leiding van Spanje, het die operasie gekoördineer. Europol koördineer die ontplooiing van mobiele kantore in op versoek van lande om inligting ter plaatse te ontleed.

Van 5 tot 8 September 2019, is 'n koördineringsentrum in die hoofkantoor van Europol in Den Haag opgerig om die uitruil van intelligensie tussen die deelnemers te ondersteun. Gedurende hierdie dae het 50-beamptes van byna al die EU-lidlande en lande in die Wes-Balkan, Europol, Frontex, INTERPOL en IPA / 2017, die ondersoeke in gebiede wat as 'n hoë risiko geïdentifiseer is, verskerp op grond van inligting wat in die koördineringsentrum versamel en ontleed is.

Frontex het grensoverschrijdende misdaad by die buitegrense van die EU aangepak en tot die operasie bygedra deur verskerpte kontroles by geselekteerde grensoorgangspunte en grensbewakingaktiwiteite uit te voer as deel van sy voortgesette veldaktiwiteite in die streek.

Uitslae van die JAD

In totaal is 214,147 persone, voertuie en persele gedurende die JAD van verlede week in die stryd teen misdaad van die Wes-Balkan nagegaan. 175 individue is gearresteer (26 arrestasies in die intelligensie fase en 149 in die operasionele fase).

Mees relevante resultate:

 • 329 weiering van toegang
 • 164 klandestiene inskrywings
 • 111 overstay
 • 14 visumbedrog of misbruik
 • 71 vervalste of vervalsde dokumente
 • 51 vuurwapens (afgesien van die 49 uit die ondersoeke wat in die intelligensiefase geïdentifiseer is)
 • Drie ander wapens
 • 895 stukke ammunisie

* Hierdie benaming beïnvloed nie die standpunte oor status nie, en is in ooreenstemming met die UNSCR 1244 / 99 en die advies van die ICJ oor die onafhanklikheidsverklaring van Kosovo.

EMPACT Die operasie is gekoördineer onder die sambreel van die Europese multidissiplinêre platform teen kriminele bedreigings (EMPACT) as deel van die EU-beleidsiklus, 'n vierjaarplan vir die stryd teen ernstige en georganiseerde misdaad. Dit bring polisie- en wetstoepassingsowerhede van die EU-lidlande, Europese agentskappe en internasionale organisasies bymekaar om die Europese grense en interne veiligheid gesamentlik te versterk. Die resultate en intelligensie wat ingesamel word, sal help met die voortgesette en toekomstige ondersoeke.

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , , ,

kategorie: 'N Voorblad, misdaad, EU, Balkan

Kommentaar gesluit.